Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolicaaaaa

150 na jedzenie, od 5 marca do konca...

Polecane posty

Gość jolicaaaaa

ca mam kupić ,żeby przeżyć

Zupki chińskie, makaron, mąkę, ziemniaki, zawsze można coś z tego zrobić, potrawy mączne, makaron z sosem, ziemniaki z jajkiem sadzonym.

Gość jolicaaaaa
no własnie tak myśle, ale do pracy muszę jakie skanapki mieć, co jest tanie poza pasztetem?

Gość koralikczerwonyyyyyyyyyyy
taki serek po 1,35 do chleba jest np z ziolami, papryka platki kukurydziane w carefourze plus do tego jogurt lub mleko mozna sie nasycic tym tez oszczedzam na jedzeniu

Gość kafeterianie do dzieła
mortadela z biedronki - kosztuje 2,19zł za opakowanie całkiem spore. Hmm co jeszcze do kanapek. W tesco serek topiony kostka za 90 groszy jest, całkiem smaczny, czasami go kupuje. Generalnie polecam kupować ci chleb i cośtam do niego, łatwo sie zapchasz, najesz, a nie wydasz dużo. Mi zostało 100 zł do końca marca. Cudownie

Gość jolicaaaaa
no ja nie lubie na jedzeniu oszczędzać, no ale muszę, bo zad użo kosmetyków kupiałam i tyle mi z wypłat zostanie:/ ost jadłam obiady takie jak makaron z sam acebulka i keczupem:/

Tak, są takie serki topione malutkie, na dwie kanapki starczą, smaczne i tanie.

Gość okomaroko
wow,tyle to ja naraz na składniki do sushi wydaje. To chyba nie jest możliwe żeby za 100 miesiąc przeżyć ??

na 2 kanapki? Mi to starczyło gdzieś na 6 kanapek, ale jak kto woli ;)

Gość jolicaaaaa
oo ale teraz jade do domu to sobie nabiore bigosu i gulaszu, wiec jakis 2 tyg osbiadów mam z głowy no ja sie własniechlebem zapycham... a te tanie wedliny sa okrpne:/ niesttye, zeby je zjeśc musze musztrde kłaśc, taka prawda

no niestety, ale musiałam wydać a lekarza prywatnego i leki w sumie poszło prawie 200zł. No i została stówa do końca miesiąca, nawet nie cała bo 96 zł. Będe chodzisz pieszo, bo na bilety mnie nie stać, woda z kranu i tanie żarcie. Cóż począć :(

Gość frvrvrvrvrvfrrv
1 dzien: jajka sadzone z ziemniakami pieczonymi w piekarniku(pycha, polecam), moge dac przepis, dzien 2: nalesniki( maka, jajko, mleko + dzem, ew ser bialo + zoltko jako nadzienie), 3 dzien ryz pieczony z jablkami i cynamonem( tanie i bardzo dobre), jesli jadlospis ci odpowiada, moge dac wiecej pomyslow, jesli kupisz make to mozesz tez zrobic racuchy, wystarczy dokupic drozdze, to duzo za duzo kasy jak do 5 marca :)

Gość jolicaaaaa
nie do 5 tylko od 5 do końca miesiaca, ale daj te przepisy bo fajne

Gość nie nie nie znajoma
jeśli nie chcesz chodzić głodna to chleba nie kupuj, jak już to ciemne, bo po białym pieczywie chcesz jeszcze i jeszcze. najlepiej ugotuj gar zupy, coby straczyło na te kilka dni chociaż na obiad. zypy nie wychodzą drogo. poza zupą to np. sałątka ważywna, ważywa nie są drogie, marchewka , jabłka, pietruszka, jajko, cebulka lub por, ogórek kiszony i groszek, opcjonalnie ziemniaki. proporcje wg uznania, do tego troche majonezu , soli i pieprzu. kopytka ze skwarkami, zacierki. na kanapki mielonka jest tania, parówki oczywiście nie mówimy o produktach super jakości.

Gość zupy wychodzą tanio
a jak do zupy dodasz ziemniaki, kasze, ryz czy makaron to spokojnie sie najesz :) taki gar zupy wystarczy na 2 - 3 wiec obiad z głowy. Fasolki po bretońsku mozesz nagotować, czy też grochówki. Do kanapek to tak jak wyżej ktoś napisał: mortadela, pasztet jakis, paprykarz, serki topione... Co do obiadów to jeszcze tanio wychodzą zapiekanki ziemniaczane, makaronowe. Możesz kupić też mieso mielone, np z łopatki, za 1kg zaplacisz kolo 12zl a jak jestes sama to 1kg wystarczy Ci spokojnie na kilka obiadów, do tego ziemniaki, jakies buraczki tarte...

