Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beznadziejnaja

nie moge znalesc pracy! juz mam dosc!!:(

Polecane posty

Gość fgnbhjtguhjmnhgmk
te po średniej też pracują po znajomościach ;) ja tak samo dostałam prace zaraz po szkole po znajomości ;) moja siostra wcześniej pracowała w jednym butiku i mi załatwiła ;)

Gość Dinowaroloto
beznadziejna ja teraz ide do szkoły policealnej i zrobię sobie zawód, a potem wyjeżdżam chyba też.... jak sobie pomyśle, że we własnym kraju nie mogę żyć to mnie krew zalewa

to nawet nie zaczynaj tych badziewnych kursów, bo szkoda czasu i pieniedzy, skoro chcesz wyjechac lepiej zacznij odkladac zebys miala kase na start.A w uk i tak ci tych kursów nie uznaja, juz lepiej zrób w UK taki kurs. A jesli chodzi o UK to nie wiem, do jakiego miasta najlepiej wyjechac, Ja wyjechalam do Yorkshire, chociaz pozniej czytalam ze w tym regionie najwieksze bezrobocie jest, a jednak znalazlam prace.

no a ja wlasnie nie mam znajomosci w jakich tam msc pracy. wiec wychodzi na to ze tez nigdy do pracy chodzic nie bede heh;) no wiec jakie trzeba miec wyksztalcenie zeby pracowac w jakims butiku,.. albo w biedronce.

Dinowaroloto no tez planuje isc do jakiejs policealnej kiedys zeby zrobic zawod, technika i miec jakies ukierunkowanie do pracy.

ale tego zawodu nawet ci nikt nie uzna, wiec szkoda czasu. ja mam studia i nawet to nikogo nie obchodzi, nie pracuje w swoim zawodzie, a jak firma bedzie chciala to cie wysle na kursy, studia, szkolenia itp

Gość Dinowaroloto
ja teraz ide na fryzjerstwo bo to ostatni rok, kiedy ten kierunek będzie funkcjonował, może jeszcze drugą zrobię jak mi się zjazdy fajnie ułożą.

Gość bhihrfi\
a warto iść na rynek mojego miasta do kazdego sklepu wejsc i dac cv? czy to cos da?

no wiem:) ciasteczko:) ale wiesz wydaje mi sie ze im wiecej w cv tego wszystkiego tym ci smieszni pracodawcy bardziej przychylnie patrza, (ze sie staram ze zalezy na pracy ) zreszta mam te kursy a i tak mnie nigdzie nie chca:D wiec wychodzi na to, ze nie patrza na te moje starania wogole:D:(

wiem, ze teraz wszyscy polacy odradzaja uk, bo nie chca miec konkurencji, która i tak jest duza, ale napisze jak jest. W UK jest mnostwo róznych form, ktore nie mialyby racji bytu w Polsce, sa to ogromne korporacje, zatrudniaja setki osób, nie musisz miec zawodu, oni sami szkola pracowników, jest to bezplatne i dzieki temu wchodzisz na lepsze stanowisko. Oczywiscie mowie tu o swojej firmie, w której pracuje. Raczej w kolchozach polsko-ruskich sa troche inne zasady, wiec radze sie z dala trzymac od takich firm

bh coś tam wiesz co:) nie wiem czy warto, bo ja obeszlam praktycznie wszystkie sklepiki w galeriach pytajac o prace i nic!:P ale wiadomo tam trudno, wiec chodzilam i pytalam po marketach typu biedronka, tesco, polo itd. no i tam kazali zostawic cv i powiedzieli "zadzwonimy" ha:D czyli wiadomo ze nie zadzwonia:D bo wszedzie tak mowia;D a kazdy wie, ze to 'zadzwonimy' to grzeczne 'spierd. nie masz szans' heh:)

