Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BrzydkieKaczątkoli

Obiad za pięć złotych?

Polecane posty

Gość BrzydkieKaczątkoli

Czy jest możliwy w tym kraju? Tylko tyle mam w portfelu,za chwilę przyjdą głodi córka,syn ze szkoly i mąż z pracy. Nie przelewa się nam,ale nie mogę pozwolić na to żeby oni byli głodni! Macie jakieś pomysły,co mogłabym za tą sumę ugotować?

Gość makaron z ketchupem
:D

Gość mozesz zrobić
krązki ziemniaczane, babke ziemniaczna albo zupe za 5 zl da sie zrobic obiad ale nic super dobrego :)

Gość dlaczemmuu??
kup kilo ziemniaków zrobisz frytki plus jajko sadzone dla kazdego :) lub placki ziemniaczane ze smietana

Gość ewrewrq
kilogram gotowych frytek jest tańszy od kilograma ziemniaków, nie wiem jak oni to robią :classic_cool:

Gość mozesz zrobić
albo kopytka :)

Mrozonki "na patelnie" i na zupe kosztuja do 3zl, wystaczy na zupe. Za reszte dodatki Albo makaron (u mnie w sklepie spokojnie za 1,50 w markecie z przeceny do 1zl - bezjajeczny :P) + koncentrat 0,89 -1,20 + cebula + oregano Malo zdrowe: parowki z wody i suchy chleb

Gość tak wiec
albo pyzy ziemniaczane, zupe pomidorowa z ryzem, lub kupic gotowe pierogi w biedronce chyba 1kg kosztuje 4,99zl

Gość no to masz oto lista
nalesniki: mleko jajo maka dzem pampuchy z jogutrem makaron z serem kotlety sojowe ziemniaki surowka zupa dowolna lazanki placki ziemniaczane fasola po bretońsku placki z jabłakmi wymieniac dalej?

Gość taaka jeddna
Paluszki rybne z biedronki (10 szt) - 3,80 + ziemniaki, a jak masz w domu korniszony to juz będzie git......

to zalezy co autorka ma w domu, bo jesli NIC to nie ma szans ani na nalesniki ani frytki, ani placki - olej kosztuje 4zl

Gość as323
kluski śląskie - make w domu chyba masz i jajko, ziemniaki tez mieć powinnaś, do tego zezłocic cebulę lub jak masz kiełbase to ja podsmażyć albo slonine, każdy bedzie pojedzony i do tego skrzydelka i koncentrat i zupa pomidorowa i masz 2 dania jak złoto

jeszcze moze byc ryz z jablkami - na upartego tylko ryz i jablka gotowane na wodzie - cukier i cynamon jak masz

Z bardzo niezdrowych - makaron z kupnym sosem, zagescic maka jak masz bedzie wiecej

Gość taka sobie ja smuteczka
odkad niedawno umarla mi ukochana mama to ja tylko jej jaktajtaniej, bo mam starszne rachunki oplaty, czynsz ... zreszta jak byla to tez skromnie zylismy.... czasem mam tak wielka ochote na normalny obiad , kiedys ktos powiedzial mi: nie umiesz gotowac ? smieszne, jestem sama, gotuje sobie, najczesciej sa to zupy( chociaz ostatnio bardzo mi nie smakuja, bo sa na kostce za 80gr ziemniak i marchewka i codziennie juz tego jesc nie moge. obiad normalny rzadko gotuje, bo jak ugotuje to na jedna osobe tak sie nie oplaca... nie mam oleju juz... jesli ma sie rodzine to zawsze olej musi byc te wszystkie przyprawy,a ja na wszystkim musze oszczedzac. zostaje mi jesc chleb z pasztetem lub z dzemem na slodko, mieszkac samemu nie da sie wyzyc w malym miasteczku... starcza tylko na oplaty, a gdzie tu kupic szampon pasta do zebow podpaski proszek mydlo :(

Gość ruszofy flamink
autorko, napisz wpierw jakie masz składniki w domu, bo coś na pewno musisz mieć