Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frankosława

córka dostała taka kartkę ze szkoly

Polecane posty

Gość Frankosława

Kapitał ludzki Deklaracja uczestnictwa w projekcie ,może ktoś wie co to jest ?

Pewnie szkoła prowadzi jakiś kurs komputerowy lub językowy współfinansowany przez UE.

Żeby uczestniczyć w jakimkolwiek projekcie unijnym np z którego kasa idzie na darmowe zajęcia pozalekcyjne itp, rodzić musi wypełnić taką deklarację - czyli wyrazić zgodę. Jesli tego nie zrobi, to dziecko w projekcie uczeztniczyć nie może. Takie wymogi unijne. polecam podpisac.

też polecam podpisać :) moja córa przez półtorej roku uczestniczyła w takim programie w przedszkolu :) w ramach miała: - 2 godziny angielskiego w tygodniu - 1 godzinę gimnastyki korekcyjnej - całodzienną darmową wycieczkę do stadniny koni - codziennie dodatkowy posiłek (owoce, ciasta, naleśniki itp) i soczek w przedszkolu inne grupy miały np taniec czy logopede dziecko tylko na tym skorzysta :)

Gość Frankosława
może ktoś jeszcze wie cos na ten temat,dokładnie chodzi o nauczanie w klasach 1-3

Gość Frankosława
dziwne jest wlasnie to,że trzeba to musowo podpisac

podpisuj oni naprawde maja swietne programy (ja niby nie podstawowka ale moje studia sa wspolfinansowane i pod patronatem tego programu)

Gość jijo
Jak zawsze chodzi o kase. Dzieciaki będą dłużej w szkole bo nauczyciele (czytaj szkola dostaje fundusze) i trzeba plan zrealizować a do tego potrzebne dzieci,bo jak np przeprowadzic gmnastyke korekcyjną bez dziecka? pal licho jak jest ktoś znający się na sprawie ale co jak gimnastyke poprowadzi jaikiś łoś, to jedynie dziecku może krzywdę wyrządzić. Nagle okaże sie że połowa uczniów w klasie potrzebuje takiej gimnastyki a rzeczywistość jest taka ze może 3 -4 takie osóbki tego wymagają .

Gość jijo
nie zauważyłem a dlaczego trzeba musowo podpisać ?

Gość Frankosława
córka dostała tą kartke wczoraj odesłałam ją z nie podpisana ,bo coś mi tam nie za bardzo pasowało,nauczycielka dała z powrotem córce tą kartkę i do jutra musi byc podpisana,dodatkowo dostałam ankietę do wypisania

Gość Youaga
up

Noooo moja mama nierozważnie podpisała siostrze cos takiego i teraz musimy ja specjalnie zawozić na koło plastyczne dwa razy w tygodniu trzy godziny po lekcjach :p tak że lepiej dowiedz sie o co chodzi bo potem w szkole mają pretensje jeśli chcesz dziecko wypisać bo w projekcie musi być określona liczba dzieci i nie mozna raz chodzić raz nie :o

Oj źle mi sie napisało :o miałam na myśli że trzy godziny po lekcjach zaczyna sie koło :) a trwa godzinę.

a czemu nie chcesz żeby córka chodziła na darmowe zajęcia dodatkowe?

Gość jijo
Obowiązkiem jest dbanie o regularne uczęszczanie dziecka na zajęcia dodatkowe zgodnie z podanym harmonogramem. w wypadku nieobecności ucznia na zajęciach - pisemne usprawiedliwienie tej nieobecności

Gość Frankosława
poniewaz sama nie wiem co to jest ,w deklaracji pisze zapoznalem sie z regulaminem a ja nie mam zadnego regulaminu,zas nauczycielka twierdzi ze to jest regulamin,boje sie zeby z takiego podpisania nie wyniklo nie wiadomo co

Gość jijo
zanim podpiszesz popros o - regulamin uczestnictwa w projekcie - deklaracja uczestnictwa - plan zajęć - usprawiedliwienie - rezygnacja

Dziwne, ze szkoła załatwi to w ten spsosób, u nas zawsze temat zajęć dodatkowych finansowanych przez UE jest omawiany na zebraniu i nauczycielka tłumaczy co i jak. Pytanie podstawowe - co ma być na tych zajęciach? W końcu musi do dziecko choć minimalnie zainteresować.

Gość wdgrgregw
1. nauczyciel nie może zmusić cię do podpisania bo to są zajęcia dobrowolne 2. jeśli podpiszesz to automatycznie zobowiązesz się od dopilnowania by dziecko było obecne na chyba 80 % zajęć, jeśli opuści więcej to jest jakaś kara 3. może "musisz" podpisać bo chodzi o zajęcia na które już dziecko uczęszcza od dawna? u mnie tak było, że dziecko chodziło a do podpisania zgodę dostałam dużo później

Gość Frankosława
Tak uczeszczała już na logopedie i podobno ma chodzic jeszcze,sama nie wiem czy mam to podpisac ,co byscie zrobili na moim miejscu ?

Gość hiacyncik32
no podpisz!!!..czego nie pojmujesz? ze ktos chce dzieciakom fundnac z funduszy UE zajecia pozalekcyjne? ja pierdziele...a swoja droga to w czasie kiedy tu siedzisz zdazylabys z 5 razy do szkoly zadzwonic i sie dowiedziec szczegółów....

Gość kapitał ludzki
mój syn w przedszkolu chodzi na 2 godz angielskiego,pięknie mówili że w każdej chwili można zrezygnować i okazało się że nie można, małemu się nie podoba,program jest bardzo trudny,sama nauczycielka to potwierdza,ale chodzić musi a potem narzekają że nie chce uczestniczyć w tych zajęciach,tylko wypisać go nie chcą i żeby było ciekawiej okazało się że w pierwszej klasie będzie szedł innym programem niż reszt klasy bo on niby po tym dodatkowym.Tylko nikt nie chce słuchać że on już nie chce że mu się nie podoba.Ale oni mają papierki i decyzje szkoda tylko że na dzień dobry o wszystkim nie informują

Gość the best quality
zadzwon tępa pizdo do nauczycielki\/szkoły/dyrektora i sie dowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Frankosława
Rozmawialam z nauczycielką i oni nic nie wiedzą ,regulamin jest w gminie i szkoła nie ma dostepu ,bo nie mają.Nauczycielka zmusila mnie do podpisania,bo chodzi na logopedie,tylko że teraz strach jak córce tez nie bedzie odpowiadac.Czy ktoś widział ten regulamin,czytał ?

Gość kamil 38383883ws
jak twoja mala suka do tej pory chodzi na logopedie to jak od teraz popodpisaniu ma sie jej nagle odwidziec? ten smród toba rzadzi czy Ty nim. no litsisci