Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwny ten salon

Czy mogę wymagać od kobiety z mojego salonu ślubnego.....

Polecane posty

Gość dziwny ten salon

Sprawa wygląda tak: Zdecydowałam się na zakup sukni w pewnym salonie ślubnym, pani wzięła ze mnie miarę i powiedziała, że suknia będzie do odbioru miesiąc przed ślubem. Żadnej przymiarki wcześniej, całkowicie gotowa suknia-miesiąc przed. No ok. Udało im się uszyć wcześniej więc suknię już mam i babka wręcz mi ją już wciska do domu. Ale mam problem bo wydaje mi się, że miseczki w gorsecie są za duże :( zdejmowała miarę w pushupie (o czym wspomniałam), wtedy ta babka mówiła że oni wszywają pushupy a teraz, że tylko usztywniają :O Dziewczyny czy da się zmniejszyć te miseczki? W końcu kiecka miała być na wymiar. Mogę manewrować różnego rodzaju bielizną ale to dla mnie dodatkowy kłopot i wydatek. Tak samo jak z tyłu sznuruję ten gorset to materiał się trochę marszczy nad pupą,tak jakby było go jednak ciut za dużo. A ta babka mi wciska że jest pięknie :O Moje pytanie brzmi, czy da się jeszcze wprowadzić takie przeróbki i czy mogę tego wymagać bo mimo, że babka miła to czuję się jak intruz i uciążliwy klient :O

Gość sanika
OCZYWIŚCIE ŻE MOŻESZ wymagac a nawet powinnaś.Sukienka ma byc idealnie dopasowana jesli tak sobie zazyczyłaś w salonie.Za to przeciez płacisz prawda? Po co masz kombinowac sama jesli to powinien zapewnić salon?Mi sukienkę porpawiali tak długo az byłam zadowolona.

Gość ___wiatraczek___
uda, skoro suknia jest na wymiar, musza zrobic poprawki, nawet jak wypozyczasz suknie, lekko dopasowuja ja do Ciebie!

Gość dziwny ten salon
dzięki dziewczyny, jestem spokojniejsza :) nie dam sobie wcisnąć sukienki dopóki nie będzie idealna. Salon ma chyba jakieś swoje dziwne metody..

Gość bo to nie salon jest
babka ma po prostu butik z sukniami, zamawia je, podając wymiary, najczęściej w Chinach, a najgorsze jest to, że nie zatrudnia żadnej krawcowej do poprawek, a sama nie umie poprawić. W tej branży takich oszustek nie brakuje, stawiaj się, choć z drugiej strony, to co ty teraz możesz ;-/

Gość ___wiatraczek___
moze nie odebrac sukni, wtedy znajdzie krawcowa.

Gość są takiee
butiki?

ja co prawda swoją kieckę wypożyczałam i do miseczek wstawili mi dodatkowe poduszeczki,tak że nie musiałam mieć stanika.Więc da się

Gość taratalletka23
pewnie że możesz, to w końcu Twoje zamówienie :)