Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akarara

e-papieros?

Polecane posty

Gość akarara

jestem palaczką, jaram ponad dwie paczki dziennie. chciałabym spróbować tego e-papierosa, ale nie wiem czy warto. no i nie wiem jaki mam kupić. spodobał mi się ten (ehh, no jestem baba) http://allegro.pl/swarovski-e-papieros-zestaw-elegantka-dla-kobiety-i2174302699.html a ten wygląda solidnie http://allegro.pl/ak174-2x-e-papieros-tanker-jak-ego-hd-zestaw-xxxl-i2124549798.html podpowiedzcie coś, bo płuca niedługo wypluję

Gość HMS...SVSS..Petard
szkoda kasy. tyle ci powiem

Gość akarara
serio? masz z tym jakieś doświadczenie? mój znajomy chwali się, że z e- rzucił, ale nie jest zbyt wiarygodny. podłamałam się

Gość HMS...SVSS..Petard
też paliłem 2 paczki, ale ten e papieros zupełnie nie działa. popalisz go ze dwa dni i ciśniesz w kąt.

Gość chujogrom
Nieprawda.

Gość akarara
a czego ci w nim brakowało? no bo teoretycznie nikotynę zawiera i odruch też można zaspokoić... napisz coś więcej, proszę.

Gość HMS...SVSS..Petard
co nieprawda? siła tego argumentu zwala z nóg

Gość akarara
no właśnie, co nieprawda?

Gość HMS...SVSS..Petard
po prostu jest zbyt ciężki to raz. dwa- nawyk wyciągania z paczki. trzy- wiesz że to nie "to"

Gość chujogrom
Jak Ci się bateria wyczerpie to nie działa. To jest argument?

Gość akarara
HMS...SVSS..Petard - i palisz dalej?

Gość akarara
chujogrom - ja szukam pomocy, nie ciętych ripost ;-)

Gość HMS...SVSS..Petard
Wiesz jak ja ograniczyłem z 2 do 1 paczki? Za każdym razem kiedy chciało mi się palić, wypijałem szklanke wody. wiem że to głupie, ale gdzieś tak wyczytałem i na mnie zadziałało. ponadto zmieniłem nawyki.nie palę do alkoholu, w samochodzie, domu, do kawy itd.itp.

Gość HMS...SVSS..Petard
żeby zapalić nastręczam sobie trudności. wychodzę 20m od domu, liczę do 20 zanim zapalę...a pierwszego nie palę przed południem i broń boże na czczo

Gość HMS...SVSS..Petard
po każdym paleniu myję popielniczkę i ręce. nie palę w towarzystwie i u obcych w domu. wyjątek stanowi balkon i obowiazkowy papieros po posiłku

rzuciłam palenie ,już ponad rok nie pale ,ale co ciekawe kawy nie piłam przez 5lat a jak rzuciłam fajki znów zaczęłam pić kawe ,śmieszne zawsze jakiś nałóg do mnie wraca :) ale szczerze powiem że kawa już chyba zdrowsza od papierosów ,ekopapieros u znajomych nie pomógł papierosa ,życze wytrwaqłości by w ogóle nie palić

Gość HMS...SVSS..Petard
powiem więcej. nigdy nie palę całego papierosa. palę różne gatunki żeby się nie przyzwyczajać do jednego. często kupuję slimy których nienawidzę

Gość akarara
ja tak nie dam rady. jestem nerwicowcem. muszę walczyć też z innymi przyzwyczajeniami. dlatego pomyślałam, że może z e-papierosem nie będzie takiej tragedii...

