Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carpee_08

Samemu czy projektant wnętrz?

Polecane posty

Gość carpee_08

Hej, interesuje mnie taka sprawa, czy sami sobie urządzacie mieszkania i jakoś je aranżujecie na swój sposób czy może sięgacie po radę jakiś specjalistów w tym zakresie: po rady w zakresie aranżacji wnętrz czy konsultacje architektoniczne? czy są one może po prostu za drogie (bo nie powiem, żeby były tanie) Jak to u Was jest, ktoś korzystał, jest zadowolony?

po pierwsze, dla mnie drogo po drugie - kto wie lepiej od emnie, jak chcę mieć w mieszkaniu? :) nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś urządzał moje miejsce na ziemi - ja najlepiej znam swój gust, upodobania i potrzeby robiłam remont generalny i sama ustalalam z robotnikami, co i jak ma być a wystrój wnętrz to juz w ogóle sprawa gustu, mam mieszkać w mieszkaniu zrobionym pod cudzy gust?

Gość masterg
No właśnie, to jest odwieczny dylemat. Może jak się rozważy wszystkie za i przeciw, związane z projektantem, opisane w tym artykule, to będzie łatwiej podjąć decyzję: http://www.yellowpages.pl/magazyn/wyposazenie-wnetrz/czy-warto-wspolpracowac-z-projektantami-wnetrz--456.html Projektant ma wiedzę i łatwiej mu spojrzeć przestrzennie na pomieszczenie, wyobrażając sobie wszystkie elementy, jakie się w nim znajdą. A zwykły człowiek widzi po prostu gołe ściany.

Gość Małgorzatkaaaa76
Musze się z Wami podzielić czymś znakomitym. Wraz z mężem zastanawialiśmy się przez 2 lata nad udekorowaniem wnętrza w mieszkaniu. Nie podobał nam się styl tam panujący ( otrzymaliśmy mieszkanko w spadku po moim dziadku, więc było staromodne ) Sama nigdy nie dałabym rady nadać mu takiego stylu w jakim znajduje się teraz. A to wszystko z pomocą pani Doroty, którą obiecałam polecać każdemu , dlatego też piszę tutaj! Moje drogie jak zastanawiacie się czy projekt wnętrz się opłaca to, zdecydowanie tak! www.kaminskadorota.pl - Pani Dorotka zadba o wszelkie szczegóły, wraz z mężem nie musieliśmy nawet palcem ruszać. Przekazaliśmy nasze gusta pani Dorocie, a ona dobrała znakomicie meble, kolory scian oraz panele ! Cóż mogę powiedzieć więcej. Jestem zachwycona. A Wy też przeżyłyście kiedyś taką przygodę?

Gość gość
Widzisz, moim zdaniem warto właśnie dlatego korzystać z pomocy architekta, a potem dekoratora wnętrz. Co się zyskuje? Przede wszystkim elegancję i funkcjonalność. Ja korzystałem z pomocy biura architekton z piły. Najpierw projektowali dom 100 metrów, potem robili projekt wnętrza i otoczenia. Trochę mnie to kosztowało, ale nie żałuję. Ja im mówiłem, co mi się podoba, oni to przelewali na papier, a wykonawca wcielał w życie.

Gość gość
Polacy nie maja gustu, polscy projektanci również. Wszelkie branże modowe czy designerskie kuleja. Panuje przesada i infantylizm połączony z tandeta.

Gość gość
jak się wybiera najtańszego, okazyjnego projektanta to pewnie tak jest - ale jak się bierze kogoś z głową - to efekt może być ciekawy

Sama urządzam mieszkanie, nie stać mnie na wynajęcie profesjonalisty. Ale jak kogoś na to stać to czemu nie niech sobie weźmie, zawsze to fachowiec, patrzy pod innym kontem.

Gość gość
My z mężem zleciliśmy urządzenie mieszkania firmie www.maximum-interior.com i wciąż jesteśmy zachwyceni rezultatem. Mamy cudownie zaaranżowane wnętrza, tak unikatowo, nowocześnie, designersko. Właśnie o to nam chodziło, w pełni spełnili nasze oczekiwania. Wykonali solidne, piękne meble..w ogóle wszystkim się zajęli co trzeba. Warto przejrzeć na stronie ich realizacje, robią mega wrażenie

Gość gość
A my z narzeczonym sami sobie urządziliśmy mieszkanie, tylko poszliśmy wcześniej na taki sprawdzony kurs projektowania wnętrz tutaj www.akademia.ewaromanow.pl. Nauczyliśmy się tam wszystkiego co trzeba i byliśmy wstanie sami zająć się naszym mieszkaniem. Nie chcę się chwalić, ale wszyscy są pod wrażeniem efektów. Polecam Ci w ogóle iść na ten kurs, masę interesujących zajęć mieliśmy, trenerzy to prawdziwi specjaliści w swojej dziedzinie, no i nie był drogi. Taki kurs to świetna sprawa

Gość gość
ja wolalam oddac ta dzialke projektantowi wnętrz. przynajmniej miałam pewność, ze będzie to jakos wygladac;) mogę polecić dobra firme: http://www.nataliadesign.pl/

Gość gość
Zastanawiam się nad skorzystaniem z usług dekoratora wnętrz, ponieważ mam problem z łazienką. Jeżeli ktoś miał styczność z taką osobą ze Szczecina to proszę o jakieś informacje.

Gość gość
Ja korzystałam z usług Studio Atre (www.studioatre.pl) i jestem zadowolona. Wykonali wszystko na czas i zgodnie z planem a nawet ponad plan;)

Gość gość
wedlug mnie lepsza opcja jest projektant wnetrz, juz probowalam obu opcji i swietnie sprawdzili sie specjalisci z www.martawanat.pl polecam

Gość zuzka991
Ja urządzałam wszystko sama ale szczerze mówiąc gdybym mogła to skorzystałabym z pomocy projektanta np z http://izabelawidomska.pl/ Pani Izabela ma świetne realizacje za sobą i ogromne doświadczenie. Lubię nowoczesne wnętrza i jeśli będę robić remont to na pewno zgłoszę się do niej po radę.