Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shiza91xx

Co pomoże na piekącą i zaczerwienioną skórę twarzy? Pomoocy!:)

Polecane posty

Mam straszny problem myslalam ze mi to przejdzie ale jest coraz gorzej. Od kilka dni strasznie swędzi i piecze mnie twarz, pojawiły sie na niej czerwone plamki. Wyglada mi to na jakies uczulenie. Najpierw sie nie przejelam bo myslalam ze to normalne ze w ciazy moja skora jest wrazliwa.. Ale chyba to nie w tym rzecz.. Rozmawialam ostatnio z kuzynka i pytala mnie czy uzywalam moze jakiegos kosmetyku, ktorego nie uzywalam nigdy przedtem.. I tutaj zaswiecila sie zarowka bo sama na to bym nie wpadla wlasnie jakos w srode uzylam 1raz pianki myjacej z avonu.. Byla na promocji uzylam jej wieczorem i nastepnego dnia rano i moze tak jakos od poludnia w czw zaczely mi sie pojawiac te plamki, jeszcze nie piekące, dopiero pod wieczór zaczelo mnie to piec. Odstawilam pianke i wszystko inne do twarzy pozniej tak pieklo ze smarowalam kremem do twarzy troche bylo lepiej skora chlodzila sie na chwile ale po posmarowaniu znow to pieczenie i coraz silniejsze z dnia na dzien.. Teraz zastanawiam sie co robic.. Czy wizyta u farmaceuty czy internisty mi pomoze? Nie jestem w pełni przekonana , że oni będą znali sie na rzeczy... A z dermatologiem jest ponoc tak ze na ubezpieczalnie trzeba czekac miesiacami a prywatnie kosztuje to sporo kasy bo nie dosc ze trzeba zaplacic za wizyte to mozliwe ze przepisze jakas masc za grube pieniadze.. Nie wiem co mam zrobic.. Czekam na rady slyszalam tez ze moge kupic sobie w aptece wapno do picia albo masc witaminowa to kosztuje niewiele a ponoc pomoze.. Tylko czy aby moga to stosowac ciezarne? Bo jestem w połowie ciązy. A moze znacie inne sposoby?

Gość Krystyna z Wejherowa
91 i już dzieciak w drodze, co za czasy :(

Gość iloveklitschko
krem z cynkiem spróbuj a jak nie to idź do dermatologa

Gość miałam podobnie
i ja po kremie z cynkiem miałam jeszcze gorzej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , albo po zwykłych nawilżającyh najlepiej mi pomogła tłusty krem nivea czy oliwkowy czy jakiś tłusty z apteki

Gość krem cynkowy to najgorsze
co mozna zrobic, najgorsze co mozna zrobic to wysuszac twarz z egzema. idz do apteki niech ci aptekarka da jakies probki dla cery z atopowym zapaleniem skory i tyle. i nie dziw sie ze cie tak wysypuje jak uzywasz takich gownianych kosmetykow jak AVON. poza tym zaloze sie, ze ma ta pianka w skladzie caly szereg skladnikow ktore sa niepolecane dla cieżarowek

dzięki Wam:) a pani Krysiu jakie czasy jakie czasy? nie mam 15 lat i nie chodze do gimnazjum tylko juz studiuje:P

Jeśli uczulenie to polecam wapno do rozpuszczenia z apteki, nie zaszkodzi nawet w ciąży:) Pozdrawiam

Gość krem cynkowy to najgorsze
masc witaminowa to tez nie takie najlepsze wyjscie. najlepiej podejsc do lekarza, bo jesli reakcja jest tak silna, to moze trzeba by zastosowac cos silniejszego na obnizenie poziomu histaminy a ze wzgledu na stan lepiej samej nie kombinowac. na sama egzeme olej z ogorecznika (jesli masz jakis sklep zielarski w okolicy), albo po prostu jakies emolium, la roche posay, svr, balneum lub cos dla ATOPIKOW, idz do apteki mowie ci i pros o probki.

wlasnie wrocilam z apteki farmaceuta dal mi krem tlusty clobaza mowi ze powinien mi pomoc i ze wg niego z tego co widzi to mi to powinno przejsc za kilka dni.. mowil ze pierwsze co to powinnam pojsc do mojego gina prowadzacego ale mowie ze wizyte mam dopiero 12ego to pwoiedzial ze do tej pory po uczuleniu nie bedzie sladu.. no mam nadzieje;p na ulotce pisze ze ten krem pomaga na podraznienia spękaną skóre łuszczenie stan zapalny i choroby alergiczne wiec chyba to powinno pomoc;p juz sie nasmarowalam wlasnie:)

Gość dddddddddddooooooooookkkkkkkkk
Babydream z Rossmana albo maść cynkowa albo AA Help skóra atopowa firmy Oceanic SA. No i wapno w płynie lub tabletkach. Masz alergię na coś i najlepiej byłoby najpierw zrobić sobie testy kontaktowe - sprawdzisz na jakie składniki kosmetyków, leki i metale jesteś uczulona. A dopiero potem maść lub krem.

Gość M1987
Jak jesteś w ciąży, to lepiej nie eksperymentuj, lekarz powinien coś doradzić, żebyś nie zaszkodziła sobie i dzidziusiowi. Na większości medykamentów bez recepty jest informacja, że preparat jest niewskazany dla kobiet w ciaży.

Gość Pistazie
masc cynkowa na egzeme :O a bierzesz odpowiedzialnosc co sie stanie z jej twarza pozniej? :O

Gość feger.
olejek argonowy albo krem ziaja ulga

Gość March 2012
Lepiej idź do lekarza a nie się radzisz na kafeterii. W ciąży i takie głupie pomysły masz? To może być jakiś rumień np. - teraz w kazdym przedszkolu jest epidemia.

Gość gość
OKŁADY Z KEFIRU! Podziałało na mojego męża. Wystarczyły 2 sesje. Próbowaliśmy kremów, maści itd, ale nic nie pomagało. Potraktowaliśmy oznaki jak te podobne do poparzania słonecznego, gdzie skóra jest paląca, wrażliwa na dotyk i sucha. Kefir kilka razy uratował moją spalona słońcem skóre, więc postanowiliśmy spróbować...i efekt był w zasadzie natychmiastowy. Dzięki bogatej florze bakteryjnej kefir posiada właściwości kojące i nawilżające. Sięgnijcie po rady waszych dziadkow, oni znają różne sztuczki ;-)

Gość shiza91xx
dzieki ale juz dawno mi to zeszlo :D

Gość gość
dzieki ale juz dawno mi to zeszlo x nie kłam, grzybica twarzy tak szybko nie schodzi

Gość gość
Moim zdaniem w pierwszej kolejności trzeba szukać źródła tych problemów. Na Twoim miejscu poszłabym zrobić badania. Jeśli jesteś z Krakowa mogę polecić Ci pracownię www.alergomed.com.pl.