Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubowiczka sierpniowa 2012

suknia - dordźcie!

Polecane posty

Byłam dziś na pierwszej przymiarce sukien ślubnych. Okazało się, że ładnie mi w koronkach. Przymierzałam: http://suknieslubne.pl/pl/produkt/44/3664/ Podobałam się w niej sobie...:) Tak....kobieco;) Tylko jako, że nie mam dużego wcięcia w talii, Pani w salonie poleciła by wstążkę spod biusty przenieść łaśnie na wysokośc tali... co myślicie? mam 165 cm, ważę 53 kg

jak się w niej zobaczylam to aż.... mi dech zaparło.. tak mega seksownie. ale też nie należę do chudych modelek i zastanawiam się czy a) nie mieli wyszczuplającego lustra b) emocje zatarły mi logiczne myślenie c) nie zachwalali bo chcieli sprzedac... sama nie wiem ..

Gość nie przesadzasz?
przy tym wzroscie twoja waga jest w granicach normy...więc jesli twierdzisz ze nie jestes chudzinka to ja nie wiem...bez przesady, jesli nie masz zarysowanej talii wstazka rzeczywiscie powinna zejsc nizej

Gość sie sie sie sie pyta
mi dechu nie zaprało 53 i mowisz zes nie chudzina? nie przesadzaj no chyba ze masz mala mase miesniowa

ale myślicie, że jesli wstążka zejdzie niżej to nie zepsuje to ogólnego efektu? może np taka blado różowa??

Gość nie przesadzasz?
nikt ci tego nie powie, bo nie zna twojej figury, ta suknia wyglada ladnie na dobrze zaznaczonej talii, jesli nie masz takiej figury, mozna rozwiazac to optycznymi poprawkami, aczkolwiek trudno powiedziec jaki bedzie efkt koncowy.

Gość ja mialam koronkowa
bardzo podobna suknie ale ja mam szczuplutka talie i kobiece biodra jednym slowem duze wciecie i ta sukienka jest tylko dla takiej figury inaczej kobieta wyglada jak bela kolezanka z pracy tak mi pozazdroscila ze kupila podobna niestety zwiazywanie sukni z tylu az do braku tchu nie wydobylo w jakis cudowny sposob talii wygladala jakby ktos ja bandrazem owinal zero ksztaltow kobiety z malym wcieciem powinny wybierac mniej dopasowane odele cos co powieksza biodra i rozszerza sie od pasa

co prawda nie w moim guście,, ale jest bardzo kobieca:) zazdroszczę, bo mi raczej nie jest dobrze w takiego typu sukniach :( A może poprostu weź jakąś koleżankę ze sobą, która Ci doradzi i powie prawdę?

zmierzyłam się, mam 92 cm w biodrach i 70 w talii. to mam wcięcie, czy nie mam? Mama przyjezdza w weekend i sama oceni )

Suknia piękna, sama miałam podobną ale tak wysoko pod szyję z tyłu zaponaną na 3 guziczki i gołe plecy ehhh aż się rozmarzyłam ;))) Ja bym zostawiła tak jak jest, masz wcięcie w talii, ja miałam jakieś 80 w biodrach i 65 w talii i było bosko ale dieta przez pół roku przed ślubem była, efekty na zdjęciach ślubnych widać;) teraz po 5 cm przybyło;) tak czy inaczej boska suknia!

Gość a propos talii
Talii nie da się uformować przez odchudzanie, najwyżej można ją podkreślić, układu kostnego sobie nie zmienicie. Dobre wcięcie w talii jest widoczne jeśli różnica między biodrami i talia ma około 30 cm, ważne też aby ramiona były proporcjonalne i zblizone obwodem do bioder, wtedy mamy do czynienia z figurą klepsydry, która najlepiej wygląda w tego typu sukienkach. Nie da się wszystkiego przeliczyć na cm, ważne jest ogólne wrażenie, wielkość biustu przy danej figurze etc, etc.

Gość moim zdaniem nie masz wciecia
w talii. a jesli masz to jest ono minimalne.

