Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sok z warzyw i owoców

Boi się ciemności ?

Polecane posty

Gość Sok z warzyw i owoców

Niejedno dziecko, boi się spać w całkowitej ciemności, często rodzice zostawiają zapaloną jakąś lampkę i wcale mnie to nie dziwi jeśli jest to dziecko "starsze", ale czy 7 miesięczne niemowlę również może odczuwać strach przed ciemnością ? Moja córka od 2 miesięcy ładnie przesypia całe noce (7-10 h). Nieraz się przebudziła, powiercila i znów zasnęła, czasem dałam jej herbatki i zasypiała - wszystko po ciemku. Od tygodnia w momencie kiedy sie przebudziła, zaczęła płakać tak jakby się czegoś wystraszyła, albo coś złego przysniło - tak było przez 4 nocki. 3 ostatnie noce zostawilismy zapaloną lampkę, taki księżyc, ściemniliśmy maksymalnie ściemniaczem, żeby światło nie bylo zbyt mocne i wiecie co ? Śpi, normalnie śpi tak jak wczesniej i zaczęłam się zastanawiać, czy to możliwe, żeby taki maluch już rozumiał na tyle i boi się całkowitej ciemności ?

Gość plastikowaBiedronka
My mieliśmy taki sam problem mała jak się w nocy przebudziła to płakała do czasu aż zaczęliśmy włączać lampkę nocną. Teraz ma 20miesięcy i nadal śpi przy światełku.