Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość widzieliscie???

cejrowski o buddyźmie!

Polecane posty

Gość widzieliscie???
nie ma to jak obrażas wszystkich po kolei!!! wypad z mojego TV!!!

Gość widzieliscie???
widze, że chamstwo juz na nikim nie robi wrażenia a szkoda bo sie powinno je tępić!!!

Gość kafffffe
Cejrowski ma bardzo małego.

Gość ewfwfwfwewf
Po raz pierwszy się z nim nie zgadzam, mimo to szanuje jego poglądy. :classic_cool:

Gość uyluyfffff6
Jest frajerem! i wszyscy którzy są za nim:)

No facet dla mnie swego czasu był facetem co to ma czapkę na czym nosić, ale? No ale!!! Jak go zobaczyłem wśród obrońców krzyża na Krakowskim Przedmieściu to wymiękłem. No nie wiem może po głowie gdzie oberwał albo co? W każdym bądź razie marionetka na pokaz i tyle. Teraz się tłumaczyć że ktoś tak powiedział a on tylko powtórzył i nie wie co mówił to? No chyba do Tworek na badania czas najwyższy się udać. Teraz szukać winnych? Bo co szum się zrobił? Dupinę panika ścisnęła, tak? Oglądalność spadnie? Z anteny zdejmą? A niech zdejmą bo jedną z monoteistycznych religii obrażać no Panie Cejrowski, nawet Jan Paweł II takiego numeru nie wywinął!!!

Gość Wojciech Cejrowski
Jestem debilem :o

Gość cejrowski ma racje
co do buddyzmu, to nawet nie jest religia,tam nie ma boga, buddysci modla sie do czlowieka bo budda nie byl bogiem. to jest bardziej filozofia zycia niz religia

Gość mmLena07
autorko, ale co jest chamskiego w wypowiedzi Cejrowskiego? Możesz wytłumaczyć? Jesteś wierząca?

