Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnvbncvhvhjjk

z której firmy laptop lepszy ? Toshiba vs Lenovo

Polecane posty

Gość bnvbncvhvhjjk

mam na oku 2 lapki z powyższych firm, parametry baaardzo zbliżone do siebie i cena również podobna nie mogę się zdecydować... wiem że obie marki należą do tych dobrych i ''porządnych'' którego byście wybrali ? :P

Gość sie sie sie sie pyta
mam lenovo, nie narzekam:) tylko 2 klawisze wyleciały

Gość mniej niż zerooooo
Lenovo porządne? jeśli z tych dwóch musisz to bierz Toshibe

Gość fafafine
mam toshibe i jestem zadowolona, solidny netbook a nie jakaś kupa która sie rozlatuje

Gość bnvbncvhvhjjk
ehhh zapomniałabym jeszcze jest samsung :D także z któregoś z tych trzech firm chciałabym wybrać

Gość znafca temat u
Lenovo lepsze to byla firma IBM

Gość mniej niż zerooooo
Toshiba solidniejszy bo to prekursor laptopów na świecie

Gość hhthehr5
toshiba

Gość heniek777
Toshiba, Samsung, Asus

Gość hjlvndzl
oczywiście że toshiba, solidna firma i produkty

Gość Adadadadadadadada
Toshiba bardzo dobry:) sama mam i działa ok . Polecam

Gość dIABOLLOO
Bierz Lenovo, sam posiadam taki sprzęt, wszystkie te nowe są zaopatrzone w świetne karty graficzne, oprogramowania są mistrzostwem bo np w samsungu ciągle coś było nie tak, a kumplowi w toshibie ekran "odciął" się od klawiatury. pzdr

Gość *Ola1981*
Lenovo to firma wyrosła z korzeni dawnego IBM - ma naprawdę solidne laptopy. Jedynym elementem, który mnie u nich wkurza jest zamieniony klawisz funkcyjny z ctrl - ale można przywyknąć ;) Toshiby też są bardzo dobre, więc przyjrzyj się szczegółowo różnicom - podzespołom, parametrom, wykonaniu. Jeśli lubisz/musisz korzystać z laptopa na zewnątrz, polecam matrycę matową, nie odbija tak światła jak glare (efekt lustra). Ważna jest też ilość portów USB, wykonanie touchpada, ilość klawiszy multimedialnych (skrótów). Najlepiej podaj modele, które porównujesz :)

Gość ech...................
ech ola z jednej strony już myślałem zę jakaś informatyczka a tu dupa............. W lnovo w biosie zmieniasz funkcje klawisza ctr z fn.............. Boze gdzie ta moja inteligentna 2 ga połówka .................. I nie bierz lenovo bo tak.... WSZYSTKO ZALEŻY JAKI MODELi do czego. w 99,99% jeśli masz zewnętrzną grafę nie wazne czy to lenovo czy hp czeka się rebaling co 2 lata = 300pln * 2 Dobra bo kung fu pande ogladam

Gość regerge
z tych trzech tylko samsung :classic_cool:

Gość *Ola1981*
Nie jestem informatyczką niestety, tylko grafikiem ;) A z moich Lenovo (4 modele) korzystają inne osoby, więc nie dłubię przy układzie klawiszy, bo nie lubię naklejek na klawiaturze :)

Gość ech...................
Zadne nakleji wchodzisz do biosu i tam masz zakładkę zmiany klawiszy funkcyjnych... I co innego lenovo serii x (tablety ja mam x201t) czy super przenośne machiny a co innego g i c które się w rękach rozsypuje. Niech poda ILE MA KASY CZY MA MIEC DVD JAKI ROZMIAR CZY MA MIEC ZEWNETRZNAGRAFE TO WYBIERZEMY A z takich standardowych to najlepiej jej wyjdzie vaio. za 2tyś Jeśli chodzi o 15 do domu bez zew grafy z dvd ---------------- LUKNELAS NA WATEK ?? Moze chcesz mi ten baner zrobić :)

Gość *Ola1981*
Luknęłam :) A autor tematu się zawiesił w swoim rozdarciu między Toshibą i Lenovo :) Z naklejką chodziło mi o to, że po zamianie w biosie musi też nastąpić na klawiaturze optyczna podmianka ;) Taki drobiazg, ale znaczący dla osób korzystających z lapka.

Gość abotak
Dorzucę swoje trzy grosze, bo bym się nie nazywała. jakiś czas temu, na 100% wybrałabym Toshibe, ale w tym momencie bez mrugnięcia okiem wskażę na Lenovo. Czasy Toski minęły, w tym momencie większość z nas, tzn. kobiet stawia na fajny design i bezawaryjne użytkowanie, a to Lenka posiada. Zaproponowałabym np. taki model http://www.x-kom.pl/p/75635-notebook-laptop-15,6-lenovo-ibm-g570ah-i3-2350m-4gb-500-dvd-rw-7hp64-hd6370.html Sprawdźcie same czy nie wygląda zabójczo, a w środku to też niezła maszyna.

Gość gość
Hahahaha TOSHIBA. Widzę że wypowiadają się tu ludzie którzy w życiu nie rozebrali ani jednego laptopa. Lenovo to największy syf! Jego wykonanie jest tragiczne! Bywa że zamiast lutowania, niektóre przewody są przyklejone! Pozatym to połączenie USA-CHINY - gorszego połączenia być nie może. A samsung? Samsung nie umie zrobić poprawnego chłodzenia. Samsung niech robi TV, a komputery niech zostawią w spokoju. Toshiba jest najsolidniejsza firmą produkującą laptopy. Rzadko mam Toshiby na serwisie. A Lenovo i Samsungi często... Kończy się gwarancja i komputer też... Tyle w temacie.

Gość gość
mam Toshibę, szósty rok... śmiga

Jezeli w cenie do 3 tys., to Lenovo y580. Jezeli zalezy Ci na wydajnosci w grach, to z ekranem HD, a jesli na lepszej jakosci matrycy, to fullhd. Jest jeszcze y500, y510 i MSI GE60 z gtx760m. Miedzy tymi lapkami decydowalbym sie.

Gość gość
Też mam Toshibe dokładnie satelite A350 ,mam go już bardzo długo jak na razie bez zarzutu ,zalałam go kawą w zeszłym roku dosyć solidnie ,nic się nie stało . Lenovo nie wiem nie miałam styczności ,w pracy mamy Asus paręnaście lat od starszych do nowszych modeli też nie mogę nic złego powiedzieć . Natomiast mój syn ma ultrabooka Dell od paru mies i już w ramach gwarancji oddawałam do naprawy ,a teraz zauważam że długo się otwiera .

Gość gość
co sądzicie o lenovo Z570?

Gość gość
toshiba to badziewie wyjące pudło brak aktualizacji jednym słowem g****o

Gość gość
Ja osobiście polecam lapka od plebis.eu