Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy mogę na to pozwol

siada tylko wtedy jak jest na kolanach a jak leży to nie

Polecane posty

Gość nie wiem czy mogę na to pozwol

jak w temacie córka ma 7 msc i jeszcze nie siedzi :( ale jak ją przed chwilą wzięłam na kolana (była półleżąca główkę miała opartą na piersiach) i jak zobaczyła myszkę to od razu ręce do przodu i siadła :) oczywiście się chwiała... i nie wiem czy powinnam jej na to pozwolić ? tak siedzieć jak sama nie może utrzymać równowagi :( w spacerówce jak leży pół leżąco to również próbuje siąść i raz się uda raz nie i raz troszkę jej pomogę - chyba tego robić nie powinnam prawda ? i potem siedzi sobie tak przez 5 mi trzymając się pałąka i również czasami się chwieje więc czy mogę ją tak w spacerówce sadzać ? na 5-10 min ? i tak samo na kolanach ? bo mi się wydaje że nie ale siostra mi mówi że tak... juz sama nie wiem... ale nie chce zrobić córce krzywdy proszę o rady

jeśli na kolanach mała sama sie podniesie to moze sobie tak spokojnie posiedzieć, ale sma na siłe jej nie sadzaj, to samo w wózku mój młody siedział nie chwiejąc sie jak skończył właśnie 7 miesiecy, wcześniej leciał na boki, ale z dnia na dzień nastąpił "cud" i siedział jak stary

Gość wielce oszczedna
a jesli 3 miesieczne dziecko chce juz siadac? Mój maly lapie za rece, przyciaga sie i chce siedziec. Jak go poloze do znowu wychyla sie do przodu i denerwuje ze musi lezec!

Gość tikal
jak w temacie córka ma 7 msc i jeszcze nie siedzi moj jak mial 7 to siedzial, ale nie siadal, potem szybko sie rozkrecil, zaczal od razu raczkowac, przewraca sie it.

Gość wielce oszczedna
a jak ma 3 mce??? na sile klasc go z powrotem???

Gość mamama27
mój synek nauczył sie siadać z leżenia w 11 m-cu - wcześniej umiał chodzić kilka kroków sam a sporo wcześniej sam siedział więc nie czekaj aż samo dziecko zacznie siadać bo to może potrwać - dawaj tak właśnie z półprzysiadu niech ćwiczy

no to dobrze zaczyna sie,siadanie z pozycji lezacej jest trudniejsze :) a ona ma tylko 7 mcy a nie aż ! znam wiele dzieciakow ktorzy nie siedzieli w tym wieku ;) sa wyjątki ale to sa bardzo silne maluchy :D najwazniejsze by nie zmuszac ;)