Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BAD BOY 44

PROBLEM Z CIĄGŁYMI GAZAMI

Polecane posty

Gość BAD BOY 44

od wielu lat borykam się z problemem tzw puszczaniem bąków sam już niewiem co mam robic w godzinie czasami potrafie 20 razy próbowałem diet i nic to nie daje a lekarze wiadomo nic nie pomagajączy ktoś z was ma podobną przypadłośc

Gość BAD BOY 44
Widzę,że tu tez mi nikt nie pomoże

Gość BAD BOY 44
Tzn

Gość BAD BOY 44
ok dzięki

Gość fluorek
badboy- to oznakaka tylko i wyłącznie tego że źle łączysz produkty. Może też masz grzybicę układu pokrmowego lub pasożyty. Jednak pierwsze spróbuj diety nie łaczenia produktów tz rozdzielnej.

Gość reksio i jego buda
anusia weź wypierdalaj z ta dieta optymalna bo sie wkuriwe bo juz mam cie dosc w kazdym temecie :-o

Gość fdgfregfreg
proste ze zła dieta. Lub grzybek, miałem to samo.

Gość nie wpierdzielaj
nie wpierdzielaj tyle zieleniny to nie będziesz walił metanem jak krowa :D jedz jak człowiek, nie jak krowa. To krowy są do jedzenia! :D

reksio skoncz krytykowac. jak nie sprawdziłes żo na sobie i nic nie wiesz na jego temat. żo jest przebadane(ostatnie badania 2006-2010 PUM)i pewnie niektórych to zmartwi(przeciwników) nie udało sie dowiezc jego szkodliwosci. na żo nie ma sie wzdec ani gazów:_

Gość abrakadabra33
A moze masz nietolerancje na laktoze, czyli cukier w mleku. Sprobuj odlozyc na jakis czas produkty mleczne i zobacz czy dziala....

Gość Grzybiareczka :)
abrakadabra33- zgadam się z Twoim wpisem też tak uważam.

Gość Grzybiareczka :)
anusia- bo ile można o tej Twojej diecie czytać.

grzybiareczko możesz nie czytac moich wpisów.:) niektórym lekarze nie potrafią pomóc wiec nie mają nic do stracenia i zmieniają żywienie. sama kiedys sie smiałam z żo. ale po 10 latach cierpienia z powodu migren postanowiłam spróbowac. od ponad 8lat nic mi nie dolega. decyzje o tym każdy podejmuje sam ale zanim sie skrytykuje warto przeczytac cos wiecej na jej temat(diety optymalnej)

Gość Grzybiareczka ;)
Ciężko je przoczyć :P Tak dieta to podstawa zdrowia, ale jak ktoś chce to sam to znajdzie, nic na siłę. Wiesz że ludziom cięzko prztłumaczyć że sposób w jaki jedzą ma wielki wpływ na ich samopoczucie. Myślą że tabletki to sposób na każadą dolegliwosc.

Gość Grzybiareczka ;)
TA dieta optymalna nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem na wszytstko. Jedzenie tłustego mięsa nikomu nie wychodzi na zdrowie.

Gość Grzybiareczka ;)
Zasady Diety Optymalnej Na czym polega dieta? Krótko mówiąc polega na zachowaniu odpowiednich proporcji spożywanego pokarmu tzn na 1g białka powinno przypadać min. 2,5g tłuszczu i nie więcej jak 0,8 g węglowodanów (cukru) w diecie dobowej Produkty Zalecane Dla Człowieka przy Żywieniu Optymalnym Wszystkie rodzaje serów Jaja - powyżej 4 na dobę Podroby, galarety mięsne, chrząstki, tłuste rosoły Każdy rodzaj miesa, najlepiej tłuste, wieprzowe Wszystkie rodzaje wędlin - najlepsze salcesony Ryby, konserwy rybne Drób, najlepsza tłusta gęś, kaczka Dużo tłuszczu - masło, smalec, słonina, smalec gęsi, olej słonecznikowy, oliwa, dobra margaryna. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego są znacznie lepsze od tłuszczów pochodzenia roslinnego Mleko lub śmietana do 0,5 litra/dobę Wszystkie jarzyny, pieczarki, grzyby do 300g/dobę Jeden ziemniak(frytki na smalcu, łoju) Nalezy pić więcej płynów - bez cukru Orzechy, słonecznik, majonez, przyprawy, kawa, herbata lub lepiej soki owocowe, nie słodzone - 2-3 łyżki na szklankę gorącej lub zimnej wody. Produkty "Niejadalne" Dla Człowieka przy Żywieniu Optymalnym Cukier, słodycze Miód Owoce i przetwory owocowe : dżemy, kompoty Ryż i kasze Chleb i pieczywo Ciasta, kluski, potrawy mączne Ziemniaki Mąka ziemniaczana Groch i fasola Słodzone płyny Inne produkty pochodzenia roślinnego Sól według smaku, aż do zupełnego zaprzestania dodawania soli do potraw, bowiem przy żywieniu optymalnym wszystkie składniki mineralne występują w optymalnych ilościach i proporcjach w dostarczanych produktach.

ja wiem. jak bedzie zainteresowany to poszuka. ja tylko przypominam ze jest cos takiego jak żywienie optymalne. łykanie tabletek jest prostsze niż pilnowanie diety ale tabletki pomogą na jedno a zaszkodzą na drugie. niestety. pozdrawiam

Gość Grzybiareczka ;)
Wszystkie rodzaje serów Jaja - powyżej 4 na dobę Podroby, galarety mięsne, chrząstki, tłuste rosoły Każdy rodzaj miesa, najlepiej tłuste, wieprzowe Wszystkie rodzaje wędlin - najlepsze salcesony Ryby, konserwy rybne Drób, najlepsza tłusta gęś, kaczka Dużo tłuszczu - masło, smalec, słonina, smalec gęsi, olej słonecznikowy, oliwa, dobra margaryna. Tłuszcze pochodzenia zwierzęcego są znacznie lepsze od tłuszczów pochodzenia roslinnego Mleko lub śmietana do 0,5 litra/dobę Wszystkie jarzyny, pieczarki, grzyby do 300g/dobę Jeden ziemniak(frytki na smalcu, łoju) Przecież to zabójstwo dla organizmu :-o