Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tanjka223

Mały alergik w domu

Polecane posty

Gość tanjka223

Drogie mamuśki pomóżcie, mam malutkiego alergika. O ile problem z kosmetykami udało się rozwiązać z pomocą derma tak prawdziwym utrapieniem jest pranie. Niby rzecz jasna prosta ale zaobserwowałam pewną zbieżność świeże ubranko i czerwone plamki, swędzenie. Teraz mamy persil sensitive.

Gość malajamalutka
ustaw sobie dodatkowe plukania, zalezy ile ma ten maly alergik, ale jesli jest niemowleciem to powinniscie uzywac proszkow dla niemowlat a nie persil sensitive, np lovela, a w ciezkim przypadku zostaja wam tylko paltki mydlane

Gość I ja się przyłączę do tematu
U mnie Mleczko Lovela +Płyn Jelp zielony + zawsze dodatkowe płukanie i jest dobrze

przede wszystkim to zmień proszek na taki dla małych dzieci. i dodatkowe płukanie.

Gość fanaberiaBN
ja tez mam 5 mies córke z atopowym zapaleniem skóry. alergia konaktowa:( jakich dokladnie ksoemtyków uzywasz ?? mysmy prali w Yelpie ale poprawilo sie po platkach i dodatkowycm płukaniu. pozatym prasuje kazde jej ubranko .a wysoka temp niszczy zarazki i bakterie.

Gość tanjka223
Płukanie dodatkowe - no dobrze. Dziecko 2 letnie, jak dla mnie malutkie. Teraz pierzemy w Jelpie. Czasem kupowałam sesnitive E. Dermatolog kazała stosować zwykłe szare mydło (my mamy biały jeleń) i głównie dermokosmetyki.

Gość gowinda
U nas były podobne problemy. Mąż jest atopowcem, synek też ma takie problemy,także przetestowaliśmy wiele różnych kosmetyków, środków czystości. Spróbuj może sobie produkty naturalne. Zerknij sobie do sklepów ekologicznych. Jest cała gama naturalnych środków czyszczących , piorących dla alergików. Ja ostatnio z zakupów grupowych kupiłam zestaw lillys eco clean . Możesz też spróbować np. octu, sody oczyszczonej -to oczywiście do czyszczenia.

Gość beksalalala
Czasami nie tyle proszek czy płyn do płukania uczula co stosowana w domu chemia. Mnie czasem wyskakuje uczulenie po silniejszych środkach a co dopiero alergikowi. Bardzo podoba mi się ta moda na ekologiczne sprzątanie, często wychodzi taniej. A jeśli chodzi o proszki to metodą prób i błędów trafisz na właściwy. Jesli chodzi o produkty eco lily's o których wspomina koleżanka, to producent zaświadcza, że są w 100% naturalne. Nie stosowałam i jeszcze w sklepach nie widziałam.