Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SandraPrzyszłaMama

Jakie kosmetyki najlepsze do dziecka?

Polecane posty

Gość SandraPrzyszłaMama

Dziewczyny, czy Wy używacie, lub zamierzacie używać do swoich pociech kosmetyków Johnsona? Czy są jakieś lepsze? Prosze o odp bo kompletuje już wyprawkę dla mojego kochanie :)

Gość SandraPrzyszłaMama
helllo?

ja używam tylko Musteli - moim zdaniem są najlepsze, a nie będe eksperymentować na Młodym, i w ogólnym rozliczeniu wychodza w sumie nawet taniej niż te Nivee czy inne takie bo są mega wydajne.

Gość wszorajszymdzniemjest
do pupci uzywam tylko pudru Nivea i nigdy synek nie mial odparzen:) takze tu polecam nivea a do cialka to balsam ivostin, do kapieli emulsja Oilatum i do buziaczka tez oilatum :)

ja najbardziej lubię nivea . Jedynie co to polecam krem na słońce z babydream (rossman) nivea strasznie gesta i cieżko mi było malucha smarować.

Gość KasiaMamaKasia
Ja używałam na poczatku oliwki Penaten do złuszczenia skórki po porodzie. Do pępka waciki ze spirytusem i patyczki do uszu. Później tylko do kapania Oilatum, i szampon Oilatum Soft. Na pupe Alantan Plus masc. Synek byl alergikiem

Gość Polecam Emolium
Witam, Jesli zdecydujesz się na jakieś emolienty - wypróbuj Emolium. Jest zdecydowanie lepsze od Oliatum Sotf. Oliatum zawiera tylko parafine i wodę, a emolium też inne składniki - między innymi masło shea. Bardzo dobrze nawilża skórę, chroni ją też przed swędzeniem. Ja niestety poddałam się reklamie, kupiłam kilka szt Oliatum ma allegro (leżą w szafie), a pediatra poleciła Emolium, bo mimo stosowania Oliatum skóra była sucha. Teraz jest zdecydowana poprawa.

Gość jyrjry
Ja zobaczylam czym myją moje dziecko w szpitalu i skoro reagowało dobrze, to kupiłam to samo (akurat to było J&J, Top to Toe czy jakoś tak). Po pierwszym miesiącu gdy już uznałam że można pozwolić sobie na zmiany, zaczęłam myć córkę szarym mydłem "Biały Jeleń".

Gość Że mieszkam w Stanach
i mam spore doświadczenie z firmą J&J mogę powiedzieć że nie jest to najlepsza firma dla niemowląt. Było mnóstwo zgłoszeń uczuleń noworodków i choć producent zarzeka się że produkty nadają się od pierwszego dnai życia a testach prawda wyszła taka że te kosmetyki nadają się najwcześniej po pierwszym miesiącu. Penaten to również produkt tego samego producenta czyli J&J i choć ma atest intytutu alergologicznego jako nieuczulającego to produkowany jest na parafinie , oleju mineralnym co wiadomo nie jest najzdrowsze ale... olejki naturalne jednak bywają uczulające a oleje mineralne bezzapachowe już nie. Te kosmetyki są tu najtańsze i jest mnóstwo firm które produkują lepsze jakościowo produkty do peilęgnacji dzieci na przykład firma Tpfer, Weleda. Są one dość drogie ale tka wydajne że bardziej opłacalne. Ja kupiłam dziecku żel do mycia ciała i główki weleda nagietkową i starczyła na 4 miesiące (obecnie córka ma roczek i przerabiamy dopiero 3 tubkę napoczętą.)