Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANIQA123

NIEREGULARNY OKRES TO...???

Polecane posty

Gość ANIQA123

Witam mam okresy co 31, raz 34, raz 32 dni czy są one regularne? moj gin twierdzi,ze tak ale co Wy panie o tym myslicie?

Gość do ANIQA123
kamila sila uważam, że regularne co mają mowic kobiet ktore miesiączkują raz na 3 miesiące?

Gość marta940974
ja ma co 28 dni o stałej porze..

Gość kslk
a ja raz 25b raz 31 raz 90 tojest nieregularny

Gość kslk
Nieregularny okres zdarza się bardzo wielu kobietom. Kiedy możemy mówić o zbyt długim cyklu miesiączkowym, a kiedy o zbyt krótkim? Najwięcej kobiet miesiączkuje 11-13 razy w ciągu roku, czyli średnio co 28 dni. Uznaje się, że ze zbyt długim odstępem między krwawieniami mamy do czynienia, gdy wynosi on więcej niż 36 dni. Z kolei o zbyt krótkim cyklu możemy mówić, gdy odstęp między krwawieniami wynosi poniżej 21 dni. Zazwyczaj za normę uważa się stan, gdy miesiączki pojawiają się nie częściej niż co 24 dni, a maksymalny odstęp między nimi nie jest dłuższy niż 31 dni. Wykraczanie poza ten przedział jest nieprawidłowym objawem, ale tak naprawdę nie musi oznaczać niczego poważnego.Tym niemniej kobiety ze zbyt długimi i zbyt krótkimi okresami powinny zasięgnąć porady ginekologa.

Gość ANIQA123
NO NIE WIEM... MOZE JAKIES BADANIA?

Gość litra
masz bardzo regularne cykle. O nieregularności mówi się dopiero jak różnią się o więcej niż 10 dni na skalę roku, a i tak z różnych losowych przyczyn może się sporadycznie cykl wydłużyć albo skrócić. Nawet raz na 3 miesiące to jest regularnie ale nie wiem czy tak zdrowo. Ta długość cyklu też nie jest jakaś specjalnie długa i nie ma powodów do niepokoju, ale wszystko zależy od tego ile trwają u ciebie poszczególne fazy cyklu,