Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaSięPytam

Pierwsza ciąża..

Polecane posty

Gość JaSięPytam

Witam. Dzisiaj dowiedzialam sie dzieki testowi ze jestem w ciazy! ;) jeszcze to do mnie nie dociera tak do końca. Oczywiscie jak zadzwoniłam do chłopaka to on sie ssstrasznie ucieszył..ah :)..Mam 19 lat, z moim kochaniem braliśmy pod uwage to ze kochajac sie, moge zajsc w ciaze, dlatego nie jest to dla nas az takim szokiem, zreszta jak zobaczylam 2 kreski to nie ukrywam ze sie rozpłakałam..ponieważ troszke sie wystraszyłam jak to bedzie...Boje sie tylko tego, ze nie przygotowalam sie do ciazy poprzez branie kwasu foliowego i zrobienia potrzebnych badan.. a w zeszłym tygodniu wypiłam 1drinka, i tak mysle czy aby to nie zaszkodzi jakos bobaskowi? :( chciałabym aby wszystko było dobrze bez zadnych problemow ;) No i jest jeszcze jedna wazna sprawa, a mianowice to jak mam to powiedziec rodzicom.. :) hmm w sumie im szybciej tym lepiej, bo nie ma na co czekac, tylko jak taka rozmowe zaczac? Ma ktos moze podobna sytuacje i chce sie nia ze mna podzielic? :) A ja zaraz biegne do apteki po folik ;) :) :)

Gość piątymarzec2012
mając 19 lat na twoim miejscu nie cieszyłabym się z tego, że za 9 m-cy nie będzie już tak kolorowo. Mam wrażenie, że nie zdjesz sobie sprawy z tego co to znaczy mieć dziecko i być za nie odpowiedzialnym. Dziecko można mieć jak ma się męża, ustabilizowaną sytuację finansową, pracę i wykształecenie :/

Gość wit C
gratuluje! jestescie obydwoje tacy mlodzi, mysle ze nieprzygotowani na zalozenie rodziny. jak wy sobie dalej poradzicie. wszystkie kobiety ktore ja znam, ktore bardzo mlodo zalozyly rodzine sa dzis: samotnymi matkami albo nieszczesliwe w malzenstwie a uzaleznione od mezow.

Gość JaSięPytam
kochane ;) z chlapakiem jestem ponad rok, jest odemnie starszy 3 lata.. sam na siebie zarabia i ma dobrą prace...jest w stanie utrzymac rodzine, takze tym nie musze sie martwic, bo on nam nie pozwoli zginac ;)

Gość Bobby Brown
A moze jednak sobie poradza. Jakby chciala usunac , to zle, chce wychowac tez niedobrze... Luuuudzie. Poza tym, wielu do szczescia maz jest niepotrzebny.

Gość Ynteligentna
ponad rok? Wow, ale staż no faktycznie....

Gość JaSięPytam
pozatym wiem jak duzo obowiazkow sklada sie na dziecko. mam tego swiadomosc, bo nie raz mialam do czynienia w rodzinie z bobaskami przez dluzszy czas.. takze to mnie nie przeraza..Pozatym w wieku 19 czy 25 tak samo wstaje sie w nocy, karmi sie.. ;)

Gość cieszysz sie bo nie wiesz co
tak naprawde cie czeka.Osiądziesz na mieliżnie w otoczeniu pieluch,kaftaników i kaszek ...dołączysz na topik o ząbkowaniu.kolkach i spacerówkach... 19 lat to nie wiem czy bym sie cieszyła -mój facet na 100% nie ! Ale skoro ty sie cieszysz....to gratulacje!:)

Gość ruchac to sie umialas
a teraz sie boisz rodzicom powiedziec ??? pewnie beda mieli kolejna gebe do wykarmienia. boże bron od takich idiotek córek.

na pewno 22latek ma zajebista prace by utrzymac rodzine takie bajki to możesz koleżankom opowiadac.

Gość JaSięPytam
dzieki za ironiczne i mile opinie.. :) forum jednak zbacza na bok..chcialam tylko dowiedziec sie jak to u kogos było, a nie czytac komentarze, ktore tak naprawde nic nie wnosza.. dzieki! :*

Gość Ynteligentna
fajnie teraz zobaczysz potem, ja w wieku 19 lat tez bylam rok z chlopakiem potem byl slub i dopiero po 7 latach wspólnego zycia zdecydowlaismy o dziecku, jak juz mielismy mieszkanie samochod i oboje dobra prace i co najważniejsze OBOJE PRAGNĘLIŚMY DZIECKA. Teraz jestesmy spelnieni w kazdym calu zdazylismy sie wybawic, wylatac na wczasy, pobyć we dwoje, wyszaleć się. Teraz wieczór spędzony w otwarzystwie męża i syna jest dla mnie najpiękniejszy