Gość jolicaaaaa
no ja na bilet telefon i mieszkanie odliczyłam

Gość frvrvrvrvrvfrrv
dopiero teraz przeczytalam, ze jest to od 5 marca, przepraszam, moj blad, jesli chcesz moge zrobic Ci idealne wyliczenie i na pewno wystarczy, jesli nie palisz fajek ;)

Gość sagveragvbdfarb
Makarony, mąka, mleko, ryż, ziemniaki, olej, jajka, cukier- podstawowe rzeczy, a możesz non stop wymyślać na ich podstawie wiele przepisow. Naleśniki, racuszki, frytki, talarki, kopytka, pyzy, placki ziemniaczane, bliny, ziemniaki pieczone, makaron z serem, śmietaną, ryż z jajkiem, mlekiem, budyniem. Makaron z kompotem truskawkowym bądź jagodowym/wiśniowymi masz owocową zupę. Dodasz koncentrat i przyprawy i masz spagetti neapolitana. Dasz radę.

Gość nie pojmuje111111
nie nie nie znajoma ---> jak można napisać "ważywa" przez ż z kropką? i to nie raz ;( Co sie dzieje z naszym anrodem! analfabeci :(

Gość zupy wychodzą tanio
ja np nie moge sie najeść ciemnym pieczywem, takim z ziarnami, potrafię cały zjeść w ciągu dnia a jest droższe dużo, taki bochenek białego chleba kosztuje kolo 1.30zl i na 3 dni wystarczy. Wiadomo, że ciemny dużo zdrowszy ale i droższy więc jak Cię tak przycisnęło tylko na jeden miesiąc to kupuj lepiej biały chleb. Nie kupuj bułek bo za 4 bułki zapłacisz tyle samo co za chleb a zjesz je w ciągu jednego dnia.

Gość nie nie nie znajoma
chcialam sprawdzić czy ktoś przeczyta mój post ;)

Gość jolicaaaaa
no jak mam kase to kupuje ciemny iwadomo, ale też mam wrażenie ze sie mniej nim najadam

Gość nie nie nie znajoma
gdzie jest chleb za 1,30 :O u mnie 2,50 biały bochenek :(

Gość nie pojmuje111111
biały chleb w Biedronce kosztuje 1,79 najtańszy, ale całkiem smaczny i duży.

Gość jolicaaaaa
frvrvrvrvrvr ok rozpisz mi, bo ja próbowąłam,a le nieznam cen tych \ biedronki

Gość zupy wychodzą tanio
bo takie ciemnie jest dużo smaczniejsze i dlatego można go jeść bez końca :p Jeszcze możesz placki ziemniaczane robić, kopytka, albo ja nieraz robie takie danie na szybko jak mi zostanie makaron (najlepiej swiderki) z poprzedniego dnia to podsmazam cebule, kielbase cienka (jakas tania, kawalek Ci wystarczy), dodaję koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, troche soli i pieprzu i mieszam a na sam koniec dodaje makaron. Posypane serem żółtym lepiej smakuje ale i bez tego można się obejść. Szybko sie robi, jest tanie i smaczne bardzo, mozesz dodać co tam chcesz jeszcze, czy to kukurydze czy paprykę... zalezy co tam znajdziesz w lodówce

Gość zupy wychodzą tanio
u mnie chleb 1.30zl lub 1.50 za mały bochenek, w większości sklepów, np w biedronce czy pobliskich delikatesach. Duży kosztuje ponad 2zl

Gość nie pojmuje111111
zupy wychodzą tanio --> jak dla kogo. Ja niecierpie takiego chleba i genealnie kwaśnego smaku, a one mają taki kwaskowy posmak. I generalnie powinno sie nim bardziej być najedzonym bo razowa mąka dłużej jest trawiona, dłużej rzeczy pełnoziarniste dają uczucie sytości. A z tani rzeczy polecam jeszcze coś takiego: duży garnek zalewasz wodą, wrzucasz tanią coś koło 2,50zł mieszankę warzywną z Biedronki, i makaron z Biedronki - ceny różne, ale najtańszy nawet koło złotówki taki długi, rurki troche drozsze. Masz sporo żarcia na pare dni