Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty89

pokrewieńśtwo

Polecane posty

Gość qwerty89

Witajcie, pragnę się upewnić czy dobrze myślę, jeśli chodzi o możliwość zawarcia aktu małżeńskiego z osobą krewną, moja sytuacja: Prababcia Babcia Babcia tato mama ONA JA Pierwsza kolumna dotyczy mojej osoby, druga Kuzynki mojej mamy możliwy jest związek w takiej sytuacji ? z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź pozdrawiam

Gość dfververv
opisales to tak, ze nie wiadomo o co chodzi. czy ta kuzynka jest corka rodzenstwa twojego ojca?

Gość jkhkju
a kim jest dla ciebie ta dziewczyna? kuzynką bliższą czy dalszą? albo czy ktores z waszych rodziców w jakim stopniu jest spokrewnione? wiem tylko tyle ze prawnie mogą zawierać ślub między sobą dzieci kuzynów, czyli np ty masz matkę a ona ma siostrę czyli dla ciebie ciocię ktora ma córke i jest ona dla ciebie bliską kuzynką, kiedy ty masz córke a kuzynka syna wtedy wasze dzieci już mogą brac slub

Gość mnlk89
nie wiem czy w końcu pojawiła się moja odpowiedź. więc rodzina ta jest od Strony Mamy, natomiast ta dziewczyna jest kuzynką mojej mamy moja I wypowiedz okazala sie nierozumiala ze wzgledu na brak wyswietlenia kolumn przedstawiajacych pokrewienstwo.. zaczyna sie od mojej prababci ona ma dzieci m.in Zosie i Marka, Zosia jest moją babcią zaś ta Dziewczyna jest córką Marka jak napisałem na początku jest Ona kuzynką mojej mamy dziekuje za chęć pomocy

nie możliwe jest zawarcie małżeństa, dopiero może czwarte pokolenie, jesli się nie myle a to jest drugie i trzecie