Gość skoro od roku szukasz
hmm, to nie chodzi o polskie liternictwo tylko z zamiast s (no nie powiesz, że klawiatura ci się przestawiła) :) I jeszcze rodzicĄ zamiast rodzicOM!!! Nie dziwię się, że nikt analfabetów nie chce... jak ty tę maturę zdałaś? Studia jak rozumiem prywatne, bo tam wszystkich za kasę wezmą :(

ciasteczko, no tez o tym myslalam, bo i tak wyjade do Uk, predzej czy pozniej i ja to wiem. tylko wiesz, zniecheca mnie troche fakt ze jezyk angielski u mnie to tak srednio,

no to przestan sie starac dla pracodawców, a pomysl o sobie. Ja 3 lata zmarnowalam najpierw staz z PUP, potem 1/4 etatu, potem dzialalnosc charytatywna. Niedobrze mi jak pomysle o tym jak bylam wykorzystywana i pracowalam prawie za darmo!!! Teraz zarabiam dobrze, wynajmuje ladne mieszkanie w dobrej dzielnicy, niedlugo jade na wczasy na majorke lub ibize (które kosztuja mnie tydzien pracy), zyje sie na prawde latwiej. Kupuje ciuchy firmowe, juz nie ubieram sie w lumpeksach, mam na reszcie nowe auto, a nie starego grata 15 letniego.

Gość szukająca niepracująca
no proszę,zawsze znajdzie się debil który się do ortów przyczepi, bo tylko to umie tzwel jebany

Gość Dinowaroloto
u mnie też z angielskim srednio ale chyba trza wziąc się w garść i nauczyć się tego języka -chyba jedyny kurs w pl jaki warto zrobić:)

skoro szukasz od roku - nie badz nie mily blad zdaza sie kazdemu nawet najbardziej wyksztalconemu wiec sie nie zgrywaj. a mature zdalam bardzo dobrze! jesli o to chodzi. i tu jestes w bledzie bo gdyby na tych studiach patrzyliby tylko na kase to raczej wszystkich by na sesjach po przepuszczali ledwo na tym 3 ale byle dalej, a u mnie tak nie jest. duzo osob oblalo, wiec nie sadze ze trzymaja tam tylko za kase. a zreszta zajmij sie soba;) jak ci nie odpowiada moje pisanie wchodzic na moj topik nie musisz i czytac tego tez ci nikt nie karze. wiec odpusc sobie.

beznadziejna u mnie jezyk to byla TRAGEDIA. Nie potrafilam powiedziec ani jednego zdania po angielsku. Ludzie sie ze mnie podsmiewywali, ze dziwnie skladam wyrazy itp. Ale z tego calego obciachu przychodzilam do domu i do polnocy jeszcze sie uczylam, najgorzej bylo ze zrozumieniem u mnie. Do dzisiaj mam duze problemy jezykowe, jednak nie przeszkadza mi to wykonywac swojej pracy i zarabiac dobrych pieniedzy. Jednak Anglicy sa bardziej wyrozumiali dla 'kaleczacych' po angielsku, niz polacy. Wiec jeszcze raz pisze! Szukajcie pracy z anglikami!!! Nie z polakami!

Gość ASIKAAA
Tak nie dziwię sie skoro sami żydzi są dziś pracodawcami? Koszty pracy zawyżone celowo by zwykły kowalski przypadkiem nie rozkręcił interesu który będzie zatrudniał ludzi w ilości 5 wzwyż! Gdybym to ja miała firme to bym cie zatrudniła i osobiście wyuczyła i dała doświadczenie oraz pensję jak matka! Miałabyś 40% od tranzakcji i pewnie nie chciałoby ci się nawet nigdy zmieniac pracy Ja bym sie rowijała ty byś miała kasę i wszyscy byśmy byli szczęśliwi. Ale nie tak nie można-kogoś na to stać? Trzeba interweniowac -zwołać kolejkne posiedzenie,uchwalić nowe ustawy podnieśc podatki i koszta -nie może być tak żeby kowalscy czegoś się dorabiali!!!!! NIGDY!!!!!!!!!!!!!

