Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredyt studencki

czy bral ktoś z Was kredyt studencki?

Polecane posty

Gość kredyt studencki

Chciałabym ubiegać się o kredyt studencki, gdyż od października idę na studia, czy ciężko jest taki kredyt dostać? Czy przyznają każdemu czy raczej nie?

Gość kredyt studencki
nikt?

Gość no nie mogeee
daj spokój ładować się w kredyt z początkiem rozpoczecia nowego, samodzielnego zycia? najwieksza głupota jaka mozna sobie zgotowac. po studiach nie masz nic a kredyt splacic trzeba...i brac nastepny na mieszkanie, auto itp. idiotyzm totalny

Gość kredyt studencki
kredyt sie splaca po 2latach od zakonczenia studiow, a poza tym mam w planach po studiach wyjechac za granice, bo tam jest dobrze platna praca anizeli w Polsce

Gość no nie mogeee
zycie to nie bajka :) to co teraz myslisz,ze wszystko jest takie latwe i proste... tylko ci się wydaje :) ubabrasz sie w tym kredycie jak w blocie

Gość kredyt studencki
no a jak kogos nie stac na studia? ide na taki kierunek co zajecia sa codziennie od 8do 21..moglabym ewentualnie pracowac w weekendy ale przy takiej pracy to sie chyba nie utrzymam?

Gość no nie mogeee
jak kogoś nie stać to ma stypendium socjalne itp. (o ile mu przysługuje) albo IDZIE NA ZAOCZNE! nie dla każdego są studia dzienne.

Gość kredyt studencki
tego kierunku nie ma zaocznie, a chce isc na studia medyczne ;)

Gość no nie mogeee
i po studiach chcesz wyjechac za granice? :o a specjalizacja? :o daj sobie spokoj ze studiami medycznymi jesli nie masz kasy, te studia wymagaja kasy

Gość kredyt studencki
no właśnie to jest takie niesprawiedliwe, człowiek nie może iść za swoimi marzeniami, bo nie ma kasy :-(

Gość no nie mogeee
bedzie ci ciezko jesli jestes z rodziny ktora nie pomoze ci sie utrzymac na studiach :o po studiach nie zarabiasz kokosow, robisz specjalizacje za marne grosze o ile sie od razu dostaniesz i kasa tez jest nadal potrzebna na zycie. jak splacisz kredyt? ojj mlody/a jestes....

Gość kredyt studencki
no właśnie to jest takie niesprawiedliwe, człowiek nie może iść za marzeniami, bo nie ma kasy :-(

Gość kredyt studencki
no właśnie jestem, po prostu pomyślałam o tym kredycie, bo to chyba jedyne wyjście..albo te stypendium socjalne, ale ile w ogóle mogłabym dostać?a poza tym ten kredyt spłaca się dopiero po 2latach od zakończenia studiów..wiec chyba miałabym czas na znalezienie pracy?

Gość no nie mogeee
a co chcesz robic po studiach? pracować w zawodzie? to dłuższa droga niż 6 letnie studia medyczne :o poczytaj o tym bo mało wiesz...bardzo mało. po studiach jest staż za marne grosze, potem masz LEP, specjalizacja trwa 5-6 lat To nie hop siup ze po 6letnich studiach jesteś lekarzem i leczysz ludzi... nie wiem ile socjalnego ci przysługuje. to zalezy od zarobków rodziców. jak nie przekracza 500 zł dochodu na jednego członka to coś dostaniesz. ile - zalezy od uczelni. zastanów się jednak. bez kasy.... a wszystko kosztuje, no chyba ze bedziesz mieszkal/a u rodziców a nie wynajmowal/a Wtedy sporo kosztów odchodzi.

Gość kredyt studencki
500zl? nie przekracza 400..musiałabym mieszkać w akademiku, bo na wsi mieszkam, a na zaoczne? przecież to jest koszt od 350 nawet do 700zl, a musiałabym znaleźć prace w mieście, wynająć pokój, opłacić studia i wyżywić się, tylko tego socjalnego to nie wiadomo ile bym dostała, a tu gdzie mieszkam nie ma pracy bo to jest wieś..i tak źle i tak niedobrze

Gość no nie mogeee
zapytaj na forum uczelni która cię interesuje ile można dostać max. socjalnego Koszty utrzymania zależą też od miasta. Warszawa/Kraków są najdroższymi. Wrocław też dość drogi. Poznać jako tako. Katowice, Opole, Toruń tanie. tyle wiem.

Gość kredyt studencki
ok, dzięki ;)

jeśli chcesz iść na medycynę i jesteś PEWNA, że dasz radę się utrzymać na studiach (zaliczać kolejne semestry), to nawet się nie zastanawiaj tylko startuj po kredyt 🖐️ Spłacisz spokojnie i bez stresu :)

Gość no nie mogeeeee
jakim cudem spłaci jak ma na to 2 lata po studiach? no jakim cudem pytam? chyba nigdy nie byłeś na studiach dziennych skoro udzielasz takich złotych rad :o

na spłatę nie ma 2 lat po studiach, ale dwa lata po studiach zaczyna się spłatę. Cały okres spłacania kredytu studenckiego, przynajmniej w PKO, jest dwa razy dłuższy niż okres pobierania kredytu, więc dla przykładu, pobierałam kredyt przez trzy lata, dwa lata po zakończeniu studiów zaczęłam go spłacać i mam na to 6 lat.

Gość male ciche
dorka ma racje co do zaczecia splaty, poza tym z tego co wiem to jest to kredyt nie oprocentowany albo jakos nisko, ja radze brac i jednak spelniac marzenia

sami spece widze się wypowiadają jeśli skończysz medycynę, minimum 2 lata (i staż 1 rok)musisz pracować w Polsce, bo zagranicą nikt legalnie zatrudnić Cię nie może jeśli wydaje Ci się że skończysz lek i będziesz dobrze zarabiać muszę Cię rozczarować. Ja zarabiam 2800 zł. Prywatnie nic nie dorobię bo nie mam specjalizacji- porażka totalna. Jeśli odejmiesz od tego koszty życia, mieszkania to zostaje Ci tylko debet. Niektórym się wydaje że kończą lek i od razu są kokosy, a prawda jest taka że na nie albo trzeba czekać 15 lat, albo ma się lekarzy rodziców.