Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona111

Depresja w ciąży...

Polecane posty

Gość zmartwiona111

Witam! Czy któraś z Was cierpiała lub cierpi na depresję ciążową?? Jak sobie radziłyście?? Prosze o odpowiedzi!

Gość zmartwiona111
Halooo!!!

Gość zmartwiona111
Tak o depresji poporodowej słyszałam dużo. Natomiast martwią się o siebie. Na google również czytałam o depresji ciążowej, ale chodzi mi o to aby porozmawiać z kimś kto to przeszedł, komu sie udało. Jeżeli chodzi o to jak ja się czuję to nie jest najlepiej. Od około 4 tygodni doskwiera mi brak radości z czego kolwiek, tracę apetyt mam okropne lęki i myśli. Zastanawiam się czy będę dobrą matką, czy pokocham dziecko, jak to będzie po porodzie. Strasznie się tego boje a w konsekwencji nie potrafię cieszyć się z tego, że jestem w ciąży. To wszystko doprowadza mnie do szaleństwa. Całymi dniami czuję lęk w klatce piersiowej i drżenie rąk. Nie potrafię wyobrazić sobie bycia matka pomimo tego, że razem z partnerem bardzo tego chcieliśmy. Staram się jak mogę aby samej jeszcze bardziej się nie dołować. Spotykam się z koleżankami wróciłam do pracy aby nie siedzieć samej w samej w domu i nie rozmyślać staram się robić wszystko aby się jeszcze bardziej nie poddać. Niestety radości z ciąży wciaż nie ma. Jestem teraz w 20 tyg . Pierwsze 3 miesiące pomimo wymiotów w dzień i noc pomimo złego samopoczucia cieszyłam się ogromnie. Nie wiem co się stało. Boję sie tego jak się czuję. :(

Gość zmartwiona111
Tak zrobię i pójdę. To jest pewne. Natomiast chciałabym pogadać z kimś kto rozumie depresję w czasie ciąży... Nie jest mi łatwo niestety pomimo wsparcia partnera i znajomych. Rodzina jest daleko ponieważ mieszkam w UK. Wiem, że mnie wspierają, ale przez telefon ciężko jest o dobre rady.

Gość zmartwiona111
Założę jutro nowego maila bo ten którego mam jest prywatna z imieniem i nazwiskiem... Sama rozumiesz. Zastanawiam się czy naprawdę żadna z dziewczyn nie przechodziła depresji w ciąży. To smutne tak się czuć i obwiniać za brak radości z tak pięknego stanu...

Gość zmartwiona111
Jutro to zrobię. Dzisiaj już się położę... Zależy mi na rozmowie z kimś kto przeszedł to w czasie ciąży. Odezwijcie się dziewczyny jeżeli chociaż trochę potraficie mi pomóc!!

Gość zmartwiona111
Jest ktoś kto przeszedł depresję w ciąży???

Gość też mama
przeszłam depresję w ciąży,po porodzie było jeszcze gorzej,korzystałam z pomocy specjalistów,moja córka obecnie ma 5 lat,wszystko to co wydarzyło się w ciąży i po porodzie skazało moją córkę na to,że będzie jedynaczką:(smutne,ale cóż ...

Gość jolka tolka
depresja to coś okropnego wiem bo ją przechodziłam po porodzie dziewczyny gdyby nie wsparcie męża to już by mnie nie było wśród żywych

Kochana, jak najszybciej skontaktuj się ze swoim lekarzem prowadzącym ciążę i opisz mu, co się z Tobą dzieje. Jeżeli masz napady lęku, który Cię paraliżuje, stany kompletnego doła, który uniemożliwia Ci wstanie z łóżka i przejście przez dzień, to na pewno skieruje Cię do psychiatry. Psycholog może nie pomóc. Psychiatrzy są o niebo lepsi. Szkoda, że jesteś w UK. U nas byś mogła prywatnie się wspomóc a tam...