ciasteczko, no brzmi zachęcająco. wiele osob znam co tam wyjechali i pracuja i sobie bardzo chwala wiec cos w tym musi byc:) Dinowaroloto tak dokladnie, to chyba jedyny sensowny kurs, i juz go szukam i sie zapisuje najszybciej jak sie da:)

Gość synneve
ja mam siostre w uk, ale szmata jest taka zlosliwa, że w ogole mnie tam nie weźmie tylko swoje koleżanki sprasza. I mówi,że anglicy są tacy, owacy a to ponoć gówno prawda z tego co czytam. i jeszcze za każdym razem podkreśla, że w uk coraz gorzej z robotą

Gość tez nie mam sily
ja tez coraz czesciej mysle by wyjechac do UK. musialabym tylko jezyka sie troche podszkolic, bo dawno nie uzywalam.

ja mam to samo,a szkoda bo cholernie potrzebuje kasy.Nie powiem ze jestem biedna,ale rodzice nie wiele mogą mi dać,sami tez potrzebują.A roznoszenie ulotek i gazet masakra nogi bolą później strasznie.Brakuje mi strasznie na rzeczy do pielęgnacji twarzy,ciała i mam za mało ubrań.Czuje się strasznie,ale pocieszam się faktem ze inni maja gorzej:D Szukam 7 miesiecy,wysylalam Cv,Bylam tez oddac CV,mam 22 lata i nic nawet nikt nie zadzownil tragedia.

ASIKAAA tak dokladnie, w polsce sie jedynie garba dorobisz niz godnego zycia na poziome, polacy musza zapieprzac po 12 godzin i sie martwia czy starczy od 1 do 1. bo przeciez jakby jeszcze sobie z pensji cos odlozyli, to niee... takie luksusy nie w polsce.

nie wiem, jak to bedzie. czekam tylko az skoncze studia i wyjezdzam stad. bo to porazka mieszkac w tym smieszym naszym kraju. tu umieja sciagac tylko z polakow podatki i oplaty nawet za deszcz! ale zeby dac pracem to niee nie ma takiej opcji. ale kase za wszystka do panstwa chca. buraki!

Gość skoro od roku szukasz
ok, mogę tu nie wchodzić i zaraz znikam stąd. Ale piszesz, że nie możesz znaleźć pracy i zastanawiasz się dlaczego. Być może w tym CV też narobiłaś masę błędów (bo w następnym twoim wpisie też znalazłem 2, ale nie będę się już pastwić) i tu leży przyczyna, że cię nie chcą? Może poproś kogoś, aby na to spojrzał i poprawiłe ewntualne błędy?

nie jest tez tak rozowo. Oczywiscie ze bywaja tez niemile sytuacje. Nie raz spotkalam sie z dyskryminacja, trzeba uwazac na ludzi, na agencje pracy, które oszukuja, sa tutaj ludzie, którzy przez 5 lat jeszcze nie zalapali sie na kontrakt, ale jakie to sa osoby??? Leniwe, imprezowicze, wymalowane lalunie, które co drugo dzien odmawiaja przyjscia do pracy, bo wola spac do 10, beneficiarze (nie mam nic do uczciwych, pobierajacych benefity), ktorzy nie chca zeby im dochody przekroczyly pewna kwote. I pozniej takie osoby pisza, ze jest tak w UK ciezko z praca.Ze one juz 5 lat nie moga znalezc pracy, a o dziwo do Polski nie wracaja!

Gość ojdsfbdfw
a ja szukam wspólnika/wspólniczki do otwarcia ciucholandu na śląsku

skoro szukasz od roku, wiesz co, wez sie schowaj i nie udzielaj bo malo co rozumiesz a sie wymadrzasz. na kafeterii malo kto sie bledow czepia bo tu chodzi o 'rozmowe' i pokazanie swojego zdania anie zachwalanie sie swoimi umiejetnosciami gramtycznymi, a co to dyktando na polskim? zal! a w cv bledow na pewno nie mam! a zreszta malo ci do tego:)