Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dumnna mama :-)

ból nogi u 4 latka

Polecane posty

czy ktoś spotkał się z takim zjawiskiem?? mam dziecko w wieku 4 lata, które raz na jakiś czas budzi się w nocy z płaczem i mówi że boli go noga w okolicy kostki i łydki! pojęcia nie mam z czym to jest związane. taka sytuacja miała miejsce już kilka raz - ktoś miał już podobny problem???

Gość sylwia online
poczytaj o bolach wzrostowych

bóle wzrostowe, przesilenie, jakiś uraz, choroba Perthesa trudno powiedzieć

Gość agula8
moja 5 latka miała to samo-bardzo silne bóle od kostki do łydki. Pediatra stwiredziła że to bóle wzrostowe, ale pewności zrobiłam morfologie i wyszła ok. Jak się będą powtarzac częściej to zrobię usg i pójdę do ortopedy. Przy takich bólach pomaga masowanie lub ciepłe okłady, kąpiel.

w poniedziałek pojadę mu zrobić badania tak więc wszystko się wyjaśni! aczkolwiek chciałam was zapytać o zdanie bo być może ktoś miał podobny problem.... bardzo dziękuję za odpowiedzi!

Gość KaroKarola
Same badania z krwi nie wystarczą idź z dzieckiem do ortopedy. Wcześniej można zrobić prześwietlenie dziecku, żeby na raz nie miało za dużo wrażeń i żeby lekarz też widział już coś na tych badaniach. Z dzieckiem nie można takich bólów bagatelizować, bo mogą to być różne choroby. Ja polecam rentgen na Piwnej 22, mają cyfrowy sprzęt i dzięki temu mają bardzo małe dawki promieniowania, na czym zależało mi przy moim brzdącu. tu masz ich stronkę praktyka.info.pl. Powodzenia.