Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna1985

Jakie zabiegi nieinwazyjne polecacie na ujędrnianie,zmniejszenie rozstępów itp.

Polecane posty

Gość Smutna1985

Jestem mamą dwójki dzieci mam 27 lat i niestety moje ciało przestało być jędrne,pojawił się drobny cellulit i rozstępy po ciąży.Ćwiczenia i dieta niestety nie pomogły, kosmetyki też nie bardzo i teraz zastanawiam się nad jakimiś zabiegami kosmetycznymi.Może ktoś coś polecić, nie wiem czy cokolwiek zadziała.Słyszałam coś o drenażu limfatycznym, o liposukcji ultradźwiękowej, elektrostymulacji i wielu wielu innych zabiegach pomagających w poprawie wyglądu ciała.Ale czy to naprawdę działa.Nie łudzę się oczywiście że po 1 lub 3 sesjach będą widoczne rezultaty.Nie mam również pojęcia którą metodę wybrać. Może ktoś coś doradzi?Będę bardzo wdzięczna.

Gość kermit żaba to ja
dieta warzywno owocowa :P

Gość niewyprasowana koszula
nic już nie zrobisz z rozstępami pogódź się z tym

Gość Smutna1985
I zapewne moje ciało będzie znowu jędrne,bez cellulitów i rozstępów. Chyba musiałabym tak latami się odżywiać żeby był efekt.Niestety nie wieżę w taki cud :-(

Gość focus lub zaffiro
właśnie że nie, z czasem rozstępy się zmineijszają, bledną jeśli ujędrni sie skórę mogą stać się prawie niewidoczne i o połowę mniejsze masaże i peelingi są bardzo ważne dobrze jest pić herbatkę ze skrzypu bo to źródło krzemu, krzem wzmacnia skórę, ujędrnia jeść dużo owoców z wit C, galaretki z żelatyny bo odbudowują kolagen w skórze

Gość na początek
spróbuj codziennych pilingów z kawy

Gość Smutna1985
Rozstępy można jeszcze potraktować jako blizny maścią perłową, ale jest droga i dużo by jej trzeba było. A w żadne kosmetyki ujędrniające,wyszczuplające, drenujące ect. niestety już nie uwierzę.Przerobiłam ich takie ilości że aptekę mogłabym spokojnie zaopatrzyć :-(

Gość focus lub zaffiro
rób peeling przynajmniej co dwa dni mozesz robić peelingi z cukru, gruboziarnistej soli lub fusów z zaparzonej kawy ziarnistej kremy i maści z wyciagiem z cebuli najskuteczniej walczą z bliznami a rozstępy są bliznami

Gość focus lub zaffiro
fakt, dużo się reklamuje kosmetyków na rozstępy ale na serio tylko cebula ma udowodnione działanie na zminejszanie blizn

Gość szkoda kasyyyyyyy
ten kolagen to lipa ,nie trac pieniedzy na cos takiego

Gość vbdhbxccn
probowalas moze kwasów ? Ja w ten sposob pozbylam sie blizn po trądziku , moze i tobie pomoze na rozstępy. Jest jeszcze laser Fraxel ale nie probowalam.

Gość Smutna1985
Kwasów w jakim sensie?

Gość A tak naprawdę to....
Herbatka ze skrzypu :) czad - napewno pomoże HAHAHAHAHA Rozstępy znikną po laserze frakcyjnym erbowo - szklanym (po wielu zabiegach), najlepiej jak najsilniejszym a napięcie skóry? na twarz Sculptra. Na ciało - trudno. Czasem lipoliza iniekcyjna, czasem Titan Moje Drogie Jestem lekarzem z dużym doświadczeniem. Nie piszę, gdzie pracuje, ani nie ujawniam nazwiska, żeby uniknąć posądzenia o kryptoreklamę. 1. Zaffiro to DWA RAZY TAŃSZA podróbka Titana. 2. Nie działa lepiej, nie 3. Titan, ani jakiekolwiek inne urządzenie do termoliftingu, czyli też Alma Accent, Thermage, czy Ulthera nie są lekarstwem na wszystko. Gdyby łatwo było naciągać skórę, nie byłoby chirurgii. 4. Na twarz najlepiej zastosować serię zabiegów Sculptra - nie ma urządzenia, które da lepszy efekt 5. Termolifitng - najlepiej roibć tam, gdzie nie da się robić Sculptry, czyli powieki, szyja, podbródek itp 6. Ja wybrałem Titana, gdyż jest lepszy od Zaffiro i bezpieczniejszy od Thermage (oj, duuuuużo powikłań ze strony oka i tkanek okołogałkowych) i Ulthery 7. Titan prezentuje najlepszy stosunek cena / jakość i tyle pozdrawiam Wasz Doktor

