Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Troskliwa mamusia

Boję się oddać moje dziecko do przedszkola....

Polecane posty

Gość wertyvbo
oj z samodzielnością, to i 5 latki miewają problemy :D

Gość rozumiem twoje obawy
znam i 25 latkow majacych problemy z samodzilnoscią:) .Jednak dla wiekszosci 5latkow to norma, one sie dopiero uczą. I dobre jest,zeby dziecku atmosfera nauki odpowiadała, bo wtedy efekty lepsze, mniejszy stres. Dlatego lepiej podejśc do kazdego dziecka indywidualnie.

Gość ja swoją poślę jak będzie mieć
4 lata, wcześniej nie, bo nie

noua przesadzasz. skoro tak się boisz to może trzymaj ją nadal w domu. Z CZYM PRZESADZA ? KOCHA DZIECKO WIEC SIE MARTWI,NIE WIDZE W TYM NIC DZIWNEGO ja się tez martwię

Gość lululucyja
Spokojnie. Daj swojemu dziecku sie wykazać, nie zakładaj, że z nichzym sobie nie poradzi i wszystkiego sie będzie bało. Wyjdź z dzieckiem na plac zabaw i tak pozawierasz znajomosci - młoda też. Tak możesz podpytać o przedszkola.A córka bedzie miała okazję sie z kimś zakumplować. Jak z kims sobie przypadniecie do gustu, to można się i na urodziny zapraszać, i tak bez okazji - i juz jest parę dzieciaków w tym samym wieku do towarzystwa Oprócz tego jakies grupy rodzice-dzieci, jakieś rytmiki, baseny czy inne cuda, gdzie córka się oswoi z innymi dzieciakami. Da rade, zobaczysz. Ty bedziesz ryczeć, a ona sie będzie cieszyła, ze może sie bawic całymidniami w przedszkolu

Gość gryczka
Zależy od dziecka, ale tu dużo z kolei zależy od Ciebie. jeśli będziesz ją uczyła samodzielności, także w emocjach, pozwolisz się jej trochę "odseparować" to powinna dać sobie radę. Dzieci na ogół lubią przedszkole, choć w pierwszych dniach bywa ciężko. Adaptacja może potrwać 2-3 tygodnie. Ja we wrześniu daję syna do żłobka, będzie miał niecałe 2 lata... trochę się stresuję, ale bez przesady. Jest pogodnym dzieckiem, raczej nie boi się ludzi, łatwo przystosowuje się do zmian... myślę, że da sobie radę.

Gość kamillllllla millllla
Mój syn też od wrześnie pójdzie do przedszkola. Będzie miał niecałe 3 latka. Jest pozytywnie nastawiony do dzieci, rozgadany, sika samodzielnie. Nie wszystko je, ale mam nadzieję, że przy innych dzieciach i on się przełamie. Jedna sprawa mnie martwi: do tego samego przedszkola i (najprwadopodobniej) grupy pójdzie dziecko z osiedla, które jest bardzo agresywne. Dzieckiem zajmuje się babcia i nie raz miałam okazję zauważyć, że tamten chłopiec z drobiazgu robi szoł:-0 Potrafi złapać obce dziecko za włosy i szarpać z zawziętością, walnąć w twarz wiaderkiem malucha w piaskownicy itd. Przeważnie na placu zabaw bawi się ok 15 minut, potem zaczynają sie konflikty, jego agresja, krzyki i babcia musi go zabrać z placu. Boję się, że to dziecko będzie w grupie z moim synem.

Gość gość
Podbijam bo stoje przed podobnym dylematem. Nie wiem czy poslac trzylatka do przedszkola od wrzesnia? Myslicie ze to dobry pomysl? jestem w domu, moge sie nim zajac bo mamy tyle co urodzone drugie dzicko. Mam dylemat

Gość gość
Nie bój sie bo nie ma czego! Dzieci w przedszkolu sie szybciej rozwijaja. to jest dla nicj wazne by spedzac czas z rowiesnikami. Bardzo Ci polecam przedszkole. WYboierz jakie spokojniejsze jesli siemartwisz. Moje chodza do https://www.promyk.szczecin.pl/ - i uwielbiaja to miejsce.

Gość gość
też się bałam, pamiętam, że naprawdę długo zastanawiałam się, czy posłać dziecko do przedszkola no i ostatecznie zdecydowałam się na Przedszkole Bajka Leszno wybór trafiony, dziecko szczęśliwe, a ja spokojna

Gość gość
Ja od wrzesnia dalam syna do przedszkola. Jest horror bo wczesniej synek tylko ze mna siedzial cale 3 lata. Mam nieraz mysli zeby go zabrac bo bardzo duzo placze ale wiem ze tak naprawde mu zaszkodze bo ja nie jestem w stanie mu zapewnic tego co ma w przedszkolu. Kontak z rowiesnikami, zajecia dodatkowe. A poza tym ja tez musze kiedys pracowac 3 lata siedzialam w domu wiec ciezko teraz cos znalezc ale im dluzej bede czejkac tym mniejsze szanse mam na prace.

Gość Maria

Moje dziecko chodzi do przedszkola w Niepołomicach, specjalnie dojeżdżam i codziennie wożę je właśnie tam ponieważ jestem pewna, że to dobre miejsce i nie muszę się martwić 🙂 Wykwalifikowana kadra pedagogiczna i doświadczenie, a do tego widzę po moim dziecku, że mu się podoba 🙂 Jest bardziej otwarte i wesołe 

Nie ma czego na prawdę, grunt to znaleźć dobre przedszkole, a reszta z górki. Dziecko same będzie chciało chodzić nawet w sobotę tak jak mój synek 😄 Zobaczysz sama. Ja swojego smerfa posłałam do prywatnego przedszkola eko park obok Krakowa. Jestem bardzo zadowolona z wyboru właśnie tej placówki. Wykwalifikowana kadra pedagogiczna sprawia że dzieci czują się swobodnie - jak w domu.