Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie prostytutka

Sasiedzi mysla, ze jestem prostytutka- powazny temat

Polecane posty

Gość nie prostytutka

Kupilam mieszkanie niedawno. Specjalnie szukalam czegos w cichej okolicy z nie uciazliwymi sasiadami. I znalazlam, okolica spokojna, w bloku przewaga starszych ludzi. Na co dzien normalnie pracuje, przewaznie od 8 do 15-16. Po pracy jednak dorabiam sobie tlumaczeniami dla kilku malych firm. Mam stalych zleceniodawcow wsrod nich jest tylko jedna kobieta, reszta to panowie w srednim wieku, ktorzy przywoza mi teksty, dokumenty do tlumaczenia do domu, a potem przyjezdzaja odebrac. Zaznacze, ze nic mnie z nimi nie laczy, ale jak ktos przywozi papiery to musze chwilke mu poswiecic, dopytac co i jak itd. Znam 2 jezyki obce wiec troche mam tych zlecen. Dla mnie to wazne, bo zarabiam na tym troche, a biore mniej niz tlumacz z jakiejs firmy. Tak czy siak sasiadki widzac, ze w niektore dni przychodza do mnie mezczyzni i wychodza po pol godzinie czy 40 minutach a potem przychodzi nastepny zaczely mnie traktowac ozieble (a wczesniej byly mile, z wzajemnoscia zreszta). Najpierw patrzyly spode lba, potem przestaly odpowiadac na moje "dzien dobry". Nie wiedzialam o co chodzi. W koncu jedna sasiadka splunela na moj widok:O Sasiadka mloda z parteru powiedziala mi jakie plotki kraza na moj temat. Nie wiem co robic, bo nie mam zamiaru sie glupio tlumaczyc, ale dzis znalazlam przyklejona kartke do drzwi z tekstem " tu mieszka zdzira":O Nie mam pojecia jak reagowac, przeciez nie bede chodzila od drzwi do drzwi i sie tlumaczyla:O

Gość nie prostytutka
rozmawialam, a kartka mimo to dzis sie na drzwiach pojawila

masz domofon ? albo wizytówkę na drzwiach sobie zrób TŁUMACZ

Gość Wiem że jest coś
takiego,że możesz zgłosić to jako zniesławienie.

Gość dr pawełek
bo dzisiaj zlecenia przesyła się emailem a nie po domach chodzi 0/10

Gość wystarczy ze powiesz co i jak
sasiadce z dolu a wszystkie sie dowiedza. ale i tak beda myslaly 'swoje' moim zdaniem. ja bym sie nie przejmowala nimi

Gość Wiem że jest coś
a gagita dobrze pisze:)

najlepiej powiedz jej to w tajemnicy, wtedy są największe szanse na to ze każdy się dowie powodzenia

Gość Do feger
Przesłodkie zdjęcie:D !!!

Gość nie prostytutka-autorka
nie, nie przesyla sie wszystkich zlecen mailem:O Niektore owszem, ale wyobraz sobie, ze ja za tlumaczenie biore kase do reki, bo to jest robota na "czarno" jak to sie mowi. Wiec nikt nie bedzie mi przelewow robil, a pewnych dokumentow nie chca mailem przesylac. Zlecenia na maile biore od osob "od reki", ktorych nie znam i do domu bym sie bala wpuscic. A stali zleceniodawcy przyjezdzaja.

Gość prowo jak chooy
5/10 na zachętę bo wreszcie nie ma nic o ciąży :classic_cool:

Gość nie prostytutka-autorka
tak, tak prowo:O To zapraszam do skorzystania z tlumaczenia

Gość **science-info.pl*
Proste. jeden pozew do sądu tej co splunęła, albo tą, ktora rozsiewa ploty, jeśli wiesz kto. W sadzie zarzadaj 100 tys zadośćuczynienia za zniszczenie ci opini i uniemozliwienie współmieszkania z sasiadami. Zobaczysz jak szybko plotki ucichną, jak sad przysoli tamtej zadoścuczynienie na twoją korzyśc.

Gość D...zapytajka
Nie ryzykowała bym napisu TŁUMACZ bo wówczas jakiś życzliwy sąsiad moze doniesc do skarbówki i bedzie dziewczyna miała problemy ja bym w ogóle nie zwracała uwag,co kto mówi:)

Gość nie prostytutka-autorka tematu
ja nie moge wskazac jednej konkretnej osoby, na moim pietrze jest jedna starsza pani, ktora na pewno rozsiewa plotki, na pierwszym pietrze jest ich dwie i nade mna dwie. Ogolnie tu mieszkaja sami starsi ludzie. Na poczatku mnie lubily wszystkie, zagadywaly, mowily, ze jestem aniolem w porownaniu z poprzednia wlascicielka, bo jestem cicha, spokojna, zero imprez. A teraz:O

Gość Nie bój żaby na zapas - i już
A czego się spodziewałaś po konserwatystkach pamiętających jeszcze II wojnę światową ;) A tak na poważnie, ciężko będzie się wybielić przed tymi paniami, bo jak starsze kobietki sobie coś wbiją do główki to hoho, więc radzę ci się po prostu przyzwyczaić do obecnego stanu rzeczy i życ dalej. Może to zazdrość ;)?

Gość fuvuyhv
Szczerze mówiąc zlej ich .. dla ciebie tylko opinia znajomych powina sie liczyć nigdy cąłemuu swiatu sie nie do godzi zawsze jakiś z*** sie trafi :D

Gość **science-info.pl**
Pozwij do sądu jedną dla przykładu. A ten co zahasłowuje nicki to Załosny cwelik, ktory nie jest przez nikogo lubiany i nie ma własnego życia w realu. Taki żałosny odpadek.

Gość .kn.kn
przelwleow sie boisz a pisania na forum publicznym ze zarabiasz na zcarno gdzie moze akurat siedziec jakis sluzbista ze skarbowki sie nie boisz??? jak chcesz sie zabirerac zam prowo to poczytaj troche ksiazek , mzoe zrobisz sie madrzejsza.

Gość buahahahahahahahaxd
.kn.kn przelwleow sie boisz a pisania na forum publicznym ze zarabiasz na zcarno gdzie moze akurat siedziec jakis sluzbista ze skarbowki sie nie boisz??? jak chcesz sie zabirerac zam prowo to poczytaj troche ksiazek , mzoe zrobisz sie madrzejsza. I już ją namierzyli :D

po pierwsze to przelewy mam od klientow tych "od reki" co i tlumacze mailem:P A tylko stalych przyjmuje w domu takze jak czegos nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Poza tym pisania na forum az tak sie nie boje, bo nawet jakby siedzial tu ktos ze skarbowki to nic mi nie udowodni, a po przelewach owszem wiec sam/sama sie doucz:O

Gość .kn.kn
nic ci nie zrobi??? a chcesz sie przekonac?? moglabym chocby ja to zainicjowac. i zastanawiam sie nawet nad tym, wystarczy jeden/dwa telefony i na zadanie odpowiednich jednostek admin ma obowiazek ujawnic twoje ip...

Gość .kn.kn
wlasnie skopiowalam sobie caly temat na wypadek gdyby zostal skasowany.

Gość jajko Faberge
ale czym ty się przejmujesz? niech sobie myślą co chcą w myśl zasady - nie ważne jak ważne że gadają :D

Gość buahahahahahahahaxd
Ale ty się dajesz prowokować frustratowi...:)