Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowaowa

Jakie konsekwencje?

Polecane posty

Gość bankowaowa

Założyłam w ubiegłym roku konto w banku. Nikogo nie upoważniałam do tego, aby miał w nie wgląd(w wyciągi, itd.), ale dowiedziałam się wczoraj, że pracownik banku udostępnił wyciąg z mojego konta (od momentu jego założenia) mojej mamie. Mamie już powiedziałam co o tym myślę, ale chciałam się dowiedzieć, jakie konsekwencje poniesie pracownik banku, gdy złożę na niego skargę, bo odpuścić nie zamierzam. To, że jestem młoda, a pracownik jest znajomym rodziny nie uprawnia go do łamania przepisów. Pomijając moje wkurwienie... Ktoś się orientuje?

Gość Marcin_84
zaloz konto w innym banku

Gość ewqfqeffqefeq
Może stracić pracę. To pewne.

Gość bankowaowa
Nie zamierzam powtórnie narażać się na takie incydenty, dlatego konta nie zmienię. A mam nadzieję, że wniesiona skarga sprawi, iż inni pracownicy przestaną przenosić znajomości prywatne na pracę i odwrotnie.

myślę że to całkowicie niedopuszczalne, i być może bank będzie musiał ponieść karę (nie tylko pracownik) na to są przepisy. Ale musisz mieć dowód na to co się stało?

Gość bankowaowa
W umowie nie podawałam nikogo, kogo bym upoważniała. To dowód numer jeden. A drugim jest wyciąg, który leży w moim domu. Takie dowody wystarczą?

Gość jatojatojasne
Zwolnienie, to chyba pikuś. Ja znalazłam coś takiego: "Kto, będąc obowiązany do zachowania tajemnicy bankowej, ujawnia lub wykorzystuje informacje stanowiące tajemnicę bankową, niezgodnie z upoważnieniem określonym w ustawie, podlega grzywnie do 1.000.000 złotych i karze pozbawienia wolności do lat 3"

Gość bankowaowa
Tak więc się pan zdziwi troszkę...ale za głupotę się płaci :)

Gość widze, slysze, pisze
Kobieto wal z tym do sądu i roszczenie o naruszenie tajemnicy bankowej i dóbr osobistych. Wydoisz z nich kasę:)