Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość branko

oszustko 150 zl

Polecane posty

Gość branko

Witam , kupiłem czesci z forum do motocykla w kwocie 150 zl przelałem kasę na konto i nie otrzymałem przesyłki co teraz mogę zrobić by odzyskać kasę od oszusta? dodam że mam archiwum gg

Gość Gienek 56
Witaj, niestety nic nie możesz zrobić. Zostałeś zrobiony w wała, przyjmij to na klate. :classic_cool:

Gość branko
dlaczego nic?

Gość Tysiaka, ale na ile? Ja
Wydrukuj rozmowy z tego forum , ogloszenie, archiwum gg, idz do banku po oswiadczenie ze przeles kase i idz na policje. A tam powiedz, ze zglaszasz i ze obawiasz sie ze ten czlowiek mogl naciagnac wiecej osob

to że masz archiwum to nic ci nie da, jak się kupuje to się kupuje z głową, nawet jak pójdziesz na policję to nie przyjmą zgłoszenia

Gość branko
na dodatek gosciu skasowal konto na forum i gg i mam tylko jego adres i nr konta

jak robiłeś przelew bankowy to na swojej stronie w historii przelewu masz potwierdzenie ze wyslales

Gość branko
i co mi to daje?

Masz adres tego faceta, no nie? Idziesz na policje, zglaszasz sprawe, pokazujesz wydrk ze taka kwote przeslales a oni powinni dotrzec do faceta i zarzadac potwierdzenia wyslania. Nie wiem, przynajmniej tak powinno to dzialac, ale ze to mala kwota to policja palcem nie kiwnie.

Gość branko
no bo kiedyś słyszałem że policja działa dopiero od kwoty 250 zl

Gość dupka po kupce
to doplac mu 100 zl i wtedy idz na policje :O matko!

Policja moze nie ale mozesz sie dopytac prawnika czy na forum prawnym podając wszelkie szczegóły czy jest sens zalozyc sprawe. A tam kwota juz nie musi byc powyżej minimalnej ze tak to nazwe ;)

Gość branko
wydaje mi się że jednak jestem bezradny

Dobrze ze piszesz - wydaje ci sie.. ;) popytaj na prawnym bo czasem myślimy ze nic sie nie da zrobic a okazuje sie zupełnie co innego. Zapytać nic nie kosztuje ale pytaj tam gdzie lepiej na prawie sie znają

Gość branko
kiedyś kumpel miał podobną sytuacje i po dlugim czasie otrzymal przesylke i inna zawartoscią;/

Roznie bywa mi w sklepie kiedys nie wysłali czegos na co kazalem zaczekać i dołożyć do paczki bo na kilka rzeczy jednej nie mieli na stanie. Zadzwoniłem i sprawdzili albo po prostu nie chcieli psuc sobie opini. Dosłali szybko bez kosztów sami z przeprosinami. Pisze- dopytaj na forum prawnym czy jest szansa. Wpisz w googla latwo znalezc. Sa tez podobne przypadki. Nie uda sie to nie ale na przyszłość cos sie dowiesz jak sie zabezpieczyć przed czyms takim.

A bez szukania trzeba po prostu pamiętać ze nie kupując od firmy zawsze jest duże ryzyko ze ktos szuka jelenia i tyle. Sprawa wg mnie ciężka by udowodnic ale jesli masz na koncie wyciag ze wysłana kasa z tytułem za co to sa szanse. Dane konta masz adres wiec tez pewnie. Nawet jak to konto kogoś innego podane to mala ale szansa jest. Pytaj i zdecyduj czy warto walczyc