Gość Bobby Brown
Rodzicom powiedz prosto z mostu i jak najszybciej. Nie ma co zwlekac , bo i tak beda musieli sie dowiedziec i tak. Kwas foliowy zacznij brac jak najszybciej i ten drink nie powinien zaszkodzic. Wiadomo, ze teraz alkoholu juz nie mozesz tykac. Zycze powodzenia :)

Gość 9090
Po pierwsze: ma 19 jest pełnoletnia, nie jest dzieckiem po drugie: dojrzałość nie liczy się z wiekiem a sposobem zachowywania, chce stworzyć rodzinę, bardzo dobrze po trzecie: GRATULACJE bo wiele kobiet Ci tu zazdrości - też by chciały byc w ciąży :)

Na pewno Ci się uda :) Racja, że wiele jest zazdrosna. Macierzyństwo nie jest określone w jakim wieku powinno być. Życzę wam powodzenia. Dbaj o siebie i Maluszka :) Pozdrawiam

a po czym tu widac dojrzalosc ?? że chce "bobaska" ? daj spokoj, niby wiek nie ma znaczenia ale wątpie zeby 19 i 22 latek byli gotowi na dziecko.

Gość wit C
chlopak 22 lata, zapewne bez ukonczonych studiow ma dobze platna prace. co ty za bajki piszesz. a czy ty wiesz ile dziecko kosztuje?

A czy wy musicie psuć komuś uroki ciąży? Wam by było miło jakby wam ktoś tak odpowiadał. Mogą być dojrzalasi o nie jednych ludzi co mają 30-40 lat. Więc nie wymyślajcie. Dziecko też zmienia ludzi.

Gość 9090
Po tym, że własnie chce bobaska - to tez jest okreslenie na dziecko, po tym, ze chce porozmawiac z rodzicami, zamiast leciec na zabieg, po tym, ze sie martwi o przyszlosc, ze alkoholem mogla dziecku zaszkodzic i po tym, ze martwi sie kwasem foliowym i badaniami, swiadczy to o tym ZE CHCE OBRZE I JEJ ZALEZY!! A Ciebie to boli?

Gość 9090
Jessie, je to boli po prostu, zazdrosc zrzera. Owszem, nie trzeba ukonczyc studiów, zeby miec dobrze płatna prace, liczy sie spryt, doswiadczenie i znajomosci..

Liczy się charakter. Jak ktoś jest bezosobowy to tak ma. I tu się okazuje, że 19latka jest dojrzalsza od was. Bo nie nie reaguje na wasze głupie i złośliwe teksty. 9090 masz racje nei jedna w jej w wieku chciałaby się pozbyć dziecka. Więc niech cieszy się tymi pięknymi 9 miesiącami i rośnie duża okraglutka ;)

jasne, od razu zazdrośc. Ja mam męża i dziecko (nie słitaśnego bobaska :o ) i ułożone życie. Nie mam czego zazdrościc 19latce ładującej się w pieluchy i trzesącej portkami co powiedzą rodzice. Faktycznie bardzo dojrzałe, machnąc sobie dziecko, odpowiedzialnośc finansowa zrzucic na 22letniego faceta bo "ma dobrą pracę" i do tego bac się rodziców. No nic, tylko zazdrościc. :)

Gość JaSięPytam
kazdy pisze co uwaza... wolność słowa heh ;) a takie bezsensowne odpowiedzi są tu akurat nie na miejscu...no ale mniejsza z tym, bo nie zamierzam sie tym przejmowac...ciesze sie tylko, ze na forum mozna jednak jeszcze spotkac mile panie :)

Gość ufka22
gratuluję:) zażywaj kwas foliowy i się zdrowo odżywiaj:) to jej sprawa, nie wam jest ją oceniać. Nikt inny za nią tego życia nie przeżyje a Wasze komentarze są zbędne

Gość Gazela27
A się uczepiliście dziewczyny... Gdyby napisała, że szuka, gdzie może usunąć ciążę, to byście na nią naskoczyły, że nie wiem. Chce urodzić, to już jakaś dojrzałość moim zdaniem jest. Pewnie, że lepiej by było, jakby poczekała na dziecko trochę, ustabilizowała swoje życie, tylko weźmy pod uwagę, że nie wszystkie 19latki myślą tylko o imprezach i puszczaniu się na prawo i lewo (nikogo nie obrażając). Są też takie, które szokują dojrzałością. A my dziewczyny nie znamy, więc trudno nam oceniać. A że się boi... Ja jestem w ciąży i mam 27 lat, to moja pierwsza ciąża i też się bałam, jak powiedzieć rodzicom. Nienormalne to jest? Może, ale takiej wiadomości się nie przekazuje codziennie. Poza tym lepiej podbudować dziewczynę aniżeli wsadzić ją do jednego worka z innymi dziewiętnastkami.

Moim zdaniem troszke za szybko,o czym przekonasz sie pozniej :) Jednak gratuluje odwaznej decyzji i powodzenia zycze ;)