Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawstydzonaonaaaa

czy to duży wstyd?

Polecane posty

Gość zawstydzonaonaaaa

mam 23 lata, mieszkam z rodzicami, jestem na ich utrzymaniu, pracowałam tylko raz, u znajomego rodziny :o Czuje sie jak najwiekszy przegraniec, wszyscy uważaja ze jestem leniwa a ja po prostu sram po gaciach, z niczym sobie nie radze i jestem chorobliwie nieśmiała :o Strasznie mi wstyd za samą siebie :o

Gość chce mi się spać
a uczysz się czy cos?

Gość zawstydzonaonaaaa
tak, studiuje ale idzie mi tak że pożal sie boże :o Nie jestem jakas tępa czy coś, kiedys to nawet miałam wybitne osiągnięcia :classic_cool: ale nie umiem walczyć o swoje, a na studiach niestey trzeba. Zawsze miałam tyle planów i marzeń a czuje że przegrałam życie :o

Gość onnnnnnnnnnnnnnnn21
mam tak samo tylko ze jestem rok mlodszy ;]

Gość chce mi się spać
oj przestan nie ma co się przejmować skoro studiujesz rozwijasz sie :) raz jest lepiej raz gorzej :) a obwiniasz się jakbyś co najmniej siedzała w domu i nic nie robiła... znam niestety takich ludzi którzy ani nie pracuja ani się nie uczą tylko siedzą w domu a co najlepsze dobrze sie z tym czują...

a po co masz wyprowadzac sie od rodzicow jak i tak bedziesz sama mieszac... co innego gdybys miała faceta inaczej bedzie ci sie pchało do mieszkania wielu niezbyt rozgarnietych kolesi wiec przyszłosc lepiej planowac ze swoja połowka

Gość onnnnnnnnnnnnnnnn21
swoja droga ludzie nie zdaja sobie sprawy co to znaczy byc chorobliwie niesmialym. wtedy kazda praktycznie sprawa wymaga ogromnego wysilku i walki ze soba. traci sie chec do wszystikego

Gość chce mi się spać
no nie możesz być nieśmiała to znaczy wiesz nieśmialość to dobra cecha ale niekiedy dużo się przez nią traci bo się nie pokazuje do końca tego co się potrafi

Gość zawstydzonaonaaaa
mam faceta, on chciałby jak najszybciej ze mną zamieszkać ale jak, skoro nie zarabiam? Szukam codziennie jakiś ofert i tylko- do tego sie nie nadaje, to za trudne :o Na studiach sie nie rozwijam tylko walcze o najprostsze rzeczy, ja sie boje do dziekanatu iśc nawet, z profesorem porozmawiać :o Uczę sie nieźle, ale to wystarcza, bo zawałaliłam jeden rok przez głupotę, a raczej strach i niedopilnowanie :o

Gość zawstydzonaonaaaa
* nie wystarcza

Gość klotyldziaaa
hej zawstydzona mam podobnie. próbuje walczyć ale to ogromny wysiłek, u mnie główny problem to brak wiary w siebie .

Gość chce mi się spać
musisz być bardziej pewna siebie bo to już nawet nie jest nieśmiałośc tylko brak pewności siebie :)

Gość zawstydzonaonaaaa
u mnie też, mam sie za żywe gówno :o

Gość klotyldziaaa
oj zawstydzona też tak mysle o sobie w chwilach słabości.musisz sobie wmawiać ,że tak nie jest. i każdego dnia podejmować nowe wyzwania.

Gość chce mi się spać
to musisz coś z tym zrobić :D poweidz swojemu chłopakowi że masz niską samoocenę i niech on się tym zajmie:P

Gość zawstydzonaonaaaa
on wie i mi to wmawia , a ja mu nie wierze. Najbardziej mnie boli to że ja po prostu nie umiem, nie moge sie zmobilizować, odkładam wszystko na później ze strachu :o Obudze sie jako 90 latka która nic w życiu nie zrobiła :o

Gość klotyldziaaa
fajnie by było się spotkać. ja siedzę w lublinie np i chetnie bym poznała nowe osoby

Gość chce mi się spać
bedzie dobrze: ) musisz sie tylko zmobilizować ja spadam spać bo jutro na 8 :_)

Nie ma co, masz niezłe wsparcie w chłopaku w takim razie...

Gość zawstydzonaonaaaa
pisałam że mam, on sie bardzo stara żeby mnie dowartościować ale niewiele z tego wynika, bo sama najlepiej wiem że jestem do niczego :o Też nie chce go męczyć tym, ma mnie ciągle nieńczyć bo trafiła mu sie taka dziewczyna? klotyldziaaa> ja napewno nie jestem dobrym materiałem do poznawania, chyba że lubisz sobie razem pomilczeć :o

A to sry, zle zrozumialem. naimis sucitar ma duzo racji w tym co napisał, trzeba się cieszyć młodością. W swoim życiu jeszcze zdążysz się napracować.

Gość zawstydzonaonaaaa
może i tak, ale wydaje mi sie że prawie wszyscy moi znajomi są bardziej "rozwinięci", nie wspominajac że moj facet, młodszy ode mnie, a dalej zabrnął na studiach, pracuje, zrobił prawko...

Wstyd to kraść. Poszukaj pasji w życiu. Bo coś mi się wydaje że Ty po prostu nie czujesz sensu swojego zycia. Gdybyś robiła coś co sprawi Ci radość - tanczyła, fotografowała, uprawiała sport... czy cokolwiek, poczułabys sie wartościowa. Zacznij od tego, a kto wie, moze pasja sie stanie Twoim sposobem na zycie i zarabianie. Na razie studiujesz, to jest czas na znalezienie swojej drogi w zyciu. Ale poki nie zaczniesz, nie ma najmniejszych szans na efekt. Zacznij szukać. Pomalu, kroczek za kroczkiem. I zacznij od tego co lubisz robić.