Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szlag by to trafił

Mam grzybicę pochwy!;/

Polecane posty

Gość Szlag by to trafił

Znowu! Naczytałam się tyle, że już sama nie wiem, co jest prawdą. Bo mydło, bo płyn do higieny intymnej, bo tantum rosa, bo kwasek... A teraz idę pod prysznic, nie do wanny!, umyję się TAM czystą, ciepłą wodą, zaaplikuję pimafucin, wysmaruję się clotrimazolum i to wszystko. Jutro powiem, czy mi lepiej.

Gość Supremus Dux
Znaczy co ? łatwo łapiesz świństwa ?

Gość Szlag by to trafił
No nie wiem czy łatwo, bo wcześniej nie miałam problemów. Tzn. może i miałam, ale ja nie odczuwałam dyskomfortu. 2 lata temu ginekolog powiedziała mi, że mam grzybka, lekkie upławy. Nie wiedziałam o tym, niczego nie odczuwałam. Sama zapytała, czy chcę leki czy nie, bo to widocznie nie było poważne. Chciałam. I przeszło. Niedawno miałam poważny atak. Typowe objawy: swędzenie, pieczenie, pękanie skóry na wargach, białe, serowate upławy, częste siusianie, masakra! Dostałam globulki i maść, pomogło. I teraz znów to mam. Rano białe upławy, lekkie swędzenie. Mam dość samej tej świadomości. A jeszcze jak czytam, że ludzie to leczą po 10 lat... o zgrozo!

Gość Serafina_90
A co to ten pimafucin? Jakaś globulka bez recepty?

Gość Szlag by to trafił
Globulka na receptę.

Gość Szlag by to trafił
Rano też podmyłam się tylko wodą. Zwędzenie jest mniejsze, ale nie wiem, czy to zasługa tej metody. I skoro grzyby lubią cukier, to nie słodzę nawet herbaty!

Gość Yettti
to nie tylko o herbatę chodzi, ale ogólnie o cukry. Grzyby lubią węglowodany to jest ich pożywka, więc jak masz grzybicę lub tendencje do niej lepiej ich unikać. Podobnie sprawa wygląda z pleśnią, a więc i serami pleśniowymi. Za to warto jeść przetwory mleczne, ale naturalne. Możesz też stosować tampony z probiotykami ellen, je się używa identycznie jak zwykłe tampony, ale mają w składzie probiotyki. Możesz też sobie kupić probiotyk w postaci tabletek, ale sprawdź koniecznie skład.