Gość stary dziadyga
http://www.youtube.com/watch?v=8_KttDeJDjc Wojciech Cejrowski na face book Szanowni Państwo, Do realizacji tego odcinka byłem przygotowany w sposób wyjątkowo staranny - spodziewając się takich protestów, jak Wasz. Scenariusz napisali mi dwaj eksperci (obaj Tajlandczycy, obaj praktykujący wyznawcy buddyzmu): profesor uniwersytetu buddyjskiego w Tajlandii, który wykłada teologię buddyjską dla obcokrajowców oraz mnich buddyjski obecnie w świątyni, a wcześniej po studiach teologicznych z tytułem magistra. Żadne stwierdzenie wypowiedziane przeze mnie do kamery (poza "głupie ludzie") nie pochodziło z mojej wyobraźni - całą wiedzę przekazaną w tym odcinku, uzgodniłem wcześniej z ekspertami. Nie jestem głupi - nie pakowałbym się w kłopoty. Od początku było jasne, że ten temat wywoła kontrowersje. Mam kilkugodzinne nagranie wywiadu z ekspertami, w którym oni sami informują mnie, że w buddyzmie nie ma boga, że w buddyzmie czci się i oswaja demony, stosuje techniki okultystyczne, a chińskie wróżby wykłada w świątyni po to, by przyciągnąć prosty ludek. Usłyszeli Państwo to wszystko z moich ust jako cytaty. Szokujące cytaty? Ja sam byłem zdziwiony, choć przecież pojechałem tam przygotowany i wiedziałem już na przykład, że Dalajlama co dzień modli się do lucyfera - pana ciemności - o to, by ocalił wyznawców buddyzmu, a w zamian za to pochłonął innych, niewiernych, czyli nas. Jedyna kwestia, która pochodziła bezpośrednio ode mnie, to słowa "głupie ludzie". Zostały wypowiedziane o katolikach (polska wycieczka za moimi plecami), a nie o buddystach. O katolikach, którym nie wolno (tak naucza Kościół) uczestniczyć w obcych obrzędach. Skomentowałem głupie zachowanie moich braci w wierze - mam do tego prawo, a nawet mam taki obowiązek, jako współwyznawca. Głupie ludzie skoro najpierw idą na pielgrzymkę do Częstochowy, a teraz dookoła stupy. Głupi, bo nie wiedzą co czynią, a zanim coś zrobią powinni poznać istotę obrzędu - do kogo się modlą i o co. KU ROZWADZE: 1. Jestem rzymskim katolikiem. Gdy ktoś dokonuje wyboru jednej religii z wielu dostępnych, to takim aktem wyboru wyróżnia tę religię ponad inne - uznaje tę wybraną za lepszą od innych. Gdyby tak nie było, to zmieniłby wyznanie na inne, zgoda? Logika. 2. Nie zgadzam się z tezą, że religie są sobie równe. Nie są. Najprawdopodobniej każdy z Państwa ma pewien osobisty ranking i pozycjonuje religie, ustawiając na przykład islam, w jego wojowniczym wydaniu, jako religię mniej cywilizowaną od religii chrześcijańskich, które są pokojowe i nie każą zabijać innowierców. Islam owszem - nakazuje zabijać niewiernych, czyli nas. 3. Jako rzymski katolik uważam, że moja religia jest jedyną drogą do zbawienia - wszystkie inne drogi są fałszywe. Tak uważam i w to wierzę. Nigdy tego nie ukrywałem, a nawet dość głośno o tym trąbię, więc nie przyjmę teraz usprawiedliwień, że ktoś nie wiedział, gdy włączał telewizor. 4. Mój program jest programem autorskim - w tytule napisano jak wół "Wojciech Cejrowski boso", a nie po prostu "Boso" - a to oznacza, że mamy do czynienia z dziełem subiektywnym. W tym przypadku autor jest katolikiem i uważa, że nie ma zbawienia poza Chrystusem, religie nie są sobie równe, czyli nie są różnymi ścieżkami dojścia w to samo miejsce. Jeśli ktoś taki zrobił film o buddyzmie, to naiwnością byłoby oczekiwać, że film będzie obojętny ideologicznie. Ba, on dlatego jest ciekawy, że osobisty, a nie zimno-sprawozdawczy. To tyle ku rozwadze, nie chcę zanudzać. Moim zdaniem warto mieć swoje poglądy, warto je publicznie wyrażać, nawet jeśli nie są politycznie poprawne. PS Aktywną osobą w tej dyskusji protestacyjnej jest Pan Chopin Radosław Siuda - buddysta. Był już buddystą, gdy wydałem mu książkę w prowadzonej przeze mnie serii podróżniczej Biblioteka Poznaj Świat. Bardzo dobra książka "Prowadził nas los". Sprzedaje się doskonale, a my od kilku lat wypłacamy kolejne honoraria autorskie. :) źródło:http://www.facebook.com/Wojciech.Cejrowski/posts/346261248752107

Gość stary dziadyga
a czy Jan Paweł 2 wiedział ze dalajlama modli się do szatana chyba nie wiedział

Gość mmLena07
super, że wkleiłeś tu te informacje. Właśnie o to chodzi, że ludzie, tak, jak autorka wątku pisze od rzeczy. Nie ma o niczym pojęcia, nie uargumentuje swojego stanowiska, bo pewnie nawet by nie umiała, po prostu jest na nie i tępi człowieka, jego wypowiedzi.

Gość Armataaaaa
dokladnie. tylko PeŁowskie scierwo ktore nienawidzi wszelakich poplecznikow prawicy wypisuje wyssane z palca bzdury, ktorych nie sa w stanie zrozumiec. nie zrozumieja czyjegos przeslania w pełni, a juz sie rzucaja i sieja sensacje. ja Cejrowskiego bardzo lubie i cenie mimo iz czasem zachowuje sie jak burak, ale napewno nie w tym odcinku, ktory zdarzylam obejrzec. Idzcie possac rowa paliścierwom i POkemonom a odpierdolcie sie od normalnych ludzi typu Cejrowski czy Korwin(do ktorego, zaowazylam tutejsze lewactwo tez ciagle ma jakis problem). Zobaczcie jak cenia tego Cejrowskiego ci wszyscy ludzie do ktorych jezdzi i nakreca z nimi programy, np ci Indianie ktorzy bardzo sie z nim zaprzyjaznili. Jest nieco zlosliwym ale madrym czlowiekiem, a tej madrosci brakuje waszym idolom from CCCP i parada rownosci

