Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kadrowa82

Forum kadrowe

Polecane posty

Gość kadrowa82

Hej dziewczyny, właśnie podjęłam pracę w dziale kadr. Chciałabym, żebyśmy miały tu swoje miejsce, wspierały się nawzajem i pomagały w zawiłościach tematu. Mam nadzieję, że się odezwiecie:-)

Gość Kaśka123
Witam, moja pracownica urodziła z rok temu dziecko, aktualnie jest na urlopie wychowawczym, ale z dniem 01.11.2012r. chciałaby wrócić do pracy. Aby umożliwić jej opiekę nad dzieckiem, zaproponowałam jej pracę w formie elastycznej w zadaniowym systemie, zgodnie z regulaminem pracy, pracę będzie wykonywać w domu w godzinach, które najlepiej jej pasują, tylko raz w tygodniu będzie zjawiała się w biurze na parę godzin. Zakupiłem i wydałem jej sprzęt potrzebny do pracy, oraz telefon i internet, za który będę płaciła firma. Dodam, że w regulaminie mam zapis że „Pracowników obowiązuje system równoważnego i zadaniowego czasu pracy". W związku z powyższym mam parę pytań: 1.Czy muszę zmieniać umowę, czy wystarczy zapis w regulaminie i pismo dla pracownika informujące o zmianie warunków zatrudnienia, czy jednak musze zrobić aneks? 2.Co z listą obecności i ewidencją czasu pracy? Zgodnie z KP przy zadaniowym czasie pracy niema obowiązku, ale co na to PIP? 3.Co w razie wypadku przy pracy? 4.Czy mogę mieć pracownika zatrudnionego na te dwa systemy- zrównoważony i zadaniowy? 5.Czy musze określić w np. piśmie informującym miejsce wykonywania pracy, ponieważ zgodnie z KP muszę powiadomić pracownika o tym. Serdecznie proszę o pomoc.