Zabiegi z zakresu nieinwazyjnej medycyny estetycznej. Na ujędrnianie bardzo dobrze działają zabiegi robione systemem Accent XL. Specjalne głowice przenoszą energie prądu wysokiej częstotliwości (40Mhz) w głębokie warstwy skóry, co powoduje drgania dipoli cząsteczek wody z wytworzeniem ciepła i podgrzanie tkanek do temperatury ok. 52oC. Temperatura uszkadza usieciowanie kolagenu, co powoduje pobudzenie fibroblastów do produkcji i regeneracji włókien kolagenowych. Efektem jest: synteza nowego kolagenu oraz poprawa jakości skóry, zwiększenie napięcia i elastyczności tkanek głębszych wzrost przepływu krwi przez tkanki Głównym działaniem Accent XL jest: niechirurgiczne modelowanie sylwetki lifting i ujędrnienie skóry biorewitalizacja redukcja celulitu redukcja objętości tkanki tłuszczowej

Gość Smutna1985
A teraz jeszcze sobie schudłam.Po piersiach zostało wspomnienie, poćwiczyłam trochę to cellulit wylazł jak grzyby po deszczu.Strasznie się czuję i na samą myśl o lecie mi się niedobrze robi :-(

Gość Celulit precz
Proshock Ice ja polecam właśnie to na celulit wspaniałe. Sama walczyłam z celulitem , ale w domu w końcu poszłam na ten zabieg i jak na razie jestem zadowolona w udach 2cm mniej skóra ujedrniona no i celulit mniejszy nie widac go jak stoję , dopiero gdy ścisne skóre. Robiłam u doktora maruszy www.drmarusza.pl nie mam zastrzeżeń i polecam.

Gość Smutna1985
Dziękuję, na pewno coś z tego wszystkiego proponowanego przez was wybiorę a póki co basen, sauna i mocne hydromasaże.

na pewno jak się będziesz ruszać to wyjdzie ci to na dobre, ale jak szukasz odpowiednich zabiegów może warto byłoby się wybrać do gootime dat spa, tam mają szeroki wachlarz zabiegów i znają się na rzeczy więc na pewno coś poradzą.

Gość joanie_stern
Zaffiro - nowszy od Titan, ktory niezmieniony jest w Stanach od x lat,a w Polsce w gabinetach sa tylko stare w dodatku egzemlarze kupione za bezcen, polowa moc. Ja wiem, bo mieskam w USA. tam juz titan jest zly, tylko robi sie zerona na cialo, ale polska nie ma.A jak jestyem w Poslce, to zawsze chodze na Zaffiro, w warszawa w La Perla, ale wole GoodTime DaySpa Łodz. Rozbie dwa razy w roku dw po dwa razy (jestem lipieci luty polska. jestem mlodsza i kolezanki w Stanach zawsze mowia co ja tak wymlodnieje w tej poslce.;)

Gość Smutna1985
joanie_stern a mogę cię spytać ile kosztują takie zabiegi?

Gość porzeczka123
ja polecam połączenie dermomassagera i drenanżu :) ew. masaż bańką chińską :D

Gość amelia2000
Te zabiegi systemem Accent XL są godne polecenia. Jak już wspominał ktoś wyżej, dzięki nim można uzyskać świetne rezultaty, zredukować cellulit,ujędrnić skórę, nieinwazyjnie pozbyć się kilku centymetrów pasie etc. Poza tym większość pacjentów uważa, że te zabiegi są bezbolesne - uważają je wręcz za komfortowe :)

Gość Smutna1985
Udało się!!! Od prawie dwóhc miesięcy ćwiczę z Ewą Chodakowską, chudnę w oczach, ciało jędrnieje.Wprowadziłam zdrowszą dietę, używam z Tołpy peelingu oraz drenażu antycellulitowego na noc. Jestem szczęśliwa i dumna z siebie że nie odpuszczam :-) Te 45 minut ćwiczeń każdego dnia to tak nie wiele a tak wiele zmieniły w moim samopoczuciu. Polcam wszystkim ćwiczenia Ewy.

Gość megi be
na rozstępy i celulit polecam mikronakłuwanie, czy jak kto woli mezoterapia mikroigłowa z zastosowaniem rolera, lub bardziej inwazyjna metoda mezoterapia igłowa z bezpośrednim podaniem preparatów pod skórę. Na youtube można zobaczyć na czym to polega i efekty :)

Gość dama00
Jezeli moge doradzic to na 100% pomoze ci zabieg maximus, ja jestem po2 i jestem bardzo zadowolona, rezultaty mam sakakujace, poszlam wlasie z problemami braku jedrnosci skory, miejscowy cellulit i oczywiscie rozstepy, myslalam ze z tym nic nie da sie zrobic, kremy odpuscilam bo rezultaty zadne. Po zabiegu jednak mam super widoczne zmiany, znacznie zmniejszenie rozstepow, cellulit zupelnie sie go pozbylam i mam badzo jedrna skore, docytalam sie przez zabiegiew wlasnie ze dziala az na kilka warstw skory i nawet miesnie wiec zabieg jest dlugotrwaly a nie taki powierzchniowy.

Gość gość
Ja polecam zabiegi ujędrniające w centrum laseroterapii Elite, teraz jest promocja- jeden zabieg gratis :). Ja byłam już na 3 i jestem mega zadowolona. Wyglądam i czuję się dużo lepiej. Niesamowite jak wygląda teraz moja skóra. Ani grama cellulitu!