Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baranekszon

za ile wybuduje dom ?

Polecane posty

Gość gość
ja moge doradzic w kwestii dachu - zielony dach http://www.greenflor.pl/ jest dobrym rozwiazaniem. Poczytaj sobie na stronie o zaletach takich eko dachow :) sama sie przekonasz.

Gość sąsiad Pudziana
mam dom z drewna w systemie szkieletowym, 180 tys.zł pod klucz 100m. jest super pachnący ciepły ekologiczny. Polecam.

Gość gość
Pamietajcie ze duza czesc kosztow zabiera odpowiednio zrobiony dach. Osobiscie mogę polecic firme www.bauder.pl naprawde robia bardzo dobre konstrukcje

Gość gość
my wydaliśmy na budowę coś kolo 300 tysięcy, a wczesnej liczyliśmy ze będzie trochę mniej. Ale i tak sporo nam się udało zaoszczędzić dzięki tej firmie http://ardi.com.pl/. Mają m.in. sucha tarcice, więźbę dachową i panele drewniane.

Gość gość
w temacie pokrycia dachu zdecydowanie moge polecic firme www.dachstyl-ryki.pl swietna jakosc i atrakcyjne ceny

Gość gość
pewnie, jezlei bedziesz poszukiwal dobrego materialu na dach, oczywiscie chodzi o bardzo dobra jakosc oraz cene to polecam smialo www.veldach.com.pl sam u siebie mam i naprawde warto

Gość gość
zawsze można szukac oszczędności na konkretnych czesciach domu. Ja wiele zaoszczędziłem przy konstrukcji dachu, znalazłem bardzo dobrych specjalistow, którzy zaoferowali swietnej jakosci material w atrakcyjnej cenie – www.dachstyl-ryki.pl

Gość gość
podobnie było u mnie, dzięki fajnej i praktycznej wyszukiwarce http://panoramadachow.pl udalo mi sie znaleźc najatrakcyjniejszego cenowo producenta dachówki.

Gość emiiisia
Temat wyboru pokrycia dachowego i firmy wykonującej jest dość obszerny.Na rynku budowlanym jest mnóstwo firm oferujących pokrycia dachowe, ocieplanie itd. Ja najpierw szukałam informacji na temat firmy. Owszem,koszty można skalkulować do minimum ale czy to odpowiedzialne? Jeśli ktoś z Was szuka rzetelnej i odpowiedzialnej firmy to ja polecam www.gdabramczyk.pl

Gość gość
Jak fachowcy robotni to za 3 miesiące można zbudować :)

Gość Lalirson00
WArto abyś co chwilę sprawdzała czy w Braas nie pojawiła się promocja bo co rok w tym okresie właśnie się pojawia i zamiast blachodachówki będiesz mogła mieć piękną dachowkę ceramiczną lub cementową :)

Gość Dameg88
Troche kosztuje również dach i jeżeli chcesz go fajnie zrobić to skorzystaj z promocji jakie oferuje Braas poniewaz to juz jej ostatnie dni w przypadku dachówke betonowych Cisar

Gość Tomek89
No warto dlatego szukać promocji wśród dachówek. Na szcżeście można poczekać aż Braas znowu coś zorganizuje w nowym sezonie ;)

Gość Erwin22
Warto również zadbać o wysokiej jakości pokrycie dachowe. Ja ostatecznie zdecydowałem się na dachówkę ceramiczną od Braas a jeżeli chodzi o model to Turmalin w kolorze antracytowym robi cudowny efekt z białą elewacją :)

Gość Miłosz455
Jeżeli będziesz decydował się na dachówkę to może warto poczekać na ciekawą promocję od Braas, ponieważ co roku starają się coś organizować jak Jesienne Dachobranie.

Gość gość
hej, od kogo zamawialiście dachy? Znacie jakąś firmę z Myszkowa? Może robiliście u www.rafdach.pl? Jakie macie zdanie?

Gość Darekk43
Warto również zadbać o wysokiej jakości pokrycie dachowe, akcesoria oraz dobrego dekarza. Możesz sprawdzić propozycje w Braas ponieważ mają wszystko do stworzenia trwałego dachu z jednej fachowej ręki.

Gość gość
To wszystko zależy od tego jakie materiały użyjesz do budowy. Wycena chyba należy do architekta. Ale gdybyś szukał dobrego sposobu na uszczelnienie dachu to ze swojej strony mogę polecić membranę płynną od https://www.proof-tech.com/, bardzo dobry wynalazek.

Gość pilla

Trzeba tez na pewnopomyslec o takich rozwiazaniac jak panele fotowoltaiczne. U nas mamy z Oze-Biomar i jestesmy bardzo zadowoleni

Jak ktoś nie ma dwóch lewych rąk i potrafi wyszukać materiały z dolnej/średniej półki to mały domek 60m2 z przekształceniem zrobi za 50-70 tys. zł.

Ale przecież 60m2 to kurnik !!a no pół Polski w takim kurniku mieszkało całe swoje życie, wole to jak kredyt i stres do końca życia czy Bank mi daruje gorsze czasy.

W Polsce nawet do płyty fundamentowej trzeba dwóch fachowców do odbioru bo przecież to taka nowoczesna i bardzo trudna technologia więc trzeba to 5 lat studiować i uczyć się technologii od naszych zachodnich sąsiadów.

Pozdrawiam wszystkich którzy nie wierzą w te brednie i robią swoje.