Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabijesie;(

Gdzie idzie dusza po samobojstwie?

Polecane posty

ci co żyli bez grzechu pójdą od razu do nieba a ci co grzeszyli musza przejsc przez czyściec no to w końcu dla kogo jest piekło ?:)

no ,tak -zawsze przychodzi ten moment kiedy dyskutant nie ma argumentów to zaczynają siewycieczki z " pokorą i pychą " w tle "D

Gość młody...:)
zbawienie bedzie polegać na tym że ucieszymy się jako sprawiedliwi któży całe zycie wybieraliśmy Boga że oto znalazła się ta zbłąkana owca ten brat umarły

Gość idą do
a kto jest na świcie bez grzechu?????????????????????????????????????????????

a piekło jest dla tych co swiadomie odrzucili Boga

idą do szczerze i bez złośliwości olecam ci Pismo Św . Nie karm swojego umysłu i serca ludzkimi naukami i wymysłami , oprzyj sie na Bożym Słowie . Nie jest pychą znać Biblie , ale głupotą jest Ją lekceważyć.

allium ja cały czas jestem i mam argumenty

mlody , widać ,zę swoją wiedżę opierasz na bardzo swobodnych interpretacjach , chyba nawet nie Pisma a nawet nauk KK . A to nic dobrego z tego nie wyjdzie . Tobie też polecam lekturę podstawową - Biblię .

Gość tego nikt nie wie
gdyby dusza umierała to byłoby super. Nie chcę zyc wiecznie. A sypie mi sie na głowę tyle nieszczęść codziennie, że nie jestem juz w stanie tego wytrzymać. Bóg wcale nie daje nam tyle ile możemy unieść, tylko znęca się nad nami ze skrajnym OKRUCIEŃSTWEM, SADYZMEM I NIENAWIŚCIĄ. Im bardziej sie staramy żyć zgodnie z jego przykazaniami, tym bardziej nas prześladuje.

Gość idą do
podpieram sie słowami z Pisma Św NT i zapytuję jeszcze raz? "kto jest bez grzech niech rzuci pierwszy kamień"

a co to naczy twoim zdaniem świadomie odrzucili Boga ? podaj , prosze przykład .

idą do ma racje nie ma na swiecie nikogo bez grzechu ... a jesli ktoś śię za takiego uważa to grzeszy pierwszym szatańskim grzechem- pychą

a co to naczy twoim zdaniem świadomie odrzucili Boga ? podaj , prosze przykład .

ale o co chodzi z tymi kamieniami ? ktoś kogoś o cos oskarża ? mnie idą do oskarża o pychę , ale ja sienie gniewam i wybaczam . Przyzwyczajona jestem :)

świadomie tzn ... jest ładny dzień a ja idę się zabić bo mam taki kaprys bo powiedziec Boże dałeś mi zycie a ja juz go nie chcę bo Ciebie tak naprawdę nie ma wię mam wszystko i wszystkich w d**** BO TAK CHCĘ

Gość idą do
myślę że przypowieść o syny marnotrawnym też pochodzi z NT więc podparłem się już chyba wystarczająco tym to w nim napisane a nie w wymysłach ludzkich

Gość 12345678808777
a ja? od kilku lat chyba mam depresje, codziennie dzien w dzien mysle o samobojstwie, o tym jak moje zycie jest do duy jak bardzo nienawidze tego swiata, nikt o tym nie wie na codzien jestem usmiechnieta i sprawiam wrazenie osoby zadowolonej z zycia, ale ja udaje caly czas gram. w sercu smutek na zewnatrz smiech mam juz tego wszystkiego serdecznie dość, zawsze jak jade autem do pracy czy gdziekolwiek indziej i jak na przeciwko jedzie tir mam ochote wjebac sie mu na czołowke, ale jakos nie mam odwagi. to trwa juz ladnych 7 lat i wiem ze nie wyjde z tego nikt mi nie moze pomoc , moim wybawieniem jest smierc, moze kiedys bede miala tyle odwagi i to zrobie na razie sie mecze ale jak dlugo jeszcze wytrzymam nie wiem ;( zabijcie mnie ;( mam nadzieje ze koniec swiata 2012 to nie sciema.

dobrze myślisz - przypowieść o SM pochodzi z NT :)

Gość 12345678808777
dlaczego bog jest taki niesprawiedliwy, nie rodzimy sie z rownymi szansami

Gość idą do
data końca świata to bzdura, to ma być oczyszczenie świata a nie jego koniec a do tego do dat nie ma co wiązać sie bo zależy to od naszej poprawy

Biblia naucza w Liście św. Jakuba 2,24, że "człowiek dostępuje usprawiedliwienia na podstawie uczynków, a nie samej tylko wiary". "Także św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 13,2, powiedział: "Gdybym posiadał wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym". Uznanie, że Luter popełnił tytej kwestii zasadniczy błąd, bardzo wiele mnie kosztowało. Od siedmiu lat Luter był moim głównym źródłem inspiracji do pełnego głoszenia mocy Słowa. Poza tym, doktryna ta była podstawą intelektualną całej Reformacji.

Gość no nie mogeee
allium jakiego jesteś wyznania?

jestem protestantką :) chyba sobie to w stopce zapiszę :D

zmykam , zostawiam nr gg 17942282 zapraszam do dyskusji ... spokojnej nocy zyczę wszystkim ... a w szczególności autorce tematu ...BÓG Z WAMI !!!

no i nie doczekałam sie wyjaśnienia dla kogo jest piekło :)

Gość no nie mogeee
allium protestanci to ci co łażą po domach z ulotkami? :)

Gość idą do
to nie Bóg jest niesprawiedliwy, on dał nam 10 przykazań a to ludzie nie przestrzegają ich i to ludzie chcą dominować jedni nad drugimi, powodują zanieczyszczenia ziemi, modyfikują jedzenie co powoduje nowotwory, bawią si w genetykę z wirusami i innymi organizmami to ludzie powodują wojny, zabijają itp bo nie chcą uznać praw Boga ani jego istnienia ani konsekwencji swoich działań. On jest tak miłosierny, że nasza wolna wola dana nam jest dla Niego tak ważna ale nie łam się jest sporo życzliwych Ci osób które życzą Ci dobrze