Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bnvbncvhvhjjk

z której firmy laptop lepszy ? Toshiba vs Lenovo

Polecane posty

Gość gość
Moja stara Toshiba była wyjącym pudłem (głośno wentylator chodził), ale ja nawet lubiłam ten dźwięk :) Teraz też kupiłam Toshibe i jest cichutka, się nie grzeje i ma najlepszą klawiaturę z jaką miałam do czynienia (typu wyspowego), świetnie mi się na niej pisze! I ma dużą jasność ekranu, to też uznaję za zaletę, bo lubię regulować: w słoneczny dzień na maksa, w pochmurny czy wieczorem na połowie. Tylko akurat model który mam głośniki fatalne, ale o tym wiedziałam kupując ją, bo czytałam recenzje. Ale mój kumpel bardzo sobie chwali Lenowo i np. jak gazety komputerowe robią zestawienia tanich i dobrych sprzętów to kompy Lenowo często tam królują. Więc myślę, że jednoznacznie nie można powiedzieć, że to "lepsze" a to "gorsze", najlepiej sobie poczytać w necie O KONKRETNYM MODELU. Wiem, że stary temat, ale nabazgrałam, bo wybór kompa zawsze aktualną sprawą :)

Gość gość
DELL

Gość gość
Nie miałam toshiby , ale lenovo tak i polecam bo mam już go 7 lat, wieeele przeszedł łącznie z upadkami, zalaniem na imprezie i nadal działa , natomiast nie polecam firmy hp bo dwa lata "pożył" i padł

Gość gość
Oj co za reklama odkopała temat ;/ Hmmm, uważam, że lenovo jest lepsze :P mozna je łatwiej znaleźć w niższej cenie np. na allinside ;)

Gość gość
Wybór jest naprawdę olbrzymi, choć ja osobiście polecam zakup w necie, np. tutaj http://helfer.pl/kategoria/laptopty. A co do marki i parametrów, to wiadomo - zależy co, kto i czego szuka.

Gość gość
wg mnie Lenovo. Mam już 2 model i cały czas sprawdza mi sie dobrze. Dodatkowo często na niego widze promocję. Ja kupiłem na electro.pl i chyba ze 3 stówki zaoszczędziłem. Jedyny minus na szybko rysującą się obudowę ale teraz to są naklejki więc można to zatuszować ;)

Gość gość
Tylko Mac

Gość gość
Samsunga mam 8 lat i działa

Ja mam Toshibę i wszystko jest w niej cacy oprócz dolnej części obudowy. Otóż nie ma osobnej klapki do wentylatora. Jeżeli radiatory przy wentylatorze się zapchają, to nie wystarczy odkręcić klapkę i wyczyścić, bo w Toshibie takowej klapki nie ma. Trzeba dosłownie na części rozbierać całego lapciaka, calutkiego rozbebeszyć, żeby się dostać do spodu. Paranoja :O Ale poza tym mankamentem jest OK.

Gość werka91
ja Wam powiem ze do lenovo nie bylam przekonana, ale juz z rok chodzi bez problemu chlopka mi wybral i zamowil na bodajze SHOPlenovo cos takiego z chlopakiem juz nie jestem, ale lapek zostal <3

Gość gość
Różnie twierdzą. Za mojego poprzedniego Lenovo zapłaciłem 1600 zł, nie miał genialnych parametrów, nie nadawał się pod gry, ale 4 lata mi służył bez najmniejszych problemów, pracując po 12h. Teraz kupiłem z serii G50, też tanie --> https://www.morele.net/wiadomosc/lenovo-g50-recenzja-dane-techniczne-czy-warto/3504/ Niecałe 2k zapłaciłem. Po prostu zawsze najważniejsze jest to, do czego ten sprzęt zamierzacie wykorzystywać...

Gość gośćmiro
Wszystko tylko nie Lenovo!!! Ta firma to jakaś kompletna pomyłka, poczytaj na forach!!! W laptopach psuje się wszystko co tylko może, do tego kompletnie arogancki i olewający klienta serwis. Mam do czynienia z Lenovo i w serwisie - mówiąc kolokwialnie - spuścili mnie razem z wodą w kiblu. To co wyrabia Lenovo to zakrawa na kryminał!

Gość innomaniomiro
Wszystko tylko nie Lenovo!!! Najlepeij Dell, Asus albo przy większym budżecie Apple. Lenovo to najgorszy badziew w laptopach. Mają tylko ładny wygląd i wypasione podzespoły. Problem jest taki, że wszystko to jest wykonane z totalnych śmieci plastikowych i pada po 2-4 tygodniach! OSTRZEGAM!!

Gość gość
Nie ma to znaczenia - patrzysz na parametry i wyniki w testach - to wszystko. Ewentualnie jeszcze warto brać pod uwagę te wytyczne - http://techfresh.pl/bialy-laptop-jak-wybrac-stylowy-i-praktyczny-laptop Jeśli jakaś seria laptopów zbiera kiepskie recenzje, jest awaryjna, to logiczne, że nie warto w nie inwestować. Sprzęt powinien spełniać oczekiwania i być niezawodny.

Gość gość
acer/asus

Gość gość
Lenovo serwis działa dobrze, ostatnio "testowane" i wypadli na 5. Sprzęt naprawiony i szybko go dostałam z powrotem. Zresztą czasem ludzie mają jakiś problem i szukają na forach jak go rozwiązać, a szybsze rozwiązanie to infolinia Lenovo czy zdalny konsultant. Dobrze działają, a prawda taka że w wielu przypadkach serwis to ostateczność.

Gość gość
No, no, lenovo serwis ogarnęło już kilka miesięcy temu, to fakt