Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy problem

problem z zajściem w ciążę w uk

Polecane posty

Gość mamy problem

hej!! mamuśki może jest tu ktoś kto stara sie o dziecko w uk. bez skutku ... u nas trwa to juz 2 lata i na poczatku myslałam, że to kwestja czasu i w końcu uda mi sie zajść ale cóż czas mija byliśmy juz u gp i dostaliśmy skierowanie na badania mąż nasienia , ja czy występuje owulacja.... w przyszłym tygodniu mamy sie zgłosić znów na wizytę i wiecie jak wygląda tu leczenie bo wyniki nie są najlepsze i u mnie i u M

Witaj Ja przez ponad cztery lata staralam sie o dziecko w UK, z moim poprzednim partnerem. Po okolo roku zglosilismy sie do GP. Dostalismy skierowanie na badania nasienia w przypadku mojego partnera i hormonow w moim. Jego wyniki byly kiepskie. Moje niby byly ok, ale dostalam skierowanie do endokrynologa, ktory stwierdzil lagodne pco. Lagodne, bo dochodzi do regularnym owulacji, nigdy tez nie mialam problemow z okresem. Jedynie moje hormony sa lekko "off balance" jak to okreslil endokrynolog. Potem skierowanie do ginekologa w szpitalu. Na tej wizycie ginekolog mnie nawet nie zbadal. Przeprowadzil ze mna jedynie rozmowe i po konsultacji z konsultantem zarzadzil hsg. Hsg wyszlo ok wiec gin skierowal nas do kliniki leczenia nieplodnosci. Tam na pierwszej wizycie powiedziano nam, ze jedynie in vitro, a dokladniej ICSI wchodzi w gre. Pierwsze podejscie przerwane podczas stymulacji, bo zaczeli bawic sie z dawkami Menopuru (jako, ze mojej jajniki wygladalypolicystycznbie obawiali sie, ze mnie przestymuluja). Przy drugim podejsciu bylam na stalej dawce. Zaszlam w ciaze, ale niestety poronilam kilka dni po pozytywnym tescie. W wiekszosci przypadkow panstwo refunduje IVF (przynajmniej tak bylo kilka lat temu), ale to tez zalezy od regionu, wieku kobiety i kilku innych rzeczy. Mam nadzieje, ze moje informacje Ci jakos pomogly. Gdybys chciala wiedziec cos wiecej to daj znac. Postaram sie pomoc w miare mozliwosci :)

Gość mamy problem
karmelek a za badania płaciliście i jesli tak to mogłabyś podać przybliżoną kwote? u nas to wygłąda tak że mamy już córeczkę ma 3 latka tez miałam problem z zajściem w ciąże ale decyzje o udaniu sie do gp odwlekaliśmy i w sumie nie musieliśmy iść ... teraz wiadomo młodsza sie nie staje a chcielibyśmy aby mała miała rodzenstwo w sumie to nie zabezpieczaliśmy sie nigdy tylko do kilku miesięcy po porodzie "uważaliśmy" nie wiesz czy procedury sa podobne jak ma sie juz 1 dziecko?

Za badania nie musielismy nic placic. Ani za leki do ivf. Nie jestem pewna czy refunduja ivf w przypadku gdzie ma sie dzieci. Wydaje mi sie, ze nie, ale moge sie mysli. Poza tym kazdy NHS Trust ma inny wytyczne, w zaleznosci od tego jakie maja zasoby finansowe. W kazdym razie sa jeszcze inne metody leczenia, ktore na pewno beda dla Was dostepne. W naszym przypadky wyniki mojego ex byly naprawde kiepskie wiec nic innego niz ivf nie wchodzilo w rachube.

niestety IVf nie finansują, jeśli macie dzieci...Ja to przerabiałam. To znaczy zostałam o tym poinformowana przez moją klinikę. O ile pamiętam (tutaj nie chcę kłamać! nawet jeśli żyjesz z partnerem który ma dziecko (nie jest twoje) to tez Vi IVF nie przysługuję.

Gość mamy problem
cóż do ivf długa droga i mam nadzieję że uda się bez tego ... wiecie my bardzo pragniemy drugiego dziecka ale na razie mam nadzieje że uda się z pomocą leków zresztą w czwartek sie przekonamy co nam dokładnie lekarz powie i jak to będzie wyglądać w naszym przypadku na razie im wiecej o tym wszystkim czytam tym bardziej czuje sie przytłoczona i zrezygnowana :(

Gość mamy problem
może dziś znajda sie mamy które maja podobne doświadczenia lub sa w trakcie leczenia