Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Stella Polare

Teutonia czy Emmaljunga?

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Zastanawiam się nad kupieniem któregoś z tych wózków 3w1. Nie wiem jeszcze jaki model. Czy któraś z Was ma taki wózek? Jak się spisują? Jakie mają zalety / wady? Wózek ma być dla dziecka lipcowego. Mieć długą gondolę, żeby dało się w niej przejeździć zimę. Powinien być lekki i zwrotny - dobrze się prowadzić. Co do zasady miejski, ale nadawać się też na leśną drogę / śnieg (no i wiadomo - dziurawe chodniki). Regulowaną rączkę (między mną a mężem jest ponad 20 cm różnicy wzrostu - chciałabym, żeby każdemu było wygodnie). Gdyby rączka była przekładana, byłoby super (alternatywnie - przekładana na obie strony gondola / wkład spacerówkowy Budkę dostosowaną nie tylko do pogody letniej, ale też do deszczu / śniegu. Na razie obejrzałam wózki tych dwóch firm - mają dosyć przejrzyste strony internetowe. Ale może możecie polecić wózki innych firm, które spełniałyby ww. wymagania, a były trochę tańsze. Będę wdzięczna za pomoc, bo w temacie wózków jestem zielona i próbuję się zorientować co w trawie piszczy.

polecam emmaljunge! Spełnia wszystkie kryteria! Miałam przy pierwszym dziecku i zostawiłam sobie na drugie. Pierwsze - właśnie lipcowe, przejeździło w gondoli pawie całą zimę. Gondola jest przekładana, co jest może trochę niewygodne, ale ja i tak zawsze wolałam mieć dziecko na oku.

Gość A ja podziwiam Wasze zdrowie
Też polecam Emmaljungę. Oglądałam też Teutonie, są super, ale jeśli chodzi o wielkość wózka to Emmy zdecydowanie większe. Jeśli chcesz przejeździć zimę z dzieckiem lipcowym w godnoli, to zdecydowanie emma. Sama mam Edge duo combi, teraz już dla drugiego dziecka, to super wózek.

Gość A ja podziwiam Wasze zdrowie
Jeśli chodzi o lekkość wózka, to żaden z wózków dużych nie spełnia tej kategorii. Emmy super lekko się prowadzą, ale do noszenia, jeśli musisz wnosić wózek jest ciężka. Plusem jest to, że jeśli musisz pokonać kilka schodów, to są to wózki tak wytrzymałe, że można nimi zjeżdżać po schodach (oczywiście bez dziecka). Emma ma przekładaną rączkę (z tym, ze nie przełożysz w gondoli, tylko w spacerówce). Moim zdaniem o niebo jest to lepsze niż pzrekładane siedzisko, bo w trakcie spaceru, gdy np. wieje wiatr możesz spokojnie zmieniać przełożenie rączki... trudno ciągle przekładać siedzisko. Jeśli chodzi o gondolę to jest super duża. Druga taka na rynku jest taka duża w wózkach Roan Marita (dużo tańszy). Wg mnie super plusy, szczgólnie w lecie - wentylacja w gondoli, dla starszego malucha w gondoli jest możliwość podniesienia zagłówka. Ogólnie - bardzo funkcjonalny i wygodny dla dziecka. Super jakość wykonania. Minusy to waga ewentualnie, rozmiar po złożeniu i brak otwieranej barierki w spacerówce. Waga i rozmiar to prawdziwe wady, natomiast brak otwierania barierki i brak skrętnych kół to niekoniecznie są wady, bo wózek super się prowadzi bez skrętnych kół (jest b. dobrze wyważony) i otwierane barierki czasem bywają niebezpieczne przy małych brakających szkrabach, które same potrafią otworzyć.

spojrz jeszcze na hartany - szczegolnie model VIP, spelnia te kryteria plus jest dosc lekki - 13 kg ze wszystkim.

Moje dziecko tez jest z lipca i od stycznia nie jezdzilo juz w gondoli, bo siedzialo i nie chcialo lezec. Wiec gondoli nie potrzebowalismy po pol roku. My mielismy w Teutonie. Bylismy bardzo zadowoleni, bo wozki te sa bardzo solidnie wykonane. Funkcje sa w zaleznosci od modelu. My mielismy przekladana raczke i powiem ci, ze bez takiej raczki nie wyobrazam sobie funkcjonalnego wozka- szczegolnie jak dziecko juz siedzi w wozku- w zaleznosci od tego, z ktorej strony swieci slonce, mozna w 2 sekundy zmienic dziecku kierunek jazdy. Rewelacja! W Teutnii wszystko sobie dobierasz wg upodoban - kola, kolory obic, wielkosc itd. Produkuja na twoje zamowienie- my czekalismy 10 tygodni. Ale byc moze sa sklepy, gdzie juz sa jakies wozki do wyboru.

Gość SmuteczkaTakaJestem
ja tez polecam emmaljunge. Co prawda nie mam jeszcze dziecka, ale bardzo go pragne i wiem ze napewno kupie ten wozek. u mnie w rodzinie teraz ostatnio duzo dzieci sie rodzi, tak wiec zawsze tesstowalam te wozeczki, ale powiem ze ja od zawsze interesowalam sie wozkami.. i tak 3-kolowe odpadaaja, byla taka fala na nie, moja siostra miala jane 3 koloey- katastrofa - ja nie moglam wjechac ani zjechac z chodnika ! potem zaczely mi sie poodbac wozki w typie x lander .. pelno ich na ulicy bylo, na 2 obrotowe- to bylo 4 lata temu... ale potem doszlam do wniosku ze te klasyczne tradycyjne sa naj! i ja taaki chce miec, bujac malenstwo, nacieszyc sie... i powiem ze emmaljungi bardzo mi sie podobaja, cena jest dosc wysoka, ale taki smart tez jest super a juz tanszy.. teutonia ogladalam, ale odpadaja... roan marita tez ladne tansze, ale ja na te emmaljungi bardzo jestem zapatrzonaa ... tych ze sskretnymi kolami jest tyle ze niewiadomo juz co wybrac, te wymyslne odpadaaja, ja polecam emmaaljunge. jesli lubisz spacerki z dzieckiem taakie ssposkojne czy w domku to jak najbardziej, bo nie kazdy wozek pasuje do kazdej matki... np bardzo zabiegana kobieta bardziej pasuje jej wozek taki skretny... nie wiem takie jakies mam odczucia. pozdrawiam :)

Gość Emma chyba nie ma
skrętnych kół, a to równiez mega ważne wiec chyba teutonia mistral S

Gość jhajdh
A ja polecam Roan Marita czyli polska Emaljunga. Moja córka jest z czerwca i w gondoli do marca jeździła. Wózek rewelacyjny.