Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozalinda zielona

Babka drożdżowa-pytanie

Polecane posty

Gość rozalinda zielona

Piekę babkę drożdzową, po raz pierwszy. I mam pytanie-czy ją się jakoś sprawdza przed wyjęciem z piekarnika, czy już jest upieczona? bo normalną babkę sprawdzam patyczkiem, a jak to jest z drożdżową? piecze się na oko, tyle czadu i podane w przepisie, czy sposób z patyczkiem zadziała w tym przypadku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozalinda zielona
zjadło mi literki po drodze-miało być-tyle czasu ile podane w przepisie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196
możesz sprawdzić wykałaczką jak jest sucha to ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja ciasto drożdżowe piekę z przepisu zaczerpniętego z programu Ewa gotuje,, drożdżówka sypana". Pierwszy raz piekłam w sobotę wyszło super. Polecam. Sprawdzałam też patyczkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×