Gość sweet lime
No wiec moze ja sie wypowiem. Z Nowym Rokiem postanowilam rzucic fajki, palilam paczke dziennie. Zamowilam e papierosy i przez pierwsze 3 tyg palilam tego duzo, nie dotykalam nawet zwyklych pomimo ze mialam w domu jeszcze z pol paczki, przyzwyczailam sie do e ze wogole mnie nie ciagnelo do zwyklych. po gdzies miesiacu z e odstawilam go rowniez i nie pale , kompletnie mnie nie ciagnie do fajek ani jednych ani drugich. E jest latwiej odstawic, ale pewnie kazdy inaczej to przechodzi. Moi znajomi az nie mogli wyjsc z podziwu ze tak latwo mi to przyszlo . I juz nie wspomne ile kasy zostaje na inne przyjemnosci :)

Gość akarara
gratuluję :-) , też tak chcę

Mojemu facetowopniu Rzucił fajki. Mijają 2 miesiące własnie. Może nie głownie niemu, ale w pewnym stopniu jednak

Coś mi ucięło. Chcialam napisać że pomógl mojemu facetowi :)

Gość HMS...SVSS..Petard
mi narazie udało się ograniczyć o połowę, ale znając mój zacięty charakter- do maja rzucę całkowicie. czego i tobie życzę:)

Gość akarara
a co myślicie o tych papierosach z linków, które wkleiłam? bo słyszałam, że trzeba mieć dwa, bo często się psują i potrafią zaskoczyć. podpowiedzcie

Gość sweet lime
ja wraz z papierochami rzucilam tez kawe. Kiedys nie wyobrazalam sobie poranka bez kawy i faja a zanim wyszlam do pracy to juz ze 3 spalilam, wsiadam do samochodu nastepny itd. przerzucilam sie na wszelkiego rodzaju herbatki, kupilam rozne smaki do wyboru i koloru. I powiem jedno ze mam wiecej energi niz po kawie. Palilam 8 lat. Nie raz juz probowalam rzucac palenie, plasterki, gumy, pastylki itd nic nie dzialalo. E papieros moim zdaniem pomaga,fakt ze od nikotyny organizmu z nim nie uwolnisz chyba ze kupisz z jakas mala dawka, ale napewno latwiej jest porzucic e niz zwyklego

nie kupuj tego to jest gówno jeśli już myślisz poważnie o tym to spraw sobie np: http://epapierosy.pl/pl/epapierosy-mild i wybierz X6. Nie kupuj zestawu bo specjalnie się to nie opłaca ale kup sobie te elementy: baterie tzw atomizer tank X6 zapasowe tanki x6 no i jakiś liquid wbrew pozorom mietowe dają dobrego kopa w sumie zapłacisz ok 190 PLN a nie 300 PLN jak za cały zestaw. Podstawowa uwaga żądaj paragonu bo baterie potrafią się rozwalić już po tygodniu i potem szukaj wiatru w polu (raz mi się sprzedawca zwinął a paragon się zawieruszył)

Gość sweet lime
http://www.famous-smoke.com/elitensmoke+electronic+cigarette+starter+kit+menthol/item+34684?kws=ZWW4354&utm_source=Google&utm_medium=shopping&utm_content=accessories_SD-ELE-MENTH&utm_campaign=ZWW4354 ja mam taki z dokrecanymi filtrami, wygodniejsze niz te w ktorych trzeba tam nabijac sobie liquidem papierosa. Tu konczy sie smak i czujesz ze nie ma mocy poprostu odkrecasz zuzyty filter i wkrecasz nowy:)

Gość akarara
dzięki za pomoc :-) . zamiast ciuchów będzie e-papieros w tym miesiącu.

Gość chujogrom
Ja też paliłem 2 paki dziennie. Jak dostałem elektronika (prezent) też podchodziłem do tego sceptycznie. Paliłem równolegle na powietrzu zwykłe (wspaniałe),w pracy,w domu.w samochodzie "E"(szajs). I tak przez pół roku zmniejszając ilość zwykłych. Któregoś pięknego dnia stwierdziłem , że nie kupię kolejnej paczki i okazało się ,że daję radę. Najgorzej było podczas picia alkoholu bo zawsze była chęć sięgnięcia po rolkę tytoniu ale po duch, trzech machach miałem trampka w gębie i odruch wymiotny.Dzisiaj jadę tylko na E a smród zwykłych czuję na dwa metry. Tak,że naprawdę warto spróbować. Sorki ale coś mi kurwa net szwankuje.