Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

jak i czym myjecie buzke dziecka? Moje dziecko bardzo nie lubi myc buzi i zawsze ucieka. Uzywam kosmetyku dla dzieci lub zwyklego mydla. A jak Wy?

Gość urzekła mnie ta historia..
kilka razy dziennie i raczki tez.myje normalnie sama woda ciepla,a raczki mydlem.tez nie lubi,ale trzeba

o, dzieki. Moja to nawet ucieka jak myje woda. Raczki myje czesto i lubi, ale buzke nie bardzo- myje raz dziennie na wieczor. A Wy?

Gość grzenia
A jak sama umie umyc rączki to powiedz jej zeby sama próbowała umyc buzie moze sie jej spodoba bo sama to zrobi?:) Pokarz jak to robic i daj jej pole do popisu:) Moja tez nie lubi ale musi i własnie odkad sama myje to juz lubi:) Pare razy dziennie bo wiadomo jak dziecko ciągle cos zrobi ze sie umorusa:) A nie lubie jak chodzi brudne. Mówie umyc buzie i idzie i myje:)

Gość grzenia
aha buzie czysta woda a raczki mydłem tym co my:) Do kąpieli ma swoje kosmetyki:)

grzenia - juz ja zachecalam, ale nie bardzo chce. Trzeba jakos przekonac. A tak myslalam, ze my dorosli mamy specialne kosmetyki do mycia buzki a dzieci nie...

Gość grzenia
Bo dzieci maja doskonała i delikatna cere i dlatego im nie trzeba kosmetyków:) No czasem trzeba NA SIŁE:) a przy kąpaniu np chlapcie sie i ochlap jej buzie i jak raczka ja wytrze to powiedz ze jak ładnie buzie umyła i jak było fajnie:)

A ja wciaz nie rozumiem dlaczego niektrorzy mowia, ze powinno myc sie woda - woda nie umyje dokladnie buzki....

Gość Ja swojej córci
myję rano i wieczorem a także po posiłku wodą z zaparzonym rumiankiem i tyle. Czasem jak dobrze się usmaruje obiadem to musze zadziałaś żelem Hipp ale to dosłownie odrobinką. Córka ma 14 miesięcy i do rąk i twarzy na codzień nie używam mydła i żadnych innych kosmetyków oprócz takich o których wspomniałam.

i nie masz problemu myc? Moja corka ucieka gdzie pieprz rosnie jak widzi, ze bede myc buzke. A jak myjecie? osobno policzki, czolo, nosek... itp czy wszystko razem reka? ja roznie probowalam i wciaz problem ona ma juz prawie 4 latka i zawsze problem z myciem buzki

Gość Nie ma nic za nic
Moja zaczyna powoli się buntować i jak tylko widzi że szykuje się moczenie pyszczka to patrzy na mniej i już jojczy i marudzi :D. Ja jak myję bierzącą wodą to najpierw sam buziol a potem jeszcze przemywam od czoła aż po bródkę ponownie z tym że żelem tylko sam upaprany buziak, resztę już tak dla zasady;) wodą, natomiast normalnie jak tylko nie ma potrzeby żeby domyć twarzyczkę po uczcie to przecieram watą nasączoną w wodzie z rumiankiem a oczka osobno przecieram solą fizjologiczną bo mała niestety jestna tym etapie że szoruje po podłodze łapaki i potem po buźce :)

Gość Nie ma nic za nic
oczywiście solą fizjologiczną raz dziennie wieczorem przed pójsciem spać:)