Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhamxckj

dlaczego ludzie popełniają samobójstwa

Polecane posty

Gość jhamxckj

mój kolega popełnił samoboja w wieku 20 lat. Nie rozumiem jego decyzji. napisał list że dziewczyna którą bardzo kochał i która była z nim w 6 miesiącu ciąży nie chciała z nim być. powiesił się na kablu. Ja byłam chyba ostatnią osobą która go widziała

Gość jhamxckj
powiedział mi że chce się ze mną pożagnać. A ja się go zapytałam -wyjeżdzasz z Poznania?

Gość jhamxckj
mam wyzuty sumienia. bo nie spełniłam jego prosby

Gość Roksana 5434
a jakie to romantyczne , tez bym chciala zeby sie z mojego powodu ktos powiesil

Gość jhamxckj
jego sytuacja wyglądała tak: miał kredyty, zadłużał się, mieszkał na wynajętym mieszkaniu, wszyscy przyjaciele ciągneli z niego kase, miał laske w 6 miesiącu, jego siostra też zaszła w ciąze, prawdopodobnie rodzice na niego najeżdżali że nie pracuje, że ćpa, chleje, on i jego laska nie mieli własnego mieszkania do jego rodziców nie mogli pójść bo byłoby tam za ciasno( bo było by tam już 4 osoby-mama,tata,siostra,chcłopak siostry, dziecko+ jeszcze on jego kobieta i następne dziecko czyli 6 osób) kredytu by nie uzyskali bo nie pracowali. Nie widomo również czy miał HIV- jeśli tak to by znaczyło że jego zaciążona również go miała- więc doszły wyżuty sumienia że ją zaraził

powiedział mi że chce się ze mną pożagnać. A ja się go zapytałam -wyjeżdzasz z Poznania? wybacz... moze to nie na miejscu, ale śmiać się zaczęłam jak to przeczytałam. w każdym razie..ludzie się zabijają z róznych powodów. psychika siada, miłość niespełniona, choroba psychiczna..

Gość jhamxckj
co Wy sądzicie o nim? -Czy ze był egoistą bo nie pomyślał o dziecku i się powiesił? -Czy że był tchórzem że nie chciał zmierzyć się z tymi? problemami i wybrał najprostsze rozwiązanie -kończąc ze swoim życiem? -Czy że był odważny że pokonał strach przed śmiercią? -czy jeszcze coś innego uważacie?

wyrzuty sumienia.. tak.. to też jest jednym z powodów. ktoś ma wyrzuty, ze zdradził swojego tż.. chociaz zdarz się to rzadko. ale jednak..

nie mozna osądzać takiego czlowieka. w takiej sytuacji on nie myśli racjonalnie.. z resztą to trochę głupie, bo nikt nie wie co działo się w jego wnętrzu..

Gość niespiejeszczeeee
Samobójstwa są jak nie widzisz innego wyjścia. Wiem sama czasem jak pomyśle o czymś to czuje ze gdyby coś miało sie zdarzyć to innego wyjścia nie widziałabym.. Zdarzają mi sie takie głupie myśli tyle że ja nie mialabym odwagi. Tak sobie myśle że chyba ? Samobójstwa trzeba chciec, bo jeżeli nie widzisz wyjścia ale chcesz zyc to chyba tego nie zrobisz? bo jeśli zyc się chce to wyjście zawsze się znajdzie.. jak myślicie? Zresztą mysle ze człowiek nie ma prawa oceniać innego czlowieka - jesli ten popełni taki czyn - bo nigdy nie wiemy do konca co taka osoba czuła. Nigdy do końca się tego nie wie.

Gość oluskaaaa200
Moje zdanie jest takie, że ludzie doskonale wiedzą co się dzieje z przyszłymi samobójcami, ale żaden nie zareaguje, tak jest wszędzie, nieważne czy jest się z Krakowa czy z północy. Ludzie wszędzie tacy sami, to tak jak widzisz bezdomnego na ulicy, czy szkoda ci go? Być może, ale czy czujesz to co on właśnie czuje, czy masz wyrzuty, że mu tam czegoś nie zaproponowałeś. nie i tak z samobójcami, prędzej wyzwą ich od leni niż pomogą :(

Gość ptasiek nastroszony
aktualnie bo jajki zdrożali