Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lyzka456789

ILE LYZEK POWINIEN ZJESC 7 MIESIECZNIAK PRZECIERU WARZYWNEGO Z WKLADKA MIESNA???

Polecane posty

Gość lyzka456789

J/W pytam po przeczytaniu topiku o przekarmianiu dzieci. ja swojemu daje 3-4 lyzki takiego przecieru. jest grubiutki nie poiwiem ale wszystko jest w normie bo jest dlugi. wazy 10.700kg i 78cm.

Gość nensy yyy
a co to jest przecier warzywny z wkładką? powinien zjadać ok 150-190g

Gość nensy yyy
mój ma 9 miesięcy, a jak waży 9.200 to jest wszystko . niezły klusek :D

Gość lyzka456789
przecier warzywny to sa ugotowane warzywa zmiksowane razem z miesem. ile tj 150-190g?

Gość lyzka456789
nensy yy, a ile ma wrostu????

Gość nensy yyy
no kurde 7 miesięczne dziecko powinno zjadać normalny obiadek, a nie 3-4łyżki 3-4łyżki to zjada 4 miesięczne dziecko. no 190 to jest duży słoiczek obiadowy-zawsze to tak kojarzę:) 125 ma mały. ile porcji mleka je Twój maluch??? Mój nosi ubranka 74-80.

Gość lyzka456789
mi wychodzi nieco ponad polowe szklanki. 7- kaszke 120ml 11-180mm 14- obiadek 17-180mm 19.30 210mm 23-180mm ( czasmi nie je tego posilku)

Gość lyzka456789
moj nosi rozmiar 80-86

Gość nensy yyy
a powiedz mi po co Ty mu dajesz mleko o tej 17? a gdzie jest deser???? za dużo mleka zdecydowanie. ogranicz przede wszystkim to mleko o 17 daj tu deser+jakieś chrupki biszkopty itd. dziecko 7 miesięczne powinno jeśc 3 posiłki mleczne, a Twoje je 5! zdecydowanie za dużo? no i owoce!!! jesli masz pytania co do menu to pisz, ale nie dziwie się, że tyle waży. prawie 11kg.nawet przy wzrosćie 80-86 to jest chyba dużo.

Gość nensy yyy
nie chcę Cie krytykować tylko doradzić:)

Gość xxxxxxxxxx3333
7/8mieś. życia 1x180ml mleka z dodatkiem kaszki zbożowej glutenowej 2x180 mleko z dodatkiem bezglutenowego kleiku 1 x 150h kaszka na mleku następnym 1 x 200ml zupa przecier jarzynowy z gotowanym mięsem lub rybą deser mleczno-owocowy(zamiast kaszki) przecier owocowy lub sok 150g maks.] 1/2 żółtka do potraw co drugi dzień biszkopty można podawać od 9mieś. życia. Tak powinnaś odżywiać dziecko wg poradnika Bobovity.

Gość grzenia
Kobiety blagam was! Powinno zjesc tyle na ile ma ochote! Nie chce wcale - to nie je. Chce 10 to niech zje 10 widocznie tyle organizm potrzebuje!

to wy liczycie dzieciom lyzki ? nie kazde zje tyle samo,a potem neijadki bo wpychac probujecie tyle co inne... i dzieci maja dosc

Gość hahahahahahaaaaaaaaa
poradnik bobowity, ale wyrocznia!!