Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola(1984 UK)

waga

Polecane posty

Gość Ola(1984 UK)

hej blogowiczki.... bardzo dlugo sie zastanawialam czy zalozyc ten temat ale sama nie wiem co mam z tym zrobic bo zaczyna mnie przerazac ze ciagle mysle o jedzeniu i co zrobic aby ciagle o nim nie myslec..przez cale zycie bylam bardzo szczupla i nigdy w zyciu nie bylam na diecie zawsze uprawialam duzo sportu. Mam 173 wzrostu i waze 60 kilogramow od jakis 2 lat wszystkie wskazniki pokazuja ze moja waga jest prawidlowa, wszyscy znajomi mowia ze jestem szczupla i mam super sylwetke wszyscy sa zadowoleni tylko nie ja:( ciagle mysle ze jestem za gruba ciagle rozpoczynam nowe diety ktore wpedzaja mnie w zle samopoczucie poniewaz nie mam silnej woli aby w nich wytrwac czasami niejem bardzo dlugo a po jakim czasie niewytrzymuje i sie objadam tak az mnie brzuch boli dwa razy mialam takie wyzuty sumienia ze prowokowalam wymioty.... wiem ze to zle wstyd mi za to i wiecej tego nie zrobilam, zaczynam sie martwic bo ciagle ogladam zdiecia chudych bardzo chudych modelek i marze aby tak wygladac,,, napewno nie jestem anorektyczka ani bulimiczka bo jem regularnie i jedzenie samo w sobie mnie nie brzydzi ale zaczyna mnie przerazac ze coraz czesciej mam wyzuty sumienia ze jem , nie wiem co mam robic, nikomu o tym nie mowilam, czy tez ktos tak ma ?prosze o pomoc...

Gość borys27
I po co ta mowa. Wystarczą dwa słowa.

Gość religia poszła w las...
Moim zdaniem, masz zaniżoną samoocenę i wysoki poziom samokrytycyzmu.

Gość Ola(1984 UK)
tzn?

Gość Ola(1984 UK)
moze jestem krytyczna wobec siebie i chyba zawsze bylam... ale bez przesady to zaczyna mnie przerastac i zalozylam tego bloga nie po to zeby mnie objechac albo zdiagnozowac chcialabym opinie osob ktore tez cos takiego czuja i jak sobie ztym radza

Gość
Gdzie ty jesteś gruba? Ja sama mam więcej kilogramów niż ty i tylko o jeden cm. wiecej i jestem szczupła Chcesz sie do Anoreksji doprowadzić?

Gość Ola(1984 UK)
Jakas Madam:) wiem ze masz racje i pewnie jakbys wyslala mi swoja fotke to powiedzialabym ze jestes laska i ze jestes szczuplejsza odemnie. ale wlasnie o to chodzi ze jak patrze w lustro to lapie sie za skore czy tluszcz nie wiem jak ty bys to nazwala i mysle sobie co za scierwo tego nie powinnam miec i potem ogladam swoje fotki jak przy moim wzroscie wazylam 56 kilo i jaka ja to bylam piekna....a teraz waze te ochydne 60 i nie moge zjechac do tych 56 bo dupa mna zadzi a nie ja dupa i wlasnie dochodzi do tego niekontrolowanego obzarstwa a puzniej sumienie i nic nie jem i wiem ze to zle niedobre i obiecuje ze tego nie zrobie a potem i tak niejem caly dzien a pozniej na noc sie obrzeram i rano znowu co ja zrobilam i sumienie i kolo sie zamyka a moj zoladek glupieje bo raz jest pusty dobe a potem pelny w przeciagu 15 minut masakra jakas...

Gość
a skacze ci waga po takim obżarstwie? Napewno nie a troche więcej ciałka napewno ci nie zaszkodzi . Jak masz problem z głodem to jedz warzywa wiecej one nie tuczą a sycą

Gość
A cztery kilo prezy twoim wzroście więcej to nie jest znów tak duzo , traci się wszystko na centymetrach

Gość Ola(1984 UK)
wlasnie mam te 60 dych zaklete i niedrgnie ani w jedna ani w druga... martwi mnie to ze nie jest to normalne ze ja ciagle mysle o jedzeniu i jak mam takie chore jazdy ogladania wychudzonych modelek to mysle ze naprawde ja powinam isc chyba do psychologa... nie wiem poprostu boje sie ze wpedze sie w bulimie bo na anoreksje ja jestem za lakoma (taki zart) poprostu meczy mnie to ze ciagle mysle o tym jedzeniu jakby mnie gdzies glodzili w jakiejs Somali jak dziecko wojny i potem te mysli ze jaka ja jestem glupia od dzis pijesz tylko wode i jesz np jablka a wiem ze to nie zadje egzaminu bo czlowiek do konca zycia nie pojedzie na jablkach i wodzie

Gość
Ale nie możesz tak mysleć , nie wygląda to dobrze Bulimia jest gorsza nawet od Anoreksji , wycieńczysz się sama i to nawet nie widząc siebie i zawsze będziesz w oczach tych gruba , a 60 kilo przy twoim wzroście nie jest duzo tylko idealna waga Znałam osoby chore na anoreksję i wiem jak myślą , podobnie est z Bulimią

Gość Ola(1984 UK)
Jakas Madam:) ide spac wiem ze masz sporo racji musze sobie jakos z tym poradzic dzieki za wsparcie dobranoc :*

Gość
dobranoc

170cm/60kg = BMI 20.8 Idealny (przedział ok to 18,5 - 25). Skoro obiektywne liczby mówią że masz wagę ok, to jak ktoś pisał - problem jest w postrzeganiu siebie a nie wadze.

Gość
Jacek a ona ma o 3 cm. wiecej to dopiero jest idealna waga