Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabijesie;(

Gdzie idzie dusza po samobojstwie?

Polecane posty

Gość zabijesie;(
czyli on jest teraz skazany na siebie ?;(

Gość zabijesie;(
dlaczego czas jest krótki?? masz na mysli ogolnie zycie czy jakis czas po jego smierci? Boze ja nadal nie wierzę.. nie potrafie uwierzyc..wszyscy ale nie on na litosc boska!

Gość twoja mmmm
do autora: Popełnił samoboja i nie wyjaśnił przyczyn? Dlaczego to zrobił ani listu ani nic?

a ty poczytaj Biblię . Wiesz ,zę nauka o czyścu pojawiła siew nauczniu KK w 600 lat po śmierci Chrystusa ? Jeśli czyściec istnieje to jaki sens ma przyjście na świat Jezusa ?

Gość oeiwoieww
czyściec tępaki został wymyslony przez kościoł po zarazie z 1348 roku, w ogóle całe to chrześcijaństwo się kupy nijak nie trzyma. Przeciez wiadomo, że to jakieś mrzonki bez logiki ani sensu, raj, no jasne...

dlaczego czas jest krótki ? bo dziś żyjesz a jtro mozesz być martwa . A martwej nik w niczym nie pomoże . choćby i hurtem msze zamawiał .

Gość idą do
czas sądu nad jego dusza mam na myśli, jeśli ktoś popełnił uczynki dobre i złe to jest chwila dla niego aby ludzie tu żyjący za ten czyn zdążyli wynagrodzić Panu a do tego jeśli to uczynisz będzie to świadczyć w dniu Twojej śmierci na Twoją korzyść w oczach Boga

Gość zabijesie;(
cholera ;(;(;( :( nie zostawil nic,oprocz pozegnania na facebooku..

Gość młody...:)
pujdzie tam gdzie mu pisane ... a własciwie tam gdzie wybrał ... jesli zabił się bo chciał sam z własnej woli i w pełnej podkreślam PEŁNEJ swiadmoości swojego czynu to sam wybrał piekło ... a jesli nie był swiadomy swojego czynu i zrobił to pod wpływem depresj środków oduzających i tak naprawdę nie chciał tego to myslę że BÓG miłoserny zlituje sie nad nim ... jesli tak to trzeba się modlic za tego nieszczesnika .. ja sie dziś pomodle za niego ...

Gość zabijesie;(
czyli do pogrzebu moge isc do komuni za niego? ale czy dla niego to bedzie dobre czy dla mnie w dniu smierci? na razie on jest najwazniejszy jak mam mu pomoc??

w jaki sposób człowiek mozę wynagrodzić Jezusowi Jego ofiarę i to jeszcze uczynkami ?

Gość idą do
alium przyjście na świat Jezusa maiło taki sens że przyjął na Siebie wszystkie kary za nas jakimi ziemia miała być dotknięta czyli nie istnielibyśmy gdyby nie Jego ofiara, co do czyścca to raczej nikt na niebo by nie zasłużył i to akt miłosierdzia względem nas

Gość zabijesie;(
mysle ze nie chcial sie zabic.. depresja,slaba psychika go przytloczyly.. Boze oby byl w niebie.. dziekuje, prosze niech jak najwiecej osob sie za niego pomodli... Piotr M.,lat 18

na jakiej podstawie opierasz swoją wiedze na ten temat ?

Gość zabijesie;(
nie chce pomoc sobie!!! to jest bez sensu!!!

a jaki sens jest moflić sie za kogoś kto nie żyje ?

Gość idą do
Jezus mówił o tym wiele razy aby jedno drugich brzemiona nosili, aby sie miłowali tak jak On nas umiłował więc podał sposoby jeśli pójdziesz za tego do komunii oczywiście i do spowiedzi to i dla niego i dla siebie w dniu swojej śmierci za akt miłosierdzia dostąpisz miłosierdzia

Tam na co zasłużyła. IMHO. nie skrzywdziła nikogo to gdzie miałaby iść? No chyba że było inaczej.

Gość oeiwoieww
a jesli nie był swiadomy swojego czynu i zrobił to pod wpływem depresj środków oduzających i tak naprawdę nie chciał tego to myslę że BÓG miłoserny zlituje sie nad nim ... to ten Bóg jest w końcu nieskończenie miłosierny czy tylko czasem? :p Jak jest nieskończenie miłosierny to powinien chyba litowac sie nad wszystkimi? No i nikt nie popełnia samobójstwa bez powodu- czy problemy np. gwałcenie przez ojca są mniej usprawiedliwione niz choroba psychiczna jak depresja? To się nie klei. A tak w ogóle to nie ma zadnego Boga, wic nie przejmujta się.

Gość zaftran
allium a nie uwazasz ze wobec niewinnego czlowieka pieklo jest niesprawiedliwe skoro nic zlego w zyciu nie uczynil i zniszczyl go ten swiat-bo byl na niego zbyt wrazliwy?

zależy. Może iść tu i tu, ale to zależy dlaczego ktoś popełnił samobójstwo.

Gość idą do
allium pozwolę sobie polecić książkę " ostrzeżenia z za świtów" czy obejrzeć na youtube egzorcyzmy Analise Mitchel oraz posłuchac oryginalnych taśm

Gość twoja mmmm
ile miał lat? Miał problemy? np: - kredyty? -był chory na nieuleczalną chorobę np rak? .... -miał gdzie mieszkać? -miał prace? -nałogowe :narkotyki, alkoholizm? -

Bóg nie dizała jak automat ,dał nam Jezusa , dał nam szansę na zbawienie , dał jasne zasady i wybór . Ale jest też Ojcem i to Ojcem Miłosierdzia i tak szczerze mówiąć największą nadzieję pokładam właśnie w tej Miłości i Miłosierdziu .

Gość zaftran
allium wiem ale czy moglabys odpowiedziec tylko na moje pytanie?

idą do - a ja tobir polecam Biblię - Księgi Starego i Nowego Testamentu .

Gość zabijesie;(
nie ma Boga=nie ma Piotrka tak byc nie! moze Bog jest i koniec! ;( mial 18 lat... mial slaba psychike ale nie wiem w czym rzecz, moze po prostu ogolnie zycie go przygniotlo...

Gość twoja mmmm
mój sąsiad np popełnił samobójstwo w wieku 50 lat pownieważ: -miał kredyty - nie miał własnego mieszkania (mieszkał na wynajętym) i groziła mu eksmisja -stracił prace -zaczoł się u niego nowotwór płuc

Gość zabijesie;(
nie mial nalogow,kredytow,zdrowy byl,mieszkal z rodzicami,uczyl sie w technikum,3 rok