Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaMałpki

Kto moze wymeldować?

Polecane posty

Ja byłam sama, ale niezupełnie sie wymeldować tylko raczej zameldować w nowym miejscu zamieszkania no i automatycznie wymeldować z domu rodziców.

Hmmm nie zabardzo zrozumiałam , gdy bd meldować sie w nowym miejscu automatycznie wymeldowuje mnie ze starego adresu ?

Gość xyzzzzzzzzzz
jeżeli nowe miejsce zameldowania jest w tym samym mieście to tak

Mieszacie:-) Wymeldować się można samemu, tzn idziesz dostajesz kartkę o wymeldowaniu z danego miejsca. Potem z z tą kartką i właścicielem mieszkania ( o ile nie jest twoje) idziesz do tego samego urzędu czy nowego(w innym niż dotychczasowe miejsce) i się meldujesz. On musi podpisać, że się na to zgadza.

Gość ja byłam w zeszłym roku
z mężem i jest tak że jeśli meldujesz się na stałe na nowym miejscu a chcesz się wymeldować ze starego, to nie musisz się wymeldowywać ze starego. Żadnych świstków nie wypełnialiśmy o to. Tylko nie wiem jak to jest w obrębie dwóch miast bo mąż miał akurat jeden i drugi adres z tego samego miasta. Musiałabyś zapytać jak jest z różnymi miastami ale nam powiedzieli że teraz się jeden kwitek tylko wypełnia i już. Jeśli jest to wymeldowanie czasowe to musisz się wymeldować ze starego adresu i zameldować na nowy i tutaj to też nie wiem jak to jest z różnymi miastami bo ja miałam czasowe akurat w tym samym mieście. Do wymeldowania nie potrzebujesz nikogo mieć przy sobie natomiast do zameldowania potrzebny jest jeden właściciel mieszkania i akt notarialny potwierdzający że ta osoba jest właścicielem.

A jesli mieszkanie gdzie sie chcesz zameldowac jest twoje to musisz zabrac dokument potwierdzajacy ten fakt (np akt nitarialny) Do wymeldowania wystarczysz tylko Ty P.s. W razie czego...w pl juz nie ma obowiazku meldunku wiec mozesz sie wcale nie meldowac ;-)