Gość Armataaaaa
Cejrowski tutaj w zaden sposob nie obrazil Buddyzmu ani jego wyznawcow. A ze jakis polaczkow nazwal glupkami, musialo obrócić sie w atak :D A skoro uwazacie iz stwierdzenie ze wyznaje sie tam wiare w demony jest obluda i fikcja to poczytajcie troche na temat Buddyzmu. Ludzie staraja sie oblaskawic demony aby im sprzyjaly, tumany pełowskie. Nie ma w tym nic zlego, wiara jak wiara. No ale tak to jest jak debil jeden z drugim nakierowany jest na niszczenie wszystkich form zycia ktore niewspolgraja z propaganda kadafiego z sopotu i ue, nie interpretuja i nie analizuja cudzych wypowiedzi tylko rzucaja sie z mania przesladowcza i oskarzaja kazdego o rasizm, nazizm i obraze :D

Gość Gość
Był, jest i będzie burakiem.

Gość ty powzyej to
dopiero jestes burakiem,patrzac na foty.... :P

Gość Kobieta 30 lat
Ma chłop rację ! Buddyzm to wiara w zabobony i demony. Bóstwa są wyimaginowane a przedmioty martwe. Duchowosć jaka jest wkładana w tej regigii do głowy takiemu "wierzacemu" to stek bzdur... Jest to religia niebezpieczna bo opiera się na nawiązywaniu kontaktów z demonami czyli niestety Szatanem i jego złymi odmainami. Odmianami tylko w nazewnictwie. Nie wiem czy wiecie ale Szatan również potrafi czynić dobro, pomagać stwarzać pozory dobra dla ludzkości, by się nie ujawniać, a kryć pod róznymi przykrywkami. Szatan obecnie realizuje swój plan odwlekania od Boga jak największej ilości ludzi żyjących na ziemi.

Gość stary dziadyga
lubie go nie obwija w bawełnę wali prawdę z mostu a ze niektórym prawda w oczy kole to go nie Lubia

Racja, nauczcie sie czytac ze zrozumieniem a dopiero potem sie czepiajcie. Moze lepiej spojrzcie najpierw jacy bezczelni sa wasi bozyszcza z tvn-u typu wojewodzki, kuzniar czy lis! oni to maja monopol na obrazanie? wlasnie...o jakim tu obrazaniu mowa...kazdy kto wie czym jest buddyzm wie, ze cejrowski powiedzial prawde, nikogo nie obrazajac...

Gość medont
Cejrowski to hipokryta i ortodoks

Gość marian54
powiedzial prawde w oczy a wy lemingi bez zadnej wiedzy o swiecie od razu robicie pyskowke :o jestescie tylko kupa bezmyslnych niewolnikow zdolnych tyrac za 1500 brutto

Gość buddysta
no i proszę tolerancja katolicja. Jestem Polakiem i Buddysta z wyboru obłuda kościoła i fascynacja filozofią Zen to spowodowała. A teraz co nagle wszyscy innowiercy co nie sa katolikami wypier.... z Polski? nie byłem w kraju 7 lat a tu gorszy syf ... i dziwić się że ludzie wsydzą sie przyznać do poskości.

Gość geqq
Cejrowski ma racje, buddyzm to stek bzdur dla palantów

Gość xq
Buddyzm jest religią bądż filozofia jak kto woli bo to pozostaje do własnej interpretacji,która uczy miłować tak samo jak wiara katolicka a jeśli by nazwać współczucie wobec innych,także i złych obłaskawianiem demonów no to już kpina ,jeżeli chodzi o symbolikę to zawiera się ona w każdej religii.Niestety o buddyżmie nie da się opowiadać w prosty chłopski sposób w dwadzieścia parę minut no chyba,że właśnie do takich odbiorców chce się trafić z wiadomych przyczyn-zwykła propaganda aby nawracać katolickich podatników-smutne ale prawdziwe.Ciekawe panie Cejrowski czy ten odcinek kosztował coś ekstra:) Więcej http://www.se.pl/rozrywka/plotki/wojeciech-cejrowski-tlumaczy-sie-z-wypowiedzi-o-buddyzmie-dalajlama-modli-sie-do-lucyfera_237683.html

Gość piszcie co chcecie
uwielbiam Cejrowskiego za formułę jego programu, a odcinek o buddyzmie był dla mnie jednym z najlepszych i przybliżył mi tą filozofię szybciej i konkretniej niż niejedna książka o takiej tematyce.