Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowana :/

Blizny i dziury po trądziku

Polecane posty

Witam! Szukam jakiegoś SKUTECZNEGO kremu, maści, żelu itp do twarzy na dosyć głębokie dziury po wyciskanym trądziku... w strefie T( a dokładnie powyżej nosa- między brwiami). Na razie nie chcę stosować jakichś drastycznych zabiegów typu laser... bo to dla mnie już ostateczność, a poza tym nie stać mnie... A więc czy stosował ktoś jakiś kosmetyk i czy pomógł ??

Gość zadbajocialo.pl
witam. ja polecam derma roller.Derma Roller jest najlepszą alternatywą do inwazyjnych drogich zabiegów chirurgii plastycznej i laseroterapii.Badania naukowców wykazują iż metoda ta doprowadza do redukcji blizn aż o 80%..Derma-Roller usuwa blizny po trądziku i blizny wiecej informacji http://zadbajocialo.pl/mezoterapia-c-6.html

Gość malczynska
Kochana RETIN A i nie ma nic lepszego wpisz sobie w utubie sa nawet filmiki przed i po !!pozdrawiam

Gość malczynska
i derma roller tez super a na to retin a!

chwila ,piszemy o bliznach po trądziku ,czy o samym tradziku ? retinol jest na trądzik pospolity

Zdaję sobie sprawę, że one nigdy w 100 % nie znikną, ale chciałabym je chodź trochę spłycić... nie są one zbyt głębokie, aczkolwiek liczę na to że istnieje jakieś realne rozwiązanie tego problemu po za laserem... Czytałam co nieco o Derma-Roller i wygląda na to że jest to dosyć skuteczne rozwiązanie... Tak więc czy stosował ktoś z Was ten rodzaj ,,zabiegu" ? Ponoć z twarzy lecą strugi krwi...

Gość mikimini
hej :) ja od listopada stosuję Glyco-a, fajny, pomaga mi, dziurki i blizny spłyciły się, cera rozjaśniona i gładsza. Ale ja niecierpliwa jestem i już chciałabym po 5 mies mieć cerę jak dupcia bobasa, chociaż na dziurki pracowałam jakieś 12 lat :( Stwierdziłam, że 12% kwasu to mało i zamówiłam 35% (Vita Pelle). Użyłam dopiero raz, jak przyłożyłam tylko do skóry to myślałam, że się wywrócę, swędziało i piekło jak cholera, nawet minuty nie wytrzymałam i zmyłam. Zastanawiam się, jak inne dziewczyny robią sobie taki kwas 70% u kosmetyczki, to musi być jazda :P ale mija dzień i skóra się łuszczy, nie całymi płatami ale jednak, no i jest gładziutka w dotyku. Mam nadzieję, że za kolejne 5 mies będę mogła wyjść już z domu bez tony tapety, bo na razie to nawet śmieci wynoszę wytapetowana :) A ten 35% kwas poleciła mi koleżanka, której mama jest kosmetyczką i powiedziała, że normalnie jest używany w gabinetach, cena 1 zabiegu coś 150 zł a za kwasik dałam 100 i wystarczy tak na oko na 50 zastosowań :D Ważne są peelingi, ja ostatnio wyczytałam, że Ziaja Pro ma fajny peeling mocny, na wizażu ma bardzo wysoką ocenę, jest do cery trądzikowej, planuje kupić.

Gość gość
nie no racja kremy na blizny są beznadziejne. Nie mówię, że w ogóle nie działają ale nie da sie pozbyć blizn dzieki nim. Mi na blizny pomógł przede wszystkim zabieg Surgen. Skóra się wygładza i ujędrnia i wygląda na ożywioną, a kremami się tylko wspomagam :)

Gość gość
Dla mnie kremy też służą jedynie jako wspomagacze bo dobrze nawilżają i po zabiegach wykazują się lepszym działaniem. Polecam zabieg Geneo+. Doradziła mi go pani kosmetolog na darmowej konsultacji w Clinica Cosmetologica w Gdyni. Wszystko mi dokładnie wytłumaczyła. Po kilku zabiegach twarz jak nie z tej ziemi haha. No może trochę zartuję ale wyglądam o wiele wiele lepiej