Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

max.pl

Obumarła ciąża ?

Polecane posty

Jestem w ciąży w ok 10 tygodniu ciąży. Wcześniej miałam nudności bolały mnie piersi. Teraz nic mnie nie boli poza brzuchem kiedy to łapie mnie nagle na krótkie kłucia w dole brzucha. Z tego co sie orientuję, powinnam mieć plamienia, powinien mi zacząć rosnąć brzuch, piersi + ich ból. Dodam, że wcześniej też w ciązy miałam dwie choroby i jedno przeziebienie i mialam uraz brzucha niechcący sie walnęłam tak, że jak dotykam to mnie boli jak od siniaka. Czy jest możliwe, że ciąża obumarła, albo niedługo poronie? Proszę pomóżcie.

Gość co ty pitolisz....
powinnaś miec plamienia ??? chyba niepoważna jestes !! mi moja gin powiedziała, że w razie plamień mam zaraz dzwonic do niej, wiec chyba normalne to nie jest !! A poza tym te objawy kiedys ustępuja, nie będziesz cala ciąże rzygala. A brzuch tak wcześnie nie wyskakuje. Niepotrzebnie sobie wkręcasz głupoty. Kiedy masz wizyte ?

Gość adfnalnflanvalunrel
ja nie mialam zadnych plamien, co do piersi to juz kazda z nas ma inaczej. bole podbrzusza mialam nawet baaaardzo bolesne bo macica sie rozdciaga :) badz dobrej mysli... nerwy na bok - to najgorsze .. brzusio poboli i przejdzie... malenstwo jest narazie baaardzo nisko i malutkie na tyle ze to uderzenie nie powinno do niego nawet dojsc

to w końcu którym tygodniu ciąży zaczyna rosnąć brzuszek?

Gość KASIA MARYSIA.....
w czwartym miesiącu u mnie było widać LEKKI brzuszek

Gość JA W dziesiątym tygodniu
nie miałam żadnych objawów, jakie plamienia, jaki brzuszek?

Gość amors peros
kobieto!!! co ty w ogole piszesz?? jakie palmienia?? 10 tyg nie widac jeszcze brzucha!!!1 bylas w ogole u gina?? biedne dziecko:/ co ty myslisz ze jak dziecko ma pare cm to bedziesz miala brzuch jak pilka?? radze wyvrab sie do gina a nie pytac na kafe dlaczego nie masz plamienia

Mam jeszcze pytanko.. czy pas wibrujący do odchudzania może zaszkodzić dziecku? Kupilam go przed ciążą z myślą że poużywam.

Gość mamaaliiheli
idz niedlugo na usg dla uspokojenia i nie mysl o bzdetach

Gość ja jestem w 12 tyg
i brzuch mam płaski a z dzidzią wszystko ok. Twój maluch ma 2-3 cm wiec normalne ze brzuch jeszcze nie rośnie.

Jeżeli coś Cię niepokoi powinnaś iść do lekarza . Nie wnioskuj od razu czegoś takiego bo w sumie masz nikłe podstawy . U mnie w ok 15 tygodniu było widac , że jestem w ciąży . W 10 nie było nic widać .

Plamienia w ciąży kwalifikują się na pobyt w szpitalu albo przynajmniej leki typu luteina lub duphaston i leżenie w domu gdzie ty tqkie głupoty wyczytałaś, że to normalne? Co do bólu piersi róznie z tym bywa u każdej indywidualnie co do brzucha dziewczyno 10 tydzień to 8 tydzień życie płodu czyli dziecko ma jakieś 3 cm i co ma Ci brzuch już rosnąć? Nie którym dziewczyną nawet w 5 miesiącu nie widać brzucha więc wyluzuj bo to dopiero 10 tydzień a mdłości możesz mieć później albo nie mieś w ogóle.

W internecie kobiety wypowiadały się, że mają plamienia podczas ciąży, różowawe i troche krwi odpowiadali im że to normalne. Ja nie wiem, jest to moja pierwsza ciąża więc sie nie znam.

Gość mamaaliiheli
plamienia w ciazy sa zawsze niepokojace, choc nie zawsze musza prowdzic do tragicznego finalu po prostu idz na wizyte z usg - a do rosniecia brzucha to jeszcze troche ;-)

Gość adfnalnflanvalunrel
zaden pas!!! bez przesady... a brzuch jest indywidualna sprawa.. mnie bardzo szybko zaczal rosnac (wlasciwie na puchnac na poczatku sam dol) teraz jestem w 15 tygodniu a wygladam jak bym juz po 25 byla.. taka juz moja natura.. moja siostra tez tak miala, zato mama taki miala jak byla juz w 8 :)

Gość adfnalnflanvalunrel
a po co ci ten pas?? odchudzanie w ciazy?? po co ...

Powodem plamienia najczęściej jest niedobór progesteronu potrzebnego do utrzymania ciąży plamienie to nic innego jak stara krew. Jeśli występują w ciąży lekarz daje laki luteine albo duphaston i albo pobyt w szpitalu albo leżenie w domu nie panikuj niektóre dziewczyny nie mają żadnych objawów przez całą ciążę a tak na marginesie powinnaś już mieć wizytę u gina?

Gość mamaaliiheli
nie mysle, zeby to moglo zaszkodzic, choc oczywiscie gdy sie wie, ze jest sie w ciazy, nie wolno takich wynalazkow uzywac