Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okłamywała mnie

Oklamywala mnie! wmowila mi ze to moje dziecko i brala se alimenty

Polecane posty

Gość okłamywała mnie

W wieku 19 lat rzekomo wpadłem z dziewczyną rok młodszą. Od tej sytuacji minął rok, ja studiuje a na moje rzekome dziecko alimenty płacili moi rodzice. Teraz ostatnio dowiedziałem się że dzieciak nie jest mój, nie miałem z nim przez rok kontaktu. Moja matka poszła do rodziców tej dziewczyny i zrobiła awanture. Czy jest szansa by odzyskac wyłudzone pieniądze od nich? Miała 800 złotych miesięcznie od nas. Zyla se jak carringtonowna za te pieniadze.

Gość miales sprawe o alimenty
Powiem Ci,ze 800 zl to nie az tak wiele ,bez przesady w Pl to bardzo malo,ale zawsze cos..

Gość okłamywała mnie
ale skoro nie ja jestem ojcem to czemu dalej moi rodzice maja lozyc na nie swoje wnucze?

Gość VAXIO
pzrykro mi ale teraz juz nic nie zrobisz, jesli dziecko ma skonczony rok a ty uznales ojcostwo to tylko prokurator moze cos zmienic, ale generalnie w tym kraju mamy takie chore prawo ze sad kieruje sie dobrem dziecka i zabezpieczeniem mu bytu a nie twoim.

wnieś sprawę do sądu o ustalenie ojcostwa, sąd może zlecić badania dna. Jeśli potwierdzi się że nie jesteś ojcem możesz wystąpić z powództwem cywilnym aby zwróciłą ci pieniądze. Możesz iść też do prawnika.

Gość moglbys wytoczyc
proces i wygrac ale jak nie maja kasy to ci i tak nie oddadza a na drugi raz nie pieprz sie bez gumy i bez slubu

idż do sądu, myślę, że będzie musiała oddać kasę - o ile to było wyłudzenie z premedytacją

Gość pooiikjhgtyhgy
współczuję, ale raczej powinieneś walczyć choćby dla zasady

Gość to po ptakach
jest takie prawo w.ktorego ma sie(i tu nie pamietam)90 lub 180dni na zaprzeczenie ojcostwa.jezeli tego nie zrobisz to JESTES OJCEM do konca zycia.i partycypujesz w kosztach do konca zycia.niestety.na przyszlosc-ZABEZPIECZAJ SIE

Nie wprowadzajcie jego w błąd!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mój kuzyn przez 7 lat wychowywał nie swoje dziecko! Potem się rozeszli i płacił alimenty przez kolejne 3 lata. Aż usłyszał jakieś plotki. Składasz wniosek do sądu rodzinnego o zaprzeczenie ojcostwa.Sędzia zleci badania DNA.Jeśli badania wykażą że to nie jest Twoje dziecko i składasz wniosek o zwrot kosztów jakie poniosłeś podczas płacenia alimentów.