Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinesssska

ide z chlopakiem no kawiarni czy powinnam za siebie zaplacic, jak sie zachowac?

Polecane posty

Gość pinesssska

Mam sie spotkac z chlopakiem poznanym na portalu randkowym, idziemy do kawiarni, nie wiem jak powinnam sie zachowac przy placeniu rachunku? Kelner przynosi jeden rachunek, mam wyciagnac portfel i zaproponowac zaplate za siebie? Wiem, ze glupie pytanie ale nie che wyjsc jakos nieelegancko. Aha to on mnie zaprosil.

Jak wyraźnie powiedział, że Cię zaprasza, to on płaci. Jeżeli nie, to płacicie osobno, ale on przy płaceniu może powiedzieć, że on zapłaci, wtedy będzie gentlemanem.

Ja też ostatnio byłam na spotkaniu z facetem i również zaprosił mnie do kawiarni. Płacił za nas oboje, ale mu powiedziałam, że zapłacę za siebie, ale się nie zgodził więc nie nalegałam więcej.

Gość pinesssska
Ja wiem, ze on zaplaci, przynajmniej tak mi sie wydaje, ale czy z mojej strony powinna pasc propozycja zaplacenia za siebie, zeby nie wyjsc na naciagaczke?

Gość pinesssska
Ale jak sie zapytalas? W ktorym momencie? Jak kelner stal nad wami i czekal na zaplate? Kurde nie lubie takich sytuacji, juz wolalabym sama za siebie zaplacic.

Gość ettydr
tak, zaproponuj,ze zaplacisz za siebie.Jak sie zgodzi wiecej sie z nim nie umawiaj ;)

To zależy od Ciebie, ale ja bym zaproponowała zapłacenie za siebie. Teraz jest tak, że każdy płaci za siebie z resztą chyba sama wiesz. Ale powinien zapłacić za Ciebie.:)

Powinnaś zaproponować że za siebie zaplacisz, ale nie upierać sie przy tym jeżeli chłopak będzie chciał zapłacić za Ciebie :)

A do jakiej to kawiarni idziecie? Do takiej eleganckiej czy takiej wiesz zwykłej na luźne spotkanie????

Gość pinesssska
Beatka s-ka masz racje, gdyby nie zaplacil to napewno bym sie juz nie umowila z nim. Nie dlatego, ze chce sponsora, ale mezczyzna powinien jednak umiec sie zachowac. Z tym, ze ja tez nie chce siedziec jak kolek jak przyjdzie do placenia rachunku, powinnam wyjac portfel i chciec zaplacic?

bez przesady paczek i kawa to nie sponsoring, ale jesli nawet nie ceni cie na tyle ile paczka i kawe to smierc frajerom!!!

Gość Smelly Cat
Masz ładnie zaproponować, że zapłacisz za siebie, przecież i tak nie zapłacisz.

Gość pinesssska
Tak zrobie, a jak on nie zauwazy ze wyjelam portfel, powinnam powiedziec ze chce zaplacic?On w ogole jest wlochem, nie chce z siebie zrobic idiotki.

Gość ettydr
wez kase na wszelki wypadek ;)

Gość a co tu wyjasniac
po prostu przy zamawianiu, mowisz kelnerowi, ze ma wbic w kase na osobny rachunek.

Gość Ja za siebie place.
Poza tym sama proponuje ze rachunek na pol,nie chce aby jakikolwiek facet kiedykolwiek mi wyrzygal glupia kawe albo ciastko,dlatego place za siebie.

Gość Ja za siebie place.
Wez ze soba kase na wszelki wypadek autorko.

Gość pinesssska
No pewnie, ze wezme kase, ale jak mam powiedziec osobny rachunek? Czy to nie wyjdzie glupio z mojej strony???Nie wiem jak mam sie zachowac na glupiej kawie...tyle stresu.

Gość ettydr
nie mow,ze chcesz osobny rachunek tylko powiedz,ze zaplacisz za siebie-jak ma klase odmowi ;)