Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llklklklklklkss

moi rodzice maja ogromne dlugi-bede musiala je splacac?

Polecane posty

Gość llklklklklklkss

jak to jest?dlugi przechodza na dzieci czy jak?

moja znajoma miała taką sytuację, że dowiedziała się o długach rodziców i musiała się szybko wyprowadzić/wymeldować od nich, tylko tyle wiem na ten temat

Gość llklklklklklkss
ja juz dawno mieszkam sama. ale mieszka z nimi moj starszt brat. dlugi siegaja kilku mln zl, dlatego bardzo zalezy mi na odpowiedzi

Gość hee?
a co wyprowadzka jej w tym pomoze? przestala byc ich corka? hehe ;p

Gość JAPONKI 2
długi przechodzą na dzieci po śmierci rodziców. Jezeli rodzice posiadają jakiś majątek to zostaje on obciazony długiem i gdybys chchaial otrzymac ten majatek to musisz splacic długi rodziców. jezeli zas odrzucisz spadek to nie masz długów ale to musisz zrobic u norariusza do 6 miesiecy (chyba) od smierci rodziców

Gość hee?
autorko, jesli po smierci rodzicow bedziesz chciala przyjac po nich spadek (np. mieszkanie wlasnosciowe) to tak bedziesz musiala splacic dlugi.

Rudowłosa Marketta- żadna idiotka, zrobiła tak po poradzie prawnej, sama tego nie wymyśliła. Ale tak jak pisałam, z tego co pamiętam sprawa dotyczyła długów za czynsz za to mieszkanie.

Stosownie do treści art. 6881 KC, wprowadzonego przez ustawę z 21.6.2001 r. o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego (tekst jedn. Dz.U. z 2005 r. Nr 31, poz. 266 ze zm.)2, za zapłatę czynszu i innych należnych opłat odpowiadają solidarnie z najemcą stale zamieszkujące z nim osoby pełnoletnie. Odpowiedzialność tych osób ograniczona jest jednak do wysokości wspomnianych opłat należnych za okres ich stałego zamieszkiwania. bezbłędna ma rację :) trzeba sie wymeldowac jezeli nie chcemy byc scigani za zaległy czynsz inną sprawa jest dziedziczenie (nalezy odrzucic spadek albo przyjac go z dobrodziejstwem inwentarza)

Gość Aboslutnie to
Rudowłosa Marketta Nie ma to jak obrażanie innych, co? pewnie aż się lepiej poczułaś

Gość llklklklklklkss
a co teraz? maja takie dlugi a zyja w 3 z malej pensji mojego brata. co dalej jesli nie beda splacac? wiezienie? oni nic nie maja. nawet samochod zajal komornik. i co w chwili kiedy ojciec jest wspolwlascicielem mojego samochodu?