Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wkurzona i zatroskana mama

Wkurwia mnie, że moje dziecko może nie dostać się do przedszkola

Polecane posty

I wkurwia mnie jeszcze to, że pajac Tusk każe takim 5-6 letnim maleństwom chodzić do podstawówki z dryblasami, pomimo braku warunków lokalowych i zdrowego rozsądku aby dzieciaczki wysyłać do szkół!!!!!!!!!!!! Kiedyś było normalniej - przedszkole dla małych dzieci, szkoła dla dzieci starszych, a teraz debile namieszali i wszystko ma się mścić na naszych dzieciach!!!!!!!!!! I po co te pieprzone gimnazja i skrócone licea!!!!! To wszystko chore.

Gość lela***
A jeszcze likwidują mniejsze szkoły i robią wielkie KOŁCHOZY :-0 Ja rozumiem, że kryzys, ale oszczędzać na dzieciach?! Klasy po 35 osób i niech mi ktoś powie, że ten nauczyciel dopilnuje i pochyli się nad każdym dzieckiem. Już nie mówię o dyslektykach, dziciakach z ADHD czy z innymi problemami :-0

Gość nie jest latwo
chcesz zeby dziecko sie dostało jest jedna metoda. moje dziecko w tamtym roku nie dostało sie do przedszkola ktore mmam pod blokiem od 20 lat. podostawal sie dzieci rodzicow z konca miasta moje nie . do tego wymog ze dziecko ma miec skonczone 3 latka, niektore z grupy do dzis tyle nie maja. moja rada: wypleniajac podanie zaznaczaj co sie da. ze jestes samotna matka itd. bo co ci zrobia ja kwyjdzie najaw... nic. nasze dziecko wpisalismy na liste rezerwowa, i znalezlismy kogos kto ma dojscia i zalatwil nam przyjecie do przedszkola.

rzeczywiście nie zdarzyło się Wam aby ktoś sprawdzał dane w ankiecie, że jesteście samotne? Nie żądają zaświadczeń z USC lub wyroków sądów?

Gość smutny Alfred
moze zakażne albo niepełnosprytne jakie. w pierwszej kolejnosci dzieci z wartosciowych rodzin powinny byc przyjmowane skoro nie dla wszystkich jest miejsce

ehh niektore matki to naprawde psychologa potrzebuja.. Boze biedne dzieci, oj oj oj nic im sie nie stanie jak pojda rok wczesniej do szkoly!

Gość nie ma zmiłuj
przedeszystkim powinna byc rejonizacja..... mało brakowało a wozil bym dziecko na koniec miasta majac przedszkole pod blokim doslowanie 200 metrow. udalo sie wcisnac , dziecko zaczyna chodzic i czego sie czlowiek dowiaduje ... ze mimo iz dziecko sie wkalifikowało... obooje rodzicow pracujacych, wiek dziecka 3 latka ... to w grupie dziecka sa dzieciaki nie majace 3 latek albo na dniach je koncza. i co myslicie ze to nie było załatwiane !!! mowie ci klam w tym jebanym podaniu bo zostaniesz na lodzie. decyzja twoja.

Gość Gostek z adhd
Wpisz w ankiecie że jesteś pracownikiem oświaty.

Ale 3-latki są kwalifikowane rocznikowo, prawda? Nieważne czy ze stycznia czy października.... Czy mam złe informacje...?

Gość Gostek z adhd
Trzy lata skończone

"Klasy po 35 osób i niech mi ktoś powie, że ten nauczyciel dopilnuje i pochyli się nad każdym dzieckiem. Już nie mówię o dyslektykach, dziciakach z ADHD czy z innymi problemami" Ja chodziłem do klasy 33 osobowej i jakoś wszyscy potrafili skończyc szkołe i słuchac nauczyciela na lekcji. A o wynalazkach typu ADHD czy dysleksjach nikt nie mówił. Jak ktoś robił błędy to dostawał taka prace domową, że od razu zapamietał poprawna pisownię a jak był niegrzeczny to stał przy ławce i przybywał na drugi dzień do szkoły z rodzicem. A teraz jak dzieciar głąb to papier o dysleksji a jak bachor nieznosny to zaświadczenie o ADHD bo sie wielkim rodzicom nie chce usiąść z dzieciarem nad książką ani nauczyć grzeczności. A szkoły nech likwiduja bo na chuj płacic pensje i za utrzymanie budynków które sa obłożone w 30-40%

Gość oj lejdi
co ty o tym mozesz wiedziec?! dzieci nie masz, wiec pogadamy jak miec je bedziesz punkt widzenia kochana zalezy od punktu siedzenia-ZAWSZE

Gość Men Struacja
Pierdole w doope tuska kurve mende społeczną!

Gość nie ma zmiłuj
tak rocznikowo, nie musi miec skonczonych 3 lat. ale jak np. dzis w grupie dziecko mialo 3 urodziny. wiec jak rekrutowali to mialo skonczone 2,5 roczku a dostało sie nie zlisty dodatkowej tylko odrazu a moja nie.

Gość Gostek z adhd
O to coś się wreszcie zmieniło.

moj syn w ubieglym roku sie nie dostal bo 3 lata konczyl w grudniu...ciekaw jak bedzie teraz...dzis zlozylam wniosek o przyjecie

Gość rb7
Nie ma miejsc w przedszkolach bo nie ma na nie pieniędzy. Państwo przypomina sobie o obywatelach tylko w dniach płatności podatków i zusów a w pozostałych dniach miesiąca ma obywatela w dupie. Jesteśmy tylko podatnikami i niczym wiecej (nawet nie nikim). Ostatnia reforma edukacji, merytorycznie totalny idiotyzm ale, co ważne stworzy o jeden rocznik podatników wiecej. Polityka prorodzinna, kolejna obłuda. Do przedszkoli nie dostają się nawet dzieci z rodzin wielodzietnych a już szczególnie z tych, których rodzice są na tyle głupi że pracują i sobie radzą. Nigdy nie korzystałem z żadnej formy pomocy społecznej, kolejna głupota a głupotę się karze. Mam czwórkę dzieci i oboje pracujemy. Musze wziąć rozwód aby dziecko dostało się do przedszkola. Super ? Ciekawe jak zareagują w sądzie na taką przyczynę żądania rozwodu. Zawsze mogę wysłać Tuskowi dowód i wyjechać z kraju. Tam przynajmniej będę sobie umiał wytłumaczyć dlaczego jesten obywatelem II kategorii - bez złudzeń

Gość zyletkaprzyjaciolka
Nie dramatyzujcie, w Anglii dzieci do szkoly podstawowej zaczynaja chodzic w wieku 4 lat :)

Gość martyna03933
nie ktore dzieci jeszcze w wieku 4 lat dobrze mówic nie umia to jak niby maja isc do szkoły??

Gość pierdupierdu
Widzicie jak dobrze mieszkać na wsi,u nas nie ma problemu z przedszkolem,autobus przyjedzie pod dom ,dziecko przywiezie i zawiezie :P