Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrobaczka do szyb

jak to możliwe,żeby w dzisiejszych czasach zajść w nieplanowaną ciążę?

Polecane posty

Gość skrobaczka do szyb

Przecież wszędzie jest info o antykoncepcji. najtańsze tabletki stediril to koszt niespełna 9zł NA KWARTAŁ! Czemu się nie zabezpieczacie?

Gość chyba w snach
jestes taka poiyebana czy udajesz :O stosowanie antykoncepcji nie daje 100 % pewnosci :O poczytaj na ten temat i wtedy pierd*ol :O

Gość glokimon
skoro juz zakldasz temat to powinnas byc lepiej zorientowana...zadna antykoncepcja nie daje 100%

Gość anatoliwajka
Bo się nie tą częścią ciała myśli albo wogóle się nie myśli.

Gość ruskatorpeda
jest jeden sposób, nie ruchać;p

Gość anatoliwajka
Regularnie przyjmowane tabletki dają 99.8% pewności. ja stosuję cilest 10lat i nie narzekam-mam jedno planowane dziecko.

Gość gfghhghghgh
Zgadzam się z ruskątorpedą: nie ruchać. To jest 100% zabezpieczenie przed ciążą.

Gość skrobaczka do szyb
Oczywiście,że poza wstrzemięźliwością nie ma pewnej metody,ale tabletki dają największą pewność. jakby choć tą metodę każdy stosował poprawnie to problem wpadek praktycznie by zniknął.

dobra, to może inaczej. ile znacie kobiet które stosowały tabletki antykoncepcyjne (zgodnie z ich przeznaczeniem, regularnie, po przyjęciu nie miały wymiotów czy biegunek - etc) a pomimo to zaszły w ciążę? ja nie znam żadnej! Metoda antykoncepcyjna Przy skrupulatnym przestrzeganiu wszystkich zaleceń dotyczących stosowania danej metody Typowe użycie Kalendarzyk małżeński[potrzebne źródło] 5 25 Metoda objawowo-termiczna 0,1 - 0,9 0,19 - 7,5 Iniekcje hormonalne typu depo 0,3 0,3 Tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe (P) (skuteczność oceniana u kobiet w okresie laktacji) 0,5 1 Antykoncepcyjna wkładka domaciczna 0,6 0,8 Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowa E+P 0,11,25 68 Prezerwatywa męska 3 14 Stosunek przerywany 4 19 Środki plemnikobójcze 6 26 Współżycie bez zabezpieczenia 85 85 te dane wszystko wyjaśniają! wpadka to bujda a dzieje się na własne życzenie!

Gość do ruskiejtorpedy
To powiedz to mężowi :D

Żadna antykoncepcja nie daje 100 % pewności buhahaha no na pewno dla idiotów nie daje. :) Jak się chce to można się zabezpieczyc i nie pierdzielcie głupot. Zaraz sie odezwa takie co idealnie tabletki brały i wpadły jasssne takie bajki to koleżankom możecie opowiadac. Po prostu te co wpadły nie przyznają się do błędu, że brały tabletki nie tak jak trzeba albo że facet nie umie gumy założyc. Jak się bardzo nie chce dziecka w danym momencie to na prawde nie jest wielka filozofia sie zabezpieczyc. Sama zabezpieczałam się 10 lat różnymi sposobami, wpadki brak. Decyzja o dziecku = 1 cykl starań i ciąża. Jakoś potrafiłam się zabezpieczyc.

Gość kociolek z piekla rodem
Bo nie chca myslec o tym co bedzie jutro. a jak cos to niech panstwo lozy - jest tu taki temat co moge jeszcze dostac od panstwa...

i to jest właśnie przerażające! ludzką ciemnotę usprawiedliwia się wadliwością antykoncepcji!

Gość asdfghgfdc
nie każdy może stosować tabletki, nie każdy kto może stosować tabletki chce je stosować. Bądźmy szczerzy żadna antykoncepcja nawet ta naturalna nie jest idealna. No i oczywiście brak świadomości, najpierw się dzieci biorą za seks a potem się dopiero zastanawiają i nie mówię tutaj tylko o osobach które się wcale nie zabezpieczają, niektórzy się zabezpieczają bezmyślnie, np łykają tabletki a nie wiedzą po co, albo używają stosunków przerwanych.

Ja zaszłam na tabletkach :) Trójkę dzieci planowałam. Potem był cilest. 3 lata skuteczny.... Ale stało się. Teraz mały ma 5 lat, jest super dzieckiem, tak widać miało być... No więc teraz 4 lata skutecznej antykoncepcji. Biorę microgynon, bo się super na nim czuję i nie mam żadnych skutków ubocznych. No i jak na razie działa ;P Ale jestem jak na bombie zegarowej... strach mi już chyba nigdy nie minie. Od ostatniego porodu nie biorę żadnych leków (antybiotyków), pilnuję się prawie,że z minutnikiem. A i tak nikt mi gwarancji nie da ;)

Gość b.e.a.t.a
Wg statystyk ponad polowa singielek w wieku 25-40 lat nie zawsze uzywa antykoncepcji. U kobiet w stalych zwiazkach ten odsetek jest wyzszy, a jednak tylko mala czesc tych kobiet planuje ciaze akurat w danym momencie. A jak to mozliwe? Dobre pytanie. Nie sadzisz chyba ze 60% kobiet to debilki, a tylko ty jedna jestes madra i rozsadna? albo ze nie slyszaly o antykoncepcji czy tez maja w dupie fakt czy zajda w ciaze czy nie. Moze odpowiedz tkwi w natudze ludzkiej, czlowiek ma w sobie pierwotne instynkty np. potrzebe rozmnazania i te instynkty moga dojsc do glosu nagle i niespodziewanie, calkiem na przekor normom jakie narzuca nam cywilizacja.

Gość nie wszystkie kobiety
mogą brac tabletki. Często sie zdarza ze maja fatalne skutki uboczne albo zwyczajnie z przyczyn zdrowotnych nie moga ich stosowac a pozostałe metody hmm...