Gość Organizacja Zdrowia - WHO
"WHO" czyli Światowa Organizacja Zdrowia uznała Zioła Tybetańskie (Tibetan Herbs) jako nieliczną skuteczną i bardzo zdrową metodę zwalczania depresji oraz pełnoprawny lek naturalny antydepresyjny. ZIOŁA TYBETAŃSKIE posiadają Atesty i certyfikaty medyczne. Można je kupić w atestowanym sklepie bezpośredniego importera pod adresem: www.ziolatybetanskie.com

Gość Bursztynek73
Czesc dziewczyny Chyba dopadla mnie depresja mam 28 lat I jestem w 3 miesiac ciaza I juz przytylam 7 kg Moj facet wogole nie chce na mnie patrzec. Ja juz nie chce tyc co robic? Czuje sie jak krowa nie moge w lustro patrzec spodnie sie nie dopinaja Zalamana jestem a tu jeszcze 6 miesiecy . Macie jakies pomysly co zrobic bym poczola sie lepiej z tym. ;(

Gość Bursztynek73
Moze za dorzo jem , zastosuje diete jak mysilsz?

Gość byle do wiosny :)
ale ją pocieszyłaś!!! :O

Nie chciałam żeby to tak wyszło, nie stosuj żadnej diety! Kobiety nie zdają sobie sprawy, że na początku ciąży nie powinny przytyć prawie wcale, wystarczy poszukać sobie tabelek różnego rodzaju w internecie... Ja tyłam 1kg miesięcznie, na początku w sumie niecałe, później dopiero jakoś tak więcej wchodziło. Po prostu nie pozwalaj sobie tak :( to może źle wpłynąć na Ciebie i na dziecko...

Gość bxbxbxbx'
'na początku ciąży nie powinny przytyć prawie wcale, wystarczy poszukać sobie tabelek różnego rodzaju w internecie...' brać tabletki w ciąży żeby nie przytyć :O wiesz o czym ty mówisz?? :O

sorry , ze tutaj , moze nie za bradzo w temacie ale musze sie wyzalic bo zaraz zwariuje. jestem w 7 tygodniu niechcianej ciazy. nie chce mi sie nic, calymi dniami siesze , nic nie robie. przed ciaza chodzilam na silownie 3-4 razy w tygodniu, teraz nie chce mi sie. nie mam ochoty na sex z narzeczonym. nienawidze swojego ciala, caly czas chce mi sie plakac. zreszta placze srednio kilka razy dziennie. nie che mi sie sprzatac czy zajmowac domem. mozecie cos poradzic ?

Gość gość
Podejrzewałam u siebie depresję. Cały czas się denerwowałam, płakałam, nie chciało mi się nigdzie wychodzic i nic robic. A wszystko zaczelo sie od tego jak dowiedzialam sie o tym ze moj syn ma zespol downa. Miałam bardzo mieszane uczucia. Od Euforii po Furię i odwrotnie. Zaczynałam czuć nienawiść do samej siebie. Wszyscy wydawali mi sie lepsi ode mnie. Czułam sie beznadziejna i WINNA. Miałam ochote sie zabic... Z pomocą przyszła mi strona http://moc-energii.pl na której zamówiłam rytuał oczyszczenia aury. Pomogło mi to. Nabrałam chęci do życia i przestałam winić siebie za zaistniałą sytuację. Zaakceptowałam to co dzieje się wokół mnie. Patrzę na świat inaczej, mam w sobie więcej optymizmu.

Gość gość
o ja p/i/e/r/d/o/l/e jakaś sekta :-o

Gość gość
Często jest winna ciężarna że ma depresję.Izoluje partnera potem ma depresję . Mój mąż jest zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki. Wspierał porody to powoduje że nie ma potem depresji! !!!

Gość gość24
zmartwiona111 jak to siee u ciebie skonczylo albo jest tu ktos kto mial podobnie ?? ja mam identycznue jestem przerazona swoimi myslami w ciazy i to upragnionej juz sobie nie radze dlatego jutro dzwonie do swojego ginekologa szukam osob z taka sama historia bo chce wiedziec jak z tego wyszlyscie??pomocy...

Gość gość
Już we wrześniu będzie realizowany projekt ,,Mamą być!", do którego udziału serdecznie zapraszamy. facebook.com/projektmamabyc Polub Nas i przekonaj się, że warto!

Gość gość24
??? hallo jest tu ktos kto przezyl to samo ??