Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin z Oławy

Karmienie Psa

Polecane posty

Gość Marcin z Oławy

Mam pytanie do właścicieli dorosłych psów - Ile razy dziennie karmicie swoje psiaki ??? Czytałem w jednym miejscu , że psa powinno się karmić raz dziennie , tylko że moja suczka jak dam jej jeść rano to ona wieczorem znów jest głodna i wtedy daję jej coś do jedzenia..........

Gość annaledjkne
1-2 razy dzieniie

Gość chujogrom
Ja karmie dwa razy dziennie.

Gość search
Mam Owczarka niemieckiego-dwa razy dziennie,rano i po poludniu. To tez kwestia jego zdrowia,zbyt duzo jedzenia na raz moze byc powodem skretu kiszek.

Gość soldierka
Mój ma suchą karmę cały czas w misce, a ugotowane mięsko dostaje wtedy, gdy zaczyna się kręcić po kuchni i wiem, że jest głodny. Bywa, że w ogóle nie chce jeść, a nie raz je dwa, trzy razy dziennie. Oczywiście w niedużych ilościach.

Gość *Ola1981*
Wszystko zależy od konkretnego przypadku - najlepiej skonsultować z weterynarzem. Ale średnio 1-2 razy dziennie, w zależności od tego ile pies ma ruchu.

Gość mój pies ma 8 lat
do tej pory jadał wieczorami tylko, ale od niedawna jest tez głodny rano, wiec karmie go 2 razy dziennie

Gość andżelika w portki
2 razy dziennie, rano i po południu, dostaje po spacerze, owczarek niemiecki

Gość Marcin z Oławy
Chodzi mi o to - Jak karmić dorosłego psa aby nie był zbyt ''puszysty'' ponieważ moja suczka ma chyba trochę za dużo kilogramów tzn. tak mi się wydaje jak na nią patrzę........

Gość *Ola1981*
To przy szczepieniach zapytaj lekarza co zmienić w jej diecie. Niech ją weterynarz zważy, ustalcie ile powinna mieć ruchu, nie tylko ile, ale też co powinna jeść. Odstaw jej psie smakołyki.

Gość gość
raczej dwa razy dziennie, a staram sie też go dobrze żywić, dostaje karmę naturalną Doctor Dog

Dobrze zwrócić uwagę również na sam harmonogram karmienia psiaka. Zazwyczaj większość psów jest karmiona raz lub dwa razy dziennie, w zależności od rasy. Częstsze karmienie, chroni przed skłonnością do żebrania i interesowania się zjadaniem śmieci. Mniejsze psy mogą wymagać częstszego karmienia (nawet 4-5 razy dziennie), a szczególnie psy ras dużych mają tendencję do szybkiego pochłaniania jedzenia, co może prowadzić do problemów jelitowych, a zatem korzystne mogą być w ich przypadku dwa, a nawet trzy mniejsze posiłki. 

Karmy dla psa polecam poszukac tutaj https://flogard.pl/psy/karma-dla-psa.html  - w sklepie mają ją w dobrej cenie i na pewno doradzą jaka jest najlepsza. 

Gość kosma

Mój pies dostaje karmę reico. Jest to karma organiczna, która zawiera wszystkie składniki których pies potrzebuje. Nie ma w niech konserwantów ani innych ulepszaczy.