Gość my ding ding dong
sukienka bardzo ładna, gratuluję gustu ;) co do wstążki to sama zdecyduj czy bardziej się sobie podobasz gdy jest pod biustem czy na biodrach :) ja mam duże wcięcie w talii mimo, że w biodrach mam jedyne 83 cm więc niezbyt wiem jak sobie radzić z problemem braku wcięcia

to pewnie przy niej zostanę;) sama sobie w lustrze się bardzo podobałam ;) ewentualnie szarfę pod biustem przeniosę na wysokość talii i tyle ;) dziewczyny jak to jest kiedy kupiłyście biustonosz pod suknię? po przymiarkach? jak już wiedziałyście jaką będziecie miały? zastanawiam się jak potem dobrać pod spód dobry biustonosz. tak żeby nic nigdzie nie wystawało..

Gość ja mialam koronkowa
moim zdaniem tez nie masz za bardzo wciecia ja w dniu slubu mialam biodra 89 talia 61 i dalo sie scisnac sznurowaniem do 58 sory ale 70 w talii ??? !!!! na 165 cm ??? roznice to ty masz ledwie 22 cm wez lepiej wybierz inna sukienke chyba ze naprade chcesz wygladac jak klocek

Gość ja mialam koronkowa
dla porownania moja kolezanka z pracy ktora sobie zafundowala taka sukienke miala w talii 68 biodra 89 i jak juz pisalam wygladala fatalnie taka miala budowe i chocby ja scickali bog wie co robili to kobiety z niej nie wydobyli

Gość olga2222
@ja mialam koronkowa, weź się lepiej nie odzywaj, bo nie pomagasz. autorka nie chciała, żeby ją obrażać, tylko pomóc w wyborze sukni na jej najważniejszy dzień i to trochę nie na miejscu, że mówisz, że w swojej wymarzonej sukni będzie wyglądać jak klocek... ps Zgadzam się z ostatnim wpisem Grafomanki. ps2 Ty byś chciała, żeby ktoś krytykował to, jak wyglądasz w dniu swojego ślubu?

Gość olga2222
uppp

Gość ja mialam koronkowa
nie nie chcialabym i autokra tez pewnie nie dlatego musi sobie uswiaodmic jaka ma figure i odpowiednio sie do niej ubrac ale to juz w sumie nie moj problem chce wygladac jak klocek ok chce wygladac jak kobieta niech wybierze cos powiekszajacego biodra

Gość olga2222

Gość hdwjkhdws
ej nie przesadzajcie zazdrosnice. bardzo ladna suknia i dziewczyna ma dobre wymiary. CCCCuuuuuuuuuuuuuudna suknia!!!!!!!!!!!!

Gość inna zimna krowa
wg mnie majac 70cm w talii to ta sukienka nie bedzie sie prezentowac tak ladnie jak powinna. niestety to nie jest na twoja figure.

Gość inna zimna krowa
przy takich wymairach to jestes typ jablko i nie masz wciecia..... ale pewnie masz za to ladne nogi

Gość bez przesadyyyyyyyyyyyyyyyzmu
70 cm w tali to tak nie za szczupła talia ale też i nie jakiś kloc ja jestem niska 162 cm, gdy wkładałam suknię ślubną ważyłam 47 kg i miałam 60-62 w talii, miałam troszkę podobny fason, ale to było dawno temu

dzięki za wszystkie rady. Raz jeszcze na spokojnie ją przymierzę i ocenię z pomocą bliskiej osoby .

Gość pollyannaaaaaaa
Matko piękna sukienka!!!!! I ważysz normalnie. Ja mam wzrostu od Ciebie 10cm więcej i waże 4 kg mniej..

Gość żę tak powiem
Nie przesadzajcie , jeśli dizewczyna ma 70 w tali i 92 biodra to ma wcięcie w tali, może nie jakieś super ale całkiem, całkiem... Ja mam 65 w talii i w biodrach 90 i też miałam sukienkę mocno podkreślającą talię, co zresztą przyniosło zamierzony efekt, bo każdy akurat zwrócił najbardziej uwagę na to że mam ładne wcięcie w tali, także myślę że suknia jak najbardziej może